Årsaker til uregelmessige perioder | Stiler på livet

Menstruasjon er en av de normale funksjonene i hver kvinne. Det er en 28-dagers syklus som hver enkelt må gå gjennom, og den fortsetter i 5-7 dager. I enkel definisjon er det blødning og frigjøring av hormoner når eggstokken bryter. Faktisk er menstruasjon tegn på at en kvinne har gått inn i hennes fruktbarhetsfase, og er den tiden av livet hennes når hun kan bli gravid og bli gravid. Faktum er imidlertid sant at flertallet av kvinnene har 28 dager syklus som banker døren hver måned etter denne perioden, men da er det kvinner som selv krysser en 35 dagers tidsramme før de går inn i menstruasjonen igjen. Disse kvinnene opplever forsinkede eller uregelmessige perioder som må behandles og bringes til normal igjen.

fører-til-uregelmessige-perioder

Imidlertid, før rettsmidlene starter, er ideen å vite om de underliggende årsakene som faktisk fører til uregelmessige perioder. For å gi deg en ide om dette, er veiledningen under utarbeidet. Det vil sikkert øke din kunnskap om årsakene til uregelmessige eller ubesvarte perioder.

Årsaker til uregelmessige perioder:

1. Spiseforstyrrelser:

Blant de svært vanlige årsakene til uregelmessige perioder som trenger en omtale her, er spiseforstyrrelser som bulimi og anoreksi definitivt noe verdt å merke seg. Dette er noen av de helsemessige forhold som faktisk fører til krisen som en konsekvens.

Se mer: Årsaker til knesmerter

2. Amming:

Amning er en midlertidig fase, og det er trodd og bevist av fagfolk at når en kvinne er i sin lakterende periode, øker sjansene for uregelmessige perioder tredobbelt. Dette er en av årsakene du burde være oppmerksom på.

3. ekstrem diabetes

Høye nivåer av blodsukker, også kjent som diabetes, er en grunn eller årsak til at en kvinne kan ha uregelmessige perioder. Dette betyr at en riktig kontroll på sykdommen er nødvendig for å få frihet fra krisen.

4. Graviditet:

Mer enn uregelmessige perioder, graviditet og 9 måneder er den fasen av livet i en kvinne som fører til savnede perioder. Det er tiden da eggstokken har brukt sin fruktbarhet til å tenke på en baby.

Se mer: Prostata kreft symptomer

5. Hormonproblemer:

Enhver form for abnormiteter i hormonene og dets sekresjon kan være en annen viktig årsak som fører til uregelmessigheter i menstruasjon. Her kommer et av de største eksemplene i form av skjoldbruskkjertelen.

6. Vektproblemer:

Både å være overvektig og undervektig kan være et problem som er nært knyttet til uregelmessig menstruasjon hos kvinner. Faktisk, i mange tilfeller, gjør det også at menstruasjonen forsvinner helt.

Se mer: Polio årsaker og symptomer

7. Pelvic Organ Problemer:

I dag står mange kvinner overfor problemer med bekkenorganene, og noen av dem er ganske vanlig som PCOS, ovariecyst og mer. Dette er noen av helsevilkårene som fører til uregelmessige perioder.

8. Narkotika og medisiner:

Fra p-pillerforbruk til antipsykotiske legemidler, er det mange medisiner som fører til uregelmessige perioder som et av resultatene. Intensiteten sammen med frekvensen kan også bli påvirket på grunn av denne årsaken.

9. Følelsesmessige uhell og stress:

For mye følelsesmessig press og stress på sinnet og kroppen er en annen av de mest utbredte årsakene i dag som fører til uregelmessige perioder hos kvinner. Dette er noe som må styres og holdes under kontroll for riktig menstruasjon.

10. Overdreven fysisk aktivitet:

Fysisk aktivitet og trening krever mye energi, og det gjør også menstruasjon. I dette tilfellet, hvis du går over trening, går det meste av energien i det som forlater ingenting for en vanlig menstruasjonssyklus, og dermed oppstår uregelmessighet.

Leave A Comment

45 + = 50