Shankh Mudra – Slik gjør du trinn og fordeler | Stiler på livet

Shankh Mudra Eller Seashell Mudra For Skjoldbruskkjertel:

India har en gammel tradisjon og tradisjonen er preget av en rekke ting. Vær det i våre gamle kulturer, skrifter, språk eller dressing sans. Vi har en gammel tradisjon og en vakker historie knyttet til dem. Noen ganger har disse tradisjonene en meget betydelig betydning som tilskrives dem. Lignende er tilfellet med indisk medisinsk system.

Shankh Mudra

Tidligere mennesker hadde ikke så mange helseproblemer; de var ganske gode i helse og velvære. På den tiden var folk ikke så mye tilbøyelige til medisiner de stolte på sunt å spise og trene. I disse dager var yoga og mudras eller håndbevis veldig populære. De var kjent for å gi langsiktige fordeler til skjoldbruskkjertelen og ondt i halsen.

Se mer: Surabhi Mudra Variasjoner

Shankh Mudra Betydning, trinn og fordeler:

I dag skal vi diskutere en slik svært viktig og signifikant mudra eller håndbevis som populært kalles Shankh Mudra eller seashell mudra eller sahaj shank mudra mening, utfører trinn og fordeler.

Betydning av Shank Mudra:

Kjenner du betydningen av shankh? Shankh er et indisk navn på conch. Så denne mudra eller håndbevegelsen er forbundet med conch. Hver mudra er spesiell i indisk mytologi. Så, la oss vite relevansen eller betydningen av denne conch eller sahaj shankh mudra.

Shankh er et veldig lovende symbol og objekt i vår indiske kultur og mytologi. Shankh er også et objekt som blåses når en lovende aktivitet er i ferd med å begynne. Normalt er en religiøs aktivitet eller åpning av en dør preget av blåsing av shankh. På lignende måte er en shankh mudra preget av åpningen av et godt sunt system i ditt vanlige rutinemessige liv.

Se mer: Shakti Mudra fordeler

Slik utfører Shankh Mudra:

Etter at vi alle har forstått meningen med shankh mudra, må vi diskutere nå hvordan vi skal utføre det. her er en detaljert trinnvis instruksjon om hvordan du utfører shankh mudra.

Sitt i en komfortabel halvpartusposisjon. Du kan enten sitte på en lys matte eller vanlig teppe. Mange eksperter har sterkt anbefalt å ikke sitte direkte på gulvet. Dette er fordi det antas at det er noen strålinger fra gulvet som ikke vil være bra mens du trener noen form for yoga eller mudra.

 • Du kan sitte med lukkede øyne og åpne helt ditt valg, men lukkede øyne kan bidra til å konsentrere seg bedre.
 • Kryss opp venstre tommel med fingrene på høyre hånd.
 • Legg venstre hånd på fingrene på baksiden av høyre håndflate.
 • Trykk gradvis på høyre håndtommelen med den forlengede langfingeren på venstre hånd.
 • Bli med begge hender sammen slik at de kommer i form av conch eller shankh.
 • Pass på at hendene er nærmere brystnivået ditt. Du kan lukke øynene dine så lenge du vil.
 • Sang sakte "OM" i deg selv. Og høre ordet blir ekko bare i deg selv.

Effekter av Shankh Mudra:

Tommelfinger sies å være en representasjon av brann. Så når tommelen er omgitt av fingrene av den andre hånden og henholdsvis den andre tommelen når den omgir av pekefinger, blir et veldig sterkt element av luft frigitt i kroppen.

Se mer: Shunya Mudra For Skjoldbruskkjertelen

Shankh Mudra Helsefordeler:

Her diskuteres fordelene med Shankh Mudra.

 • Denne mudraen er kjent for å være gunstig for halsrelaterte problemer "(ondt i halsen). Dermed er det populært kjent som shankh thyroidmudra.
 • Dette er også kjent for å hjelpe spirende sangere som vil endre stemmen sin til bedre.
 • Det hjelper også med å bli kvitt stammering.
 • Det er gunstig i tilfelle noen form for svakhet eller lammelsesangrep.

Forholdsregler og tips i Shankh Mudra eller Shank Skjoldbruskkjertel Mudra:

Folk som har vaata og kapha dominerende humor, bør utføre denne øvelsen litt i moderasjon. Det er fordi shankh mudra er kjent for å øke begge disse elementene.

Lagre

Leave A Comment

68 − = 66