Shakti Mudra – Slik gjør og trer fordeler | Stiler på livet

Dagens liv er omgitt av mye stress og spenninger. Det kan være mange grunner til dette stresset. Det kan være dine arbeidsrelaterte problemer, peer press, personlige forhold komplikasjoner og lignende. Alt dette tar en veldig tung avgift på vårt vanlige liv.

Vår helse og velvære er sterkt påvirket. Som et resultat er det alvorlige helsekomplikasjoner på lang sikt. Men det er mye senere i fremtiden. Du vet hva som skjer på kort sikt? Du begynner å bli fanget i søvnløshet. Du er bare igjen med kaste sider på sengen. Og stol på meg jenter, det er ikke noe mer smertefullt enn å ikke være i stand til å sove om natten? Så, hva å gjøre i den situasjonen?

Shakti Mudra Betydning, trinn og fordeler:

Her har vi en mudra spesielt utviklet for søvnløshet, som kalles Shakti mudra eller shakti chalana mudra mening, utfører trinn og fordeler med bilder.

Shakti Mudra

Betydning av Shakti Mudra:

La oss nå begynne med betydningen av Shakti Mudra som også kalles Shakti chalana Mudra. Det er faktisk en håndbevis i yoga som er målrettet for å redusere dine søvnforstyrrelser. Egentlig Shakti mudra mål for å forbedre og forbedre ditt mentale og fysiske velvære. Shakti er faktisk et annet navn på gudinnen Durga som ligner styrke og makt. Så, denne shakti mudraen handler også for å forbedre din indre styrke og kraft, slik at du kan få stabilitet i livet i det lange løp.

Slik gjør du Shakti Mudra:

Etter å ha diskutert alt om Shakti mudra mening og dets betydning, tid til å diskutere hvordan man gjør det.

 • Sitt i en komfortabel halvpartusposisjon. Du kan enten sitte på en lys matte eller vanlig teppe. Mange eksperter har sterkt anbefalt å ikke sitte direkte på gulvet. Dette er fordi det antas at det er noen strålinger fra gulvet som ikke vil være bra mens du trener noen form for mudra.
 • Du kan sitte med lukkede øyne og åpne helt ditt valg, men lukkede øyne kan bidra til å konsentrere seg bedre.
 • Du må plassere ringen og fingeren sammen i en posisjon.
 • Deretter må du plassere tommelen i håndflaten.
 • Nå bøy andre fingre (midten og indeksen) løst og gradvis over tommelen.
 • Pass på at begge hendene dine er involvert i denne gesturen.
 • Deretter må du fokusere på pusten i bekkenområdet.
 • Senk utandningen din gradvis.

Se mer: Fordeler av Shankh Mudra

Fordeler med Shakti Mudra:

Det finnes utallige fordeler med Shakti mudra. Noen av de viktigste fordelene er oppført nedenfor -

 1. Den har en intensiverende effekt i det nedre brystområdet. Det øker immunforsvaret som gjør hele det interne systemet aktivert og ekstremt sunt.
 2. Regelmessig praksis av denne Shakti mudraen har en beroligende effekt på hele kroppen. Dette gir deg langsiktig fred og stabilitet.
 3. Hele øvelsen har en god effekt på sovemønsteret. Etter litt tid med regelmessig trening av denne mudraen vil du legge merke til at sovetidene gradvis har blitt forbedret og intensivert.
 4. Denne øvelsen eller håndbeviset har nettopp en beroligende effekt på bekkenområdet. Det frigjør spenning fra bunnen av bekkenområdet. Dette i sin tur slapper av i bekkenområdet, og du blir fratatt noen menstruasjonssmerter og spasmer eller andre problemer.

Tips og forholdsregler for å utføre Shakti Mudra:

Du kan øve Shakti mudra når som helst som du vil. Men jeg foreslår at jeg bare gjør det tre ganger om dagen i minst 12 minutter.

Se mer: Fordeler med Surabhi Mudra & Shunya Mudra

Det er et siste men veldig viktig ord om Shakti mudra. Hvis du gjør det for lenge, eller du ikke er vanlig med det, kan du ende med å føle deg sløv.

Leave A Comment

5 + 4 =