Samasthiti (Tadasana) – Hvordan å gjøre og dens fordeler

Samasthiti eller Tadasana (Mountain Pose) er en av de mest religiøse yoga poses og er faktisk avledet fra en populær bok om yoga stillinger i gamle dager. Samasthiti er i utgangspunktet et sanskritord som betyr "begrensning av eiendeler". Eksperter sier at denne stillingen er måten å forbinde oss med tyngdekraften som finnes inni. Denne bestemte yoga-stillingen er egentlig ikke en vanskelig en i det hele tatt.

Snarere er det en av de mest praktiske yoga-stillingene noensinne, og du trenger ikke mye av en øvelse for å mestre denne storslåtte posen. Trikset er å opprettholde forbindelsen med indre tyngdekraften, som også kan sies å være sinnets kroppsforbindelse. Med mindre og før vi er i stand til å sikre den forbindelsen, vil denne stillingen ikke gjøre oss noe bra.

Samasthiti yoga pose- How to do and its Benefits

Samasthiti er en av de yoga som gjør at vi kan oppnå stabilitet, komfort og stillhet. Denne yoga-stillingen vil slappe av vårt sinn og vår kropp fra kjernen som er viktig før du hopper tilfeldig i kontorklær eller skoleuniform. Det har blitt sagt for lenge siden at konseptet med denne stillingen vil gjenopprette fred i denne verden.

Hvordan gjøre Samasthiti Yoga Pose:

Følgende er den mest effektive og profesjonelle måten å utføre denne yoga-stillingen på. Så, hvis du er nybegynner, følg deg gjennom.

  1. Først må du begynne å berøre tærne, men husk å holde hælene litt skille fra hverandre. Nå saksøke fotens fot og sakte spre tærne på bakken eller gulvet. Nå er det opp til deg å etablere en riktig jording. Jo bedre balansen din er, jo mer effektiv vil denne stillingen være for deg. Du må føle løgnen av energi som går gjennom kroppen, spesielt i beina.
  2. Nå, roter sakte lårene dine og skyv halebenet som vil føre til en liten bevegelse i underlivet.
  3. Det tredje trinnet handler om skuldre. Rull skuldrene opp mot ørene og skift dem ned igjen. Denne bevegelsen vil åpne opp brystet og vil også lette pusten. Når du gjør dette, må du ikke legge press på de nedre ribber eller spenne ryggen.
  4. For det fjerde beveger armene dine til sidene og knytter hodet over senteret og spre fingrene også. Strekk fingrene og håndflatene på en slik måte at de står overfor lårene dine. Hold også haken din parallell med gulvet og fortsett å stirre på forsiden. Opprettholde denne posen en stund. Ikke glem å holde forbindelsen med din indre tyngdekraftlinje.

Ikke glem å puste som det er på de mest vitale komponentene for å gjøre denne stillingen til en vellykket. Etter 30-35 minutter kommer du tilbake til din opprinnelige stående stilling og gjør noen gjentakelser.

Se mer: Hvordan gjøre Sasakasana

Samasthiti or the Tadasana (Mountain Pose)

Fordeler med Samasthiti Yoga Pose (Tadasana):

1. Samasthiti forbedrer kroppens kroppsstilling og balanse. Denne yoga-stillingen styrker også lårene, anklene og knærne.

2. Det har vist seg å være gunstig for å lindre iskias og andre store ryggproblemer også. Hvis du har problemer med å puste, er dette riktig stilling for å utføre. Samastitihi vil også øke din evne til å fokusere på saker og emner.

3. Samasthiti slapper også av baken og kjerne muskler og forbedrer elastisiteten i disse områdene.

Se mer: Paryankasana & Parsvottanasana fordeler

Leave A Comment

3 + 5 =