Topp 15 Ladakh turiststeder å besøke | Stiler på livet

Ladakh er en av ti provinser Jammu og Kashmir, og skjer også for å dekke det største området. Det er omgitt av Karakoram fjellkjeden i nord og Himalaya i sør. Ladakh strekker seg over et område på rundt 59.000 kvadratkilometer og består av to administrative distrikter, som er Leh og Kargil.

1. Basgo:

basgo_ladakh-turist-steder

Basgo ligger 80 km vest for Leh. Det pleide å være hovedstaden til lavere Ladakh kongeriket forent på Leh. Verdensarvstedet har nylig kommet ned i støv, men da ble det ved hjelp av UNESCO og Basgo Velferdskomité restaurert i den gamle arvforbindelsen. Dette stedet er et av de viktigste høydepunktene i Indus-dalen.

2. Hemis kloster:

HEMIS-monastery_ladakh-turist-steder

Dette er en blant mange interessante turiststeder i Ladakh. Hemis kloster er det største klosteret som du vil komme over i Ladakh. Det er mest kjent for det store maleriet av Buddha som vises en gang i 11 år for publikum. Den gangen blir det et veldig overfylt turister sted, mens folk flyr og kommer hit fra hele verden for bare å se på det.

3. Drass:

drass_ladakh-turist-steder

Drass ligger ca 60 km vest for Kargil mens du er på vei til Srinagar. Det er en liten by som ligger i sentrum av Drassdalen. Drass er den første landsbyen etter Zoji La-passet. Det blir berømt for å være det nest kaldeste bebodde stedet i verden på grunn av ekstrem kulde og snøfall om vinteren. Temperaturen er kjent for å falle til minus 50 grader i løpet av denne tiden.

4. Nubra Valley:

nubra-valley_ladakh-turist-stedene

Nubra-dalen er vakker på grunn av sin naturskjønne utsikt. Det får deg tilbake til en nesten glemt 'Shangri La', som en gang var en viktig handelsrute som førte øst-Tibet nær Turkistan ved Karakoram-passet. Denne dalen er nå kjent for turister, som kommer hit og tilbringe litt tid med eventyr og nytelse.

5. Pangong Lake:

pangong-lake_ladakh-turist-stedene

Pangong Lake ligger i en høyde på 4242 meter, øst for Leh. Innsjøen er den største i Himalaya som sprer seg over 130 km lang og ca 2 til 6 km bred. India har bare en fjerdedel av sjøen mens resten faller under Tibet.

6. Korzok Village:

korzok-village_ladakh-turist-stedene

Ordet Korzok betyr sentrum av fjellet eller sentrum av kroppen. Dette er en veldig stor landsby sammenlignet med resten i Ladakh. Det er rundt Tsomoririr Lake, som er et viktig turiststed for besøkende til denne innsjøen. Landsbyen inneholder ca 45 hus og de ligger alle rundt 40 meter over innsjøen. Du kan ikke få det beste av fasiliteter, men du vil se en annen slags livsstil og nyte noe ute av boksen.

7. Spituk kloster:

Spituk-monastery_ladakh-turist-stedene

Spituk kloster ligger ca 10 km ved Kargil veien fra Leh. Det ligger på bakketoppen med utsikt over Indus. Klosteret er kjent ikke bare for de verdsatte 'takkene', men også et kammer som har en statue av kali, som er åpen for folket bare en gang i året. Kammeret inneholder også gammel samling av ansiktsmasker.

8. Samstanling Gompa:

samstanling-gompa_ladakh-turist-stedene

Samtanling Gompa ligger i forholdsvis stor landsby Sumur. Det er en av Mustakhs besøk, og har en fin samling av avguder og freskomalerier og også malt og broderte ruller som kalles thangkas. Sumur ga deg grunnleggende ferieleiligheter. Tilbring noen dager i denne landsbyen, og opplev litt rolig tid.

9. Shey Palace:

Shey-palace_ladakh-turist-stedene

Shey Palace ligger ca 15 km fra Leh. Dette var kongen av Ladakhs trone, og den er kjent for de tre store statuer av Shakyamuni Buddha som er den eneste typen statue som finnes i dette området.

10. Stok palass og museum:

stok-palasset-og-museum_ladakh-turist-steder

Stok Palace ble bygget i 1800-tallet etter at Ladakh hadde mistet Zorawar Singh. Museet lagrer de kongelige kjoler, takk, tronen som kongen sitter på, osv.

Se mer:  Steder å besøke i Amritsar

11. Leh:

leh_ladakh-turist-steder

Leh er hovedstaden Ladakh og ligger i Indus River Valley. Det finnes en rekke steder å besøke her, inkludert Leh Palace, Singee Palace som ble bygget i det 17. århundre. Shanti Stupa eller japansk Stupa ligger vakkert på bakken over Leh. Det er et museum som er bygget av den indiske hæren med stor informasjon om Kargil-krigen. Leh gir deg også muligheten til å tilbringe litt urbane liv i dette avsidesliggende stedet, innenfor byens territorier hvor du kan nyte den utviklede siden av Ladakh.

12. Tsomoriri Lake:

Tsomoriri-lake_ladakh-turist-stedene

Tsomoirri innsjøen er ca 28 km lang og 5 til 8 km bred og ligger 240 km sørøst for Leh. Vannet til innsjøen er uegnet til å drikke, selv uten å være en saltvannssjø. Du kan gå på trekking rundt innsjøen og også tilbringe litt rolig tid med venner og familie midt i roen.

Se mer:  Darjeeling turiststeder

13. Likir Monastery:

Likir-monastery_ladakh-turist-stedene

Likir-klosteret ligger ca 52 km fra Leh og er kjent for Klu-Kkhjil, som ble etablert i det 11. århundre e.Kr. Det hadde blitt rededicated til en annen monastisk orden (den gule sekten) i det 15. århundre. Den forrige gompa ble ødelagt i brann.

14. Diskit Village:

Diskit-village_ladakh-turist-stedene

Diskit Village er kjent for aprikosplantasjene. Det er en blant de større landsbyene i regionen, og har en 350 år gammel Diskit Gompa som er den eldste og største klosteret her.

Se mer:  Turiststeder i Chennai

15. Thiksey kloster:

Thiksey-monastery_ladakh-turist-stedene

Thiksey klosteret i nærheten av Leh er kjent for å forlate turisterne awestruck med de praktfullt stilte arkitektoniske designene de holder inne. Klosteret huser en to-etasjes statue av Maitreya Buddha. Statusen sitter på lotus og klosteret gir oss en fantastisk utsikt over dalen. Det er morgenbønner gjort før soloppgangen, som turister velkommen til å delta i. Det er mange håndskrevne og malte bøker dedikert til gudinnen Tara. Du er også sannsynlig å se små helligdommer, inkludert Cham Sing, beskyttelsesgudinnen i Thiksey.

Leave A Comment

88 − 81 =