Kultur og festivaler av Tamil Nadu | Stiler på livet

Til den ytterste sørsiden av India ligger den 11. største staten i India, Tamil Nadu. Et ca 2000 arter av dyreliv finnes her, og det sikrer nok tett grønnhet, selv om stedet har et tørt, fuktig klima. Men det stopper ikke tamilene fra å feire noen av de mest utrolige sørlige festivaler. Å være den syvende mest folkerike staten, skjuler det et bredt utvalg av mennesker av forskjellige kaster, stammer, religioner og etnisitet. Bortsett fra dette tiltrekker det seg også turister, og det er derfor dette er en av de landene hvor nesten enhver festival er omfavnet og feiret.

Kultur og festivaler av Tamil Nadu | Stiler på livet

En av de beste festivaler som skal feires, er den Pongal-festivalen som skylder sin eksistens til den store skogen. Den første dagen i den tamilske måneden anses å være lovende, og dermed er dette den valgte dagen for å feire Pongal. Oppkalt etter dagens spesielle parabol, samler folk seg rundt for å lage mat Pongal som er en tallerken laget av kokt ris, melk og jaggery. I de tamilske landene modnes sukkerrørene og blir klar til høst mens folk hilser hverandre og bytter søtsaker og hilsener.

Se mer: Berømte Festivaler Of Orissa

Den aller neste dagen er Mattu Pongal som er for de hardt arbeidende kattene som har hjulpet dem med å gjøre denne høsten vellykket. India har alltid vært en mengde som dyrker og nærer sine storfe og dyr, og dette er et perfekt eksempel på det. Denne dagen blir kattene gitt tronen. De er rengjort og dekorert. En av hovedattraksjonene er oksekampen.

Kultur og festivaler av Tamil Nadu | Stiler på livet

Mahamagam-festivalen er en annen forventet festival som foregår hvert 12. år. Som de gamle ordene gikk, Brahma, hadde skaperen en gang hatt en pott full av nektar, som ved en feil ble skutt av en pil av Lord Shiva. Alle nektar sølt inn i stedet som er det rette stedet folk nå flokkes for å feire.

Kultur og festivaler av Tamil Nadu | Stiler på livet

Den bhogi festival er enda en festival som er av bål variasjon. Folk gjør bort med ondskapet ved å pile opp alle sine gamle forfalte eiendeler og sette dem på brann. Husene er deretter malt igjen og kattene er innredet.

Se mer: Festivaler av Madhya Pradesh

Den andre festivalen er Velankanni-festivalen i september måned. Historien forteller at en gang et skip av sjømenn for å redde seg fra ødeleggelse ba om jomfru Marias hjelp og på å bli velsignet utførte de sitt løfte om å bygge et helligdom for henne. Denne selve helligdommen er nå omgjort til en kirke tiltrekker seg mange pilegrimer og turister.

Kultur og festivaler av Tamil Nadu | Stiler på livet

Deretter kommer Kavadi-festivalen. Kavadi er en bærer, en pinne med to kurver på slutten. Bæreren som er berømt når han har fullført sin tilbedelsesrituale, må fylle de to kurvene med ris eller melk og må bære den til sin Herre som offer. Vanligvis er det harde tiltak som for eksempel klatring av fjell eller gå over brannkassen mens du fortsatt bærer kavadien i skuldrene.

Kultur og festivaler av Tamil Nadu | Stiler på livet

Det berømte Madurai-tempelet er vert for Chithirai-festivalen. Dette er en festival feiret med liv og farge. Det feirer re-union og gjenoppbygging av bryllupet mellom prinsesse Meenakshi og Lord Sundareswarar.

Se mer: Festivaler av Punjab State

Kultur og festivaler av Tamil Nadu | Stiler på livet

Deretter er det noen sommerfestivaler som velger sitt sted i de kuperte områdene eller bakkestasjonene i staten. fra båt racesto blomsterbutikker til andre kulturelle arrangementer - dette er enda en festival hvor jubilitet er rikelig.

I NAtyanjali dansfestival, Lord Nataraj, er den kosmiske danseren tilbedt i Chidambaram-tempelbyen. Så er det mamallapuram dansfestivalen som starter 25. desember hvor danser som kathakali og bharat natyam blir utført.

Kultur og festivaler av Tamil Nadu | Stiler på livet

Alt dette dans- og kulturprogrammet er en god plattform for de lokale innfødte talentene til å vise sine ferdigheter. Annet enn dette er det mange flere små eller vanlige festivaler som Deepawali, festivalens lys eller den gyldne bilfestivalen eller turistmessen holdt i Chennai eller Navaratri etc etc.

Leave A Comment

+ 15 = 17