Kultur og Festivaler i Nagaland | Stiler på livet

Nagaland Festivaler har en levende og rik kulturarv. Det er et land med mange festivaler. Staten i Nagaland er bebodd av 16 hovedstammer. Disse inkluderer Kukis, Angamis, Changs, Konyaks, Aos, Kacharis, Sumis, Chakhesangs, Lothas, Pochurys og andre. Hver av disse stammene har sin egen unike og stellar og urfolks kultur, skikker, tradisjon og festivaler. Denne artikkelen viser noen av kultur og festivaler i Nagaland feirer gjennom hele året.

Berømte kultur og festivaler i Nagaland med bilder:

La oss se på de gamle festivaler i Nagaland.

Horn Bill Festival:

festivaler of nagaland

Horn Bill Festival i Nagaland er en turistattraksjon som tiltrekker seg folk fra hele landet og i utlandet. Den representerer de mange kulturelle fargene i denne nordøstlige indiske staten. Denne festivalen starter i den første uken i desember hvert år. Det fortsetter så i en uke. Navnet på festivalen er etter horn bill fuglen. Dette navnet er symbolsk som fuglen har en sterk innflytelse i den innfødte folkloren og kulturen til tribal samfunn som bor i staten. På denne dagen deltar tropper av de forskjellige stammene i Nagaland i de tradisjonelle dansene. De synger folkesang, spiller musikkinstrumenter og engasjerer seg i en rekke sportslige aktiviteter og aktiviteter.

Ulike tradisjonelle kunstformer utstilles som en del av denne festivalen. Dette inkluderer treutskjæringer, malerier, skulpturer og bambusverk av tradisjonelle Naga-kunstnere. Festivalen fortsetter videre til kvelden, da er det da flere musikalske konserter holdes. Denne festivalen bidrar til å forene de forskjellige kulturene i stammene i Nagaland.

Se mer: Viktig Festival Of Orissa

Regjeringen i Nagaland under turistavdelingen bestemte seg for å holde den felles festivalen i år 2000 for kulturell enhet og for å lette turister til å se alle Naga-festivaler samtidig, det vil si samtidig på samme sted. Horn Bill Festival er tradisjonelt feiret i hovedstaden byen Nagaland, Kohima. Festivalen tar sikte på å bevare, gjenopplive og opprettholde naturens natur og rikdom av Naga-kulturen og arven.

Moatsu Festival:

Kultur og Festivaler i Nagaland | Stiler på livet

Se mer: Festivaler i Vest-Bengal

Moatsu-festivalen feires av Ao-stammen i Nagaland. Det feires i den første uken i mai hvert år. På denne festivalen utføres en rekke tradisjonelle ritualer. Frøene blir sådd i paddy-feltene av mennene i denne stammen. Etter at frøene er sådd, observerer Ao-stammen Moatsu Mong. Hovedmålet med denne Moatsu-festivalen er å søke velsignelser av den Allmektige Gud etter en ny høst, eller ekteskap, eller rensing av bygningsreparasjoner eller andre aktiviteter av typen. For å feire denne hellige anledningen blir ris-øl laget og festene tilberedes ved å slakte det beste av griser og kyr ved denne anledningen.

Kvinnefolkene og mennsfolkene engasjere seg i å drikke, spise, danse og synge folk og krigsangre. Denne festivalen glorierer moden, modet og galanteriet til de gamle folkens helter som de synger av. Folk feirer Moatsu-festivalen ved å synge folkesang, spille musikkinstrumenter og engasjerende danser. Festivalen er årlig observert i tre dager. Dette varer fra 1. mai til 3. mai. Sangpangtu er observert under festivalen. Det er en symbolsk feiring. Når man observerer Sangpangtu, sitter menn og kvinner av de forskjellige stammene rundt et bål som er tent. Ao-stammenene og kvinnene pryder seg i deres tradisjonelle antrekk. Kvinnefolkene i stammen tar vare på gjestfrihet. De serverer kjøttet og vinen.

Se mer: Hovedfestivalen i Punjab

Således avslører disse festivaler den sanne livslivskulturen i staten Nagaland. De søker å forene de forskjellige stammene og fremme harmoni og godvilje blant alle.

Bilder Kilde: 1, 2.

Leave A Comment

+ 8 = 16