Spise Jaggery Under Graviditet Fordeler | Stiler på livet

kan jaggery bli spist under graviditet:

Med graviditet kommer det store spørsmålet om å spise riktig. Ettersom babyen henter alle dens næringsstoffer fra moren, er det viktig for gravide kvinner å spise et sunt kosthold fylt med alle viktige vitaminer og mineraler. Mange av oss har søttand og unngår å spise sukker under graviditeten for frykten for vektøkning og annen komplikasjon. Men uraffinert sukker i naturlig form kan gi overskytende helsemessige fordeler. Ja, du gjettet det riktig; Jaggery er det vi snakker om. Mange av oss er uvitende om fordelene ved ekgery under graviditet. Les videre for å lære mer om fordelene ved jaggery under graviditet.

Men først, hva er jaggery og hva er dens typer.

Jaggery er et tradisjonelt indisk søtningsmiddel som produseres i tillegg til sukker fra sukkerrør. Dette tradisjonelle søtningsmiddelet er en naturlig blanding av sukker og melasse. Når den rene klargjort sukkerrørsaften blir kokt, blir det igjen som resten er detkjøringen. Kvaliteten på jaggery er avhengig av sukkerrørsaften, som igjen er bestemt av variasjonen og miljøet der stokken dyrkes og dyrkes. Her er noen av de typene du må ha hørt om.

jaggery During Pregnancy 1

1. Sugar Cane Jaggery:

Denne er alt mellom gyldenbrun og mørk farge. Den jaggery er forberedt ved å koke sukkerrør juice. Utvinning av sukkerrørjuice er det første trinnet etterfulgt av saftklarering og juicekonsentrasjon ved koking, avkjøling av konsentrert juice og det siste trinnet etterfølges av støping og lagring. Sugarcane jaggery smaker veldig søt, med et snev av salt avhengig av juice ekstrahert.

Se mer: Kan gravide kvinner spise hummus

2. Date Palm Jaggery:

Det er kjent som 'karupatti'. Det er et søtningsmiddel som vanligvis brukes i Sør-India, og er et ekstrakt laget av palmer. Det er kjent å ha medisinske egenskaper og noen helsemessige fordeler.

3. Flytende Jaggery:

flytende jaggery brukes vanligvis som søtningsmiddel i mat og drikke i mange deler av India

Fordeler ved jaggery under graviditet:

Jaggery også kjent som 'gur' er sukkerrør etter produkt. Den inneholder 50% sukrose, 20% sukker og fuktighet mens de resterende 10% er proteiner, fibre og uoppløselige stoffer. Jaggery er lastet med jern, magnesium og antioksidanter. Men er jaggery bra i tidlig graviditet?
Ifølge en nylig undersøkelse utført på gravide ble det funnet at en sjokkerende andel av bare 14% gravide kvinner fødte sunn vei babyer.

Dette lave fødselsvektforholdet kan hovedsakelig tilskrives dårlig eller underernæret diett hos forventede mødre. Når man snakker om sunt kosthold under graviditeten, kan man ikke gå glipp av å nevne jaggery. I tillegg til å være en naturlig sukkerkilde, øker jaggery også den generelle helsen til ville-være-mødre.

jaggery During Pregnancy 2

Den andre typen jaggery du kan spise under graviditet er den svarte jaggery eller karuppati laget av palme. Det er også kjent som palmsukker. Black jaggery under graviditet er bra for moren og babyen. Det er rapportert å ha mer ernæringsmessig og medisinsk verdi enn rørsukker. Det er også en god kilde til vitamin B-kompleks, og det inneholder også askorbinsyre. Det smaker godt og har også mineralsalter. Under svangerskapet gir eldster tradisjonelt kashayamsor concoctions hver natt fra 7 måneders avdelinger for å lette graviditetsproblemer. Denne praksisen er mye etterfulgt i Tamil Nadu, og den svarte jagkeren anses som trygg under graviditeten.

Her er noen generelle fordeler med å spise jaggery under graviditet.

Se mer: Parmesanost når gravid

1. Monitorer Blodtrykk:

Opprettholde blodtrykket er svært kritisk under graviditet, og de fleste av de gravide er anbefalt et lite natrium diett. Jaggery bidrar til å senke natriuminnholdet og dermed bidra til å regulere blodtrykket vesentlig. Dessuten reduserer optimal blodtrykk også muligheten for andre nyrer og hjertesykdommer.

2. Reduserer vannholding:

Vannretensjon er et vanlig problem som forventes av forventede mødre. Det høye innholdet av kalium i jaggery bidrar til å redusere vannretensjon og bidrar også til å overvåke kroppsvekten under graviditeten. Videre reduserer spiseri i løpet av svangerskapet også betydelig økt risiko for ødem.

3. Forhindrer anemi:

Forbruker jaggery under graviditeten, forbedrer RBC-tallet (Red Blood Cell) og forhindrer dermed risikoen for å utvikle anemi. Det øker også immunforsvaret og gir umiddelbar energikilde når det er nødvendig.

4. Aids Blood Rensing:

Å spise optimal mengde jaggery under graviditet kan bidra til å rense blodet ditt ved å eliminere avfall og giftstoffer. Dette sikrer sikkerhet og god helse for den dyrebare lille som vokser i deg.

5. øker funksjonen av fordøyelsessystemet

Spise jaggery i svangerskapet hjelper til med riktig fordøyelsessystem. Det uraffinerte sukker i jaggery fremmer sekresjonen av fordøyelsesenzymer, og reduserer dermed risikoen for fordøyelsesbesvær, flatulens, tarmormer og andre fordøyelsessykdommer. I tillegg har det blitt funnet at å spise jaggery letter også tarmbevegelser og forhindrer forstoppelse.

Se mer: Kokosvann i graviditet

6. Reduserer felles smerte:

Hvis du lider av ledsmerter, leddstivhet eller andre benrelaterte problemer, kan det være lurt å spise jaggery under graviditet for å lindre tilstanden. Vitaminer og mineraler tilstede i jaggery bidrar til å nærme og styrke bein og ledd i kroppen din.

Så, nå vet vi fordelene med å konsumere jaggery under graviditet. Å spise riktig mengde jaggery under graviditeten er bra for helbred av mor og voksende foster. Videre kan å spise jaggery mens du er gravid, også gi deg glødende og jevn hud. Det fôrer ikke bare huden, men forhindrer også forekomsten av kviser, akne, blemmer og til og med rynker. Føles for godt til å være sant! Vel, prøv å inkludere jaggery i svangerskapet diett og føler forskjellen selv.

Leave A Comment

1 + 7 =