Litchi Fruit Benefits Under Graviditet | Stiler på livet

Under graviditeten er forventede mødre bekymret for å gi riktig næring til deres voksende baby. Berikning av svangerskapet med frukt er en av de beste måtene å tilfredsstille kostbehovet for vitaminer og mineraler. Selv om fruktene er gode, er det noen frukter som unngås under graviditeten. Det er et vanlig spørsmål som er litchi bra under graviditeten? Vel, å spise litchi frukt under graviditet er helt trygt. I tillegg til å forlate en syndig smak i munnen som lingers for lenge, er litchi også fullpakket med enorme helsemessige fordeler.

Litchi er en oval formet frukt som er rosa på utsiden. På innsiden av frukten er det et gjennomsiktig kjøtt som har et uspiselig frø. Frukten er også kjent som lychee og dyrkes i de tropiske og subtropiske områdene og tilhører såpebærfamilien. Litchi er en saftig frukt som er myk på tennene, med en veldig kort holdbarhet. Litchi er vanligvis tørket og noen ganger hermetisert for lengre holdbarhet.

litchi During PregnancyLitchi-frukt er god under graviditeten. Det er også trygt. Vær imidlertid litt forsiktig. Høyt forbruk av litchi i dine gravide dager vil ha negative effekter på kroppen. Se opp for høyt sukkernivå i blodet. Det er også kjent å føre til blødning. For mye forbruk av litchis kan også resultere i fortsatt fødsel. Studier har vist at å spise for mange litchier har ført til at smitteinfraksjonen er redusert, noe som er farlig, spesielt når det er gravid. Mens litchi kan ha bivirkninger, er det bare dårlig når du tar det i overkant. Det er umulig å komme unna med de mange fordelene det har å tilby for en gravid mor.

Ernæringsmessige fordeler med Litchi under graviditet:

En tropisk frukt, litchi er favoritt av mange. Den særegne smaken, kjøttfulle masse og søte duften er det som gjør det ønskelig for alle, spesielt under graviditeten. Noen forventede mors spørsmål kan jeg spise litchi under graviditet og avstå fra å spise for å unngå skade på babyen sin. Å spise litchi under graviditet er helt trygt, forutsatt at du må spise i moderasjon. Les videre for å lære mer om fordelene ved litchi under graviditet.

Se mer: Svartbær under graviditet

1. Forbedrer kroppens immunsystem:

Litchi er lageret av vitamin C som bidrar til å øke immuniteten. Sunn funksjon av immunsystemet er i stor grad avhengig av dette næringsstoffet. Dessuten hjelper Vitamin C også kroppen til å bekjempe infeksjoner som hoste, forkjølelse og influensa. Så neste gang du tar forkjølelse, prøv å spise litchis for å bekjempe infeksjon i stedet for å ta andre medisiner.

litchi During Pregnancy 1

2. Aids blodsirkulasjon:

Vitamin C tilstede i overflod i litchi hjelper også absorpsjon av jern i kroppen. Jern er svært viktig bestanddel for å opprettholde optimale blodhemoglobinnivåer, noe som igjen er viktig for blodsirkulasjonen. Derfor er det med rette uttalt at spise litchi under graviditeten regulerer blodsirkulasjonen. Å spise litchi i svangerskapet, er ikke en dårlig ide!

3. Opprettholder væskebalanse:

Litchi er også en utmerket kilde til kalium som bidrar til å opprettholde elektrolyttbalansen i kroppen, det vil si vanlige væsker og natriumnivåer. Dessuten holder litchi kontrollen på blodtrykket som igjen reduserer risikoen for slag og hjerteinfarkt.

4. Forhindrer forstoppelse:

Uregelmessig tarmbevegelse og forstoppelse er et svært vanlig problem i de fleste svangerskapssaker. Lindre forstoppelse er en av de fantastiske fordelene med litchi frukt under graviditeten. litchi har ekstremt høyt innhold av vann og fibre som bidrar til å lette tarmbevegelser og hjelper til med fordøyelsen.

5. God for hud:

Ja, å spise litchi er også bra for huden din under svangerskapet. Antioksidanter i litchi bidrar til å bekjempe frie radikaler, og gir dermed en jevn og ungdommelig følelse til huden.

Se mer: Grapefrukt i svangerskapet

Risiko forbundet med:

Det faktiske svaret på spørsmålet er litchi bra under graviditeten, er ja. Ingen direkte skade er forårsaket av babyen din ved å spise litchi; Men det kan være noen bivirkninger når de spises i store mengder.

  • Litchi har høyt sukkerinnhold, slik at å spise utover grenser kan øke blodsukkernivået og føre til svangerskapssykdom.
  • Hvis du bruker litchi for mye under svangerskapet, kan det føre til blødning, og det er også økt risiko for å få infeksjoner.
  • Det har blitt funnet at i noen sjeldne tilfeller kan overdreven forbruk av litchi resultere i dødfødsel.

litchi During Pregnancy 2

Litchi genererer også intern varme og kan derfor føre til alvorlige komplikasjoner under graviditet, hvis du spiser i overflødig mengde.

Litchi er en sunn frukt for både mor og baby under graviditet. Den delikate smaken av frukten finner bruk i mange salater og desserter. Litchi er en svært vanlig ingrediens som brukes i de fleste asiatiske preparater.

Se mer: Linser når gravid

Så, mens du spiser litchi i moderering, er fordelaktig, kan over-spise til og med forårsake farlige bivirkninger og ekkel komplikasjoner. De mange næringsstoffene det inneholder, gjør det til en uimotståelig frukt og er vanskelig å ignorere. Ikke bare under graviditet, det kan også bli konsumert på en vanlig dag. Begynn å inkludere dem i desserter og fruktskål for litt ekstra tilskudd av næringsstoffer.

Leave A Comment

64 − 60 =