Topp 25 kaliumrike matvarer | Stiler på livet

Tenker du på kaliumrik mat nå? Jeg er sikker på at du vet at bananene inneholder den høyeste mengden kalium. Kalium er vist å være de viktigste næringsstoffene som bidrar til å opprettholde en sunn strøm av væske og elektrolytt i kroppen din. Dette er en elektrolytt som er nyttig for å føre elektriske ladninger i kroppen din.

Kalium er et viktig mineral som ikke er produsert i kroppen. Du kan konsumere dem fra naturlige matkilder, da de er veldig trygge og sunne. Opprettholde et riktig nivå av kalium i kroppen hjelper skjelett og muskelsystem fungerer. Dette bidrar også til å kvitte seg med mange sykdommer og lidelser.

Kaliummangel eller overdose kan også forårsake mange helseproblemer. Kaliumbalanse kan opprettholdes med riktig nivå av natrium og magnesium i blodet. Kalium regulerer hjerteslag, nyrefunksjon og mange andre helseproblemer.

kalium rich foods

Kalium er også viktig for:

  • Bygge proteiner.
  • Bryter ned og bruker karbohydrater.
  • Muskelbygging.
  • Opprettholde normal vekst i kroppen.
  • Kontroller hjerteaktiviteten.
  • Opprettholde syrebasebalanse.

Anbefalt diettinntak av kalium:

• Spedbarn:
0 - 6 måneder: 0,4 gram per dag (g / dag)
7 - 12 måneder: 0,7 g / dag

• Barn og ungdom:
1 - 3 år: 3 g / dag
4 - 8 år: 3,8 g / dag
9 - 13 år: 4,5 g / dag
14-18 år: 4,7 g / dag

• Voksne:
Alder 19 og eldre: 4,7 g / dag
Merk: amming Kvinner trenger 5,1 g kalium / dag.

Trygt nivå av kalium i blodet:
3,5-5,0 ........................... SAFE
5.1-6.0 ........................... FORSIKTIG
mer enn 6,0 ................... FARE

Amazing Potassium Rich Foods:

Kaliumrik mat er veldig nyttig for helsen vår. Her er en liste over Top 15 High Potassium Rich Foods.

1. Kjøtt:

Topp 25 kaliumrike matvarer | Stiler på livet

Kjøtt er den høyeste proteinkilden som også inneholder litt kalium. Spis kjøtt i ditt daglige kosthold for å forhindre eller kurere kaliummangel. Kjøtt, kylling, svinekjøtt, bacon, kalkun, etc inneholder kalium i dem. Noen oksekjøtt som magert chuck potten stek, lene rundbunn, magert rund øye, lite rib øyet kan gi deg 2000mg kalium. Pork alternativer kan gi ca 1,764mg kalium. Mager ben-inne mørbrad, magert hele skinke og magert mørbrad er også god kaliumkilde. Bacon og svinekoteletter inneholder noen mengder kalium.

2. Sjømat:

Topp 25 kaliumrike matvarer | Stiler på livet

Laks er den høye kaliumrik mat. Laks og grouper inneholder den høyeste mengden kalium blant alle sjømat. Laks anses som den beste maten for hjertes helse og mange andre kardiovaskulære sykdommer. Den andre sjømat som torsk, stekt hyse, sardiner og flunder inneholder også kalium i dem. Wild atlantisk laks, atlantisk torsk, Stillehavet kveite og Jack makrell inneholder liten mengde kalium. Muslinger inneholder også kalium, jern og vitamin B12.

3. Acorn Squash:

Topp 25 kaliumrike matvarer | Stiler på livet

Vinter squash er ofte referert til som Acorn squash. De er gulaktig-oransje i farge, søt i smak og har kjøtt inni. De kan tilberedes ved å bake, sauteing eller dampe dem. Denne søte grønnsaken inneholder god mengde kalium og mange andre nødvendige vitaminer og mineraler. Økorns squash inneholder vitaminer A, C og B6, fiber og folat. Du kan legge dem i grønnsak, i suppe eller blande i spaghetti. Acorn Squash er en av de beste og sunne kaliumrike matvarer.

4. Meieriprodukter:

Topp 25 kaliumrike matvarer | Stiler på livet

Lavt fett yoghurt er den beste kilden til kaliummat. En yoghurtkopp er lik mengden kalium i banan. Kaliuminnholdet i melken er basert på typen melk. Generelt, mer fettinnhold, jo mindre mengde kalium i melken. Skummet eller ikke-feit melk kan gi deg 380 milligram kalium fra et glass.

5. Egg:

Topp 25 kaliumrike matvarer | Stiler på livet

Egg er også kaliumrikt mat. Kalium i liten mengde er inkludert i egg. Ett stort egg har ca 70 mg kalium. Du kan bare spise egghvite, hvis du er på en diett. Gul eggeplomme inneholder fett som kanskje ikke er likt eller egnet for noen. Den hvite delen av et egg kan fylle deg med 55 milligram kalium.

6. Grønnsaker og frukt:

Topp 25 kaliumrike matvarer | Stiler på livet

Mange grønnsaker som tomater, sopp, gulrøtter, grønne bladgrønnsaker, spinat, poteter, søtpoteter, asparges, kål og spirer inneholder kalium i en viss mengde. Du kan konsumere dem rå, tilberedt, i salater eller få juice til å få de beste fordelene. Legg grønn spinat til kostholdet ditt for et sunt liv. Du kan få dem i egg, salat og pasta for kalium. Under 5 forskjellige grønnsaker og frukt på en dag kan øke kaliuminntaket og bidra til lavere blodtrykk. Du kan legge dem inn i

• Salat.
• pulser som kikerter, linser og bønner.
• grønnsaksjuice.

Frukt er den beste maten for å opprettholde helsen og gløden av huden din. Bananer inneholder den høyeste mengden kalium og kan lett konsumeres av et spedbarn eller en alderdom. De inneholder også god mengde kostfiber og bidrar til muskulær sammentrekning. Andre frukter som inneholder kalium er druer, brombær, appelsiner og grapefrukt.

Kiwi er frukten som også er kjent for å inneholde vitamin som kalium. Avokado er en frukt som inneholder høy mengde essensielt kalium. De inneholder god fett og veldig sukkerinnhold. Inkluder avokado i kostholdet for en kaliumforhøyelse, sukker og kalorier.

7. tørr frukt:

Topp 25 kaliumrike matvarer | Stiler på livet

Tørke frukter som mandler, cashewnøtter, pistasjenøtter, peanøtter, hasselnøtter, valnøtter og tørkede aprikoser inneholder god mengde kalium. De har også omega-3 fettsyrer som er nyttige for helsen til hud, hår og negler. De kan spises rå eller du kan legge dem til i ditt daglige frokostblanding for beste fordeler. Tørke frukter er de mest populære og gode kaliumrike matvarer.

8. Poteter:

Topp 25 kaliumrike matvarer | Stiler på livet

Dette er alles favoritt grønnsak og delikatesse. En potet inneholder 610 mg kalium og 145 kalorier med huden. Poteter inneholder også vitamin B6 som er best for glødende hud. Poteter inneholder den høyeste mengden karbohydrat og noe kalium, som er nyttig for cellefunksjonen i kroppen din. Stek alltid potetene med huden, siden huden inneholder fiber. Du kan også gjøre dette på gass eller tawa ved å legge til en klype salt. Dette gjør dem enda bedre og sunnere. Karbohydrater i poteter er skadelige for diabetiker.

Se mer: Mat rik på jern

9. Bønner:

Topp 25 kaliumrike matvarer | Stiler på livet

Disse er belgfrukter som inneholder god mengde stivelse, protein og fiber. Hvite bønner inneholder også jern som er best for helse. Bønner er den meget gode kilden til kalium. Hvite bønner har 561 mg kalium i 100g. De er den rikeste kaliumkilden blant de andre. Andre bønner som har kalium er nyrebønner, lima bønner og pinto bønner.

10. Soy:

Topp 25 kaliumrike matvarer | Stiler på livet

Soybiter er vist seg å være de beste i stedet for kjøtt. De inneholder også kalium og kostfiber, som er best for fordøyelsen. Du kan legge soya i mange andre former i ditt daglige kosthold som soya melk, soyasaus, tofu osv.

11. Søte poteter:

Topp 25 kaliumrike matvarer | Stiler på livet

Søte poteter bidrar til å opprettholde riktig blodsukkernivå. Dette er den rikeste kilden til kalium. En søtpotet inneholder ca 694 mg kalium. Ta med i ditt daglige kosthold for 131 kalorier, betakaroten og vitamin A. Søte poteter har mange andre vitaminer og mineraler som er nyttige for å kurere tretthet, irritabilitet etc. Du kan også dra på søte poteter ved damping, baking, grilling, steking eller puree dem.

12. Appelsinjuice:

Topp 25 kaliumrike matvarer | Stiler på livet

Denne fruktjuicen er kjent for sitt innhold av vitamin C. Men til din overraskelse er de en veldig god kilde til kalium. Du kan til og med spise rå appelsiner for å kreve fordelene. Appelsinjuice er også gunstig for immunforsterkning. Appelsinjuice er en av de mest effektive matvarer som er rik på kalium.

13. Beet Greens:

Topp 25 kaliumrike matvarer | Stiler på livet

Grønnsaker av denne rotgrønnsaken inneholder vitamin A og vitamin K. De er også fylt med kaliuminnhold. En halv kopp av denne veggie kan gi deg 655 mg I kalium. Kjøpe dem fra ditt lokale bøndermarked og legg dem i oppskriftene dine for mer kalium. Denne beet greenene inneholder også vitamin A og beta karoten.

14. Datoer:

Topp 25 kaliumrike matvarer | Stiler på livet

Du kan få de beste Datoer fra Midtøsten-landene. Datoer er en veldig god kilde til kalium. Omtrent halvfylt kopp med datoer kan gi deg 584 mg kalium.

15. Yoghurt:

Topp 25 kaliumrike matvarer | Stiler på livet

Yoghurt brukes mye i India, som inngår i mange oppskrifter. De er den rikeste kilden til kalsium og kalium. En kopp vanlig yoghurt kan fylle deg med 579 mg kalium.

Se mer: High Fiber Food List

16. Linser:

kalium Rich Foods - Lentils

9552 mg per 100 g kalium finnes i denne mye brukte grønnsaken. Ikke bare er det rik på kalium, men også rik på jern og dermed godt for den generelle helsen til kroppen din. Mer kjent som 'dal' i India, er alle dens variasjoner like fordelaktige, og kombinere dem i kostholdet ditt vil gi deg den mest ideelle kilden til kaliuminntak.

17. Havrekli:

kalium Rich Foods - Oat Bran

Bortsett fra den vanlige fiberen den er rik på, havrekli, er den ideelle morgenmorgen også rik på kalium. En normal servering på 100 g av parabolen har ca. 5660 mg kalium. Husk at kornet er best når det spises rå. Det er også rik på fenol, som fungerer på din fett for å gi deg en slank figur på kort tid.

18. hvitløk:

kalium Rich Foods - Garlic

Visste du at med de mange fordelene det er av hvitløk, er det også rik på kalium? Hvitløk har en bout på nesten 4000 mg av næringsstoffet i hver 100 gram. Gjør matte. Det er faktisk ganske høyt, ikke sant? Så ikke glem å legge den til maten, og ikke bare for smak, men for å få den til å nå din kaliumrik mat liste for dagen.

19. Byg:

kalium Rich Foods - Barley

Så populær som det er i India, er Barley ganske høy i rekordet av mat rik på kalium. Tross alt, hvorfor ville det ikke være, med et høyt estimat på 4522 mg kalium i bare 100 mg servering. Det burde overbevise deg om å legge det til i handlekurven din neste gang.

20. Koriander:

kalium Rich Foods - Coriander

Helsefordelene ved koriander er ikke for langt til å søke. Med sine antiinflammatoriske egenskaper blir den ikke bare brukt for å legge til smak for mat, men også for medisinske behov. Denne lille naturkulturen har en høy mengde kalium i den. Hver servering på 100 gram inneholder nesten 5200 mg kalium.

21. Valmuefrø:

kalium Rich Foods - Poppy Seeds

Denne kostbare investeringen innen matvarer vil vise seg å være gunstig for deg når du søker en diett fylt med høyt kaliummat. Disse frøene ser ikke ut som mye, men hver 100 gram inneholder så høyt som 7045 mg kalium. Og på plussiden smaker de godt og legger smaken til kjedelig mat. Ikke rart at de har blitt brukt av menneskeheten siden første daggry på jorden.

22. Ost:

kalium Rich Foods - Cheese

En utrolig 3679 mg kalium er funnet per 100 gram ost. De er en av de rikeste kildene til kalsium, men det er det ikke. De er like høye på kalium og er ganske godbit for magen. Italienerne stoler på dette mirakelet mat av en grunn.

23. Granateple:

kalium Rich Foods - Pomegranate

Høyt på innholdet av kalium inneholder hver 100 gram granateple rundt 236 mg av næringsstoffet. Vanskelig å spise som frukten er, til slutt er det verdt trøbbelene gitt de helsemessige fordelene som det gir deg.

24. Papaya:

kalium Rich Foods - Papaya

En frukt når moden og en grønnsak når den må tilberedes for å bli spist, er papaya en frukt hvis fordeler du ikke kan nekte. En enkelt servering av papaya er beriket med 182 mg kalium.

25. Limer:

kalium Rich Foods - Limes

Ikke bare en rik kilde til vitamin C, lime er like beriket med kalium. En servering på 100 gram kalk inneholder 105 mg kalium. Selv om det ikke er så høyt som de andre kaliumrike matvarer, slår det fortsatt ganske mange matvarer til løpet her.

Tips for forbruk av kalium:

1. Unngå å blande dem i for stor eller for mindre mengde. Dette har en negativ effekt på helsen.
2. Overdreven kaliuminntak forårsaker 'Hyperkalemi'. Dette kan forårsake dårligere funksjon av røde blodlegemer, skade på muskelvev, spiral diabetes, etc..
3. 'Hypokalemi' skyldes lavt nivå av kalium. Dette fører til mild prikking, kvalme, oppblåsthet, magesmerter, kramper, lammelser, hjertebanken, forstoppelse, muskelsvikt, spasmer, hypertensjon, osv..
4. Ta alltid råd fra lege før du tar kaliumtilskudd.
5. Ta riktig mengde kalium ved å konsultere dietten med legen.
6. Lekk høy kaliumgrønnsak før du bruker. Dette reduserer en viss mengde kalium fra vegetabilsk.
7. De fleste matvarer inneholder litt kalium.
8. Eldre mennesker kan være mer utsatt for hyperkalemi, siden nyrene mister sin evne til å eliminere kalium.
9. Kalium kan også fås fra mange multivitaminer.
10. Kaliumtilskudd kan ha bivirkninger som diaré, irritasjon i magen og kvalme.

Se mer: Vitamin A Rich Foods

Leave A Comment

61 + = 70