Hvordan bruke fenugreek for vekttap? | Stiler på livet

Det kan sannsynligvis være fantastisk hvordan hverdagslige produkter kan gjøre underverk. Fenugreek som er kjent som methi i India er en nyttig husholdnings urt. Dens frø og blader brukes til sine forskjellige medisinske egenskaper. Fenugreek er enda et rart indisk krydder som er mye brukt i kjøkken for å lage forskjellige oppskrifter som karriretter, dals og andre vegetarretter. Både frø og blader brukes i kulinariske og medisinske formål.

Man kan gjøre mange ting for å miste vekt, enten trening eller kosthold. Et av de enkle triksene for vekttap er å inkludere denne sunne urten i kostholdet ditt. Det gjør at du føler deg full raskere, og du spiser mindre enn du normalt gjør. Fenugreekblader og frø har en sterk smak og de er bitter å smake. Inkludert fenegreek i vårt daglige kosthold kan hjelpe oss med vekttap.

Bukkehornkløver for weight loss

Fenugreek eller Methi Dana fordeler for vekttap:

Så nei! Du trenger ikke å bare forbruke dem. Du kan se hvordan det kan behandles for å passe forskjellige formål.

1. Fenugreek ved siden av å hjelpe til med å behandle diabetes, øker brystmælkstrømmen i nye mødre, og reduserer betennelse, har det vist seg å resultere i vekttap. Fenugreek arbeider i vekttap programmer hovedsakelig på grunn av sitt rike polysakkarid innhold kjent som galactomannan i frøene. Denne komponenten er så nyttig at nå dager er det også blitt ekstrahert for å lage kosttilskudd. Mange undersøkelser har vist at fenugreek som inneholder mer enn 75 prosent av oppløselige fibre som bidrar til å fremme en tilfredsstillende følelse av fylde.

2. Bare ved å tygge få gjennombløt fenegreekfrø hver morgen i tom mage, hjelper vi med å miste noen uønskede kilo av kroppen vår. Nærværet av naturlige oppløselige fibre i frøene gjør at magen svulmer og gir oss en følelse av magefyllhet og dermed undertrykker vår appetitt.

3. Fenugreekfrø har lavt karbohydratinnhold i dem som hindrer oss i å få ekstra kilo.

4. Det er svært viktig å kutte ned kalorier inntaksnivåer; fenegreekfrø er svært lavt i kaloriinnhold. Så inkludert i kostholdet vårt er sunt og vel fordelaktig å miste vekt naturlig.

Se mer: Hvordan spise linfrø for vekttap

Hvordan kan vi bruke fenugreek for vekttap:

La oss se på hvilken måte vi kan bruke fenegreek eller methi til vekttap.

Fenugreekfrø:

Ta litt fenegreekfrø og varm dem i en panne over en middels flamme. Tørk frøene til de endrer fargen i mørkbrun. La dem kjøle seg ned først og slip dem deretter i en kvern for å få et fint fenegreekpulver. Bruk dette pulveret i karriretter eller andre retter for å konsumere det i ditt daglige kosthold.

Fenugreekpulver:

Fenugreek eller methi i pulverform er mer effektivt for vekttap. Du kan også suge en teskje fenugreekpulver eller bruke noen rå methi frø i yoghurt. Bland dem godt og spis det etter middagen hver kveld. Denne fenegreek frø blandet i yoghurt hjelper i vekttap så vel hjelper i fordøyelsen.

Fenugreek kapsler:

Du kan til og med konsumere fenegreek i kapselform ved å ta dem tre ganger om dagen. Å spise rå frø kan være vanskelig for mange mennesker etter en dag, så prøv å blande en teskje fenugreekfrøpulver i et glass vann eller i en juice. Drikk denne potionen tre ganger om dagen for raske resultater.

Fenugreek Tea:

Fenugreek te for vekttap er bevist. Tepulveret er lett tilgjengelig i markeder. Denne fenegreek-teen vil sikkert la deg kaste litt vekt på kroppen din. Denne urtete kan også tilberedes hjemme ved å blande en teskje fenugreekfrøpulver i en kopp grønn eller svart te.

Kok fenugreekpulveret sammen med grønn eller svart te og spenne den. Drikk denne ferskt tilberedte teen på en tom mage for å dempe din appetitt. Gravid eller ammende mødre anbefales for å unngå denne teen.

Fenugreek vann:

Fenugreek vann eller Methi vann er en annen effektiv drikke for vekttap. Soak 1 spiseskje med meti frø i vann over natten. Stenn blandingen og drikk den. Enkel! Ikke sant?

Hvordan lage Fenugreek Powder?

Noen mengder fenegreek, i form av fenegreekpulver eller frø er viktig i dietten. Se hvordan du kan gjøre dette og bruke det i ditt daglige kosthold.

  1. Stek frøene på en kadai.
  2. Når det begynner å brune. Stek methi frøene til den karamelliserer litt. Caramelizing vil gjøre det miste en sin sukker og dermed gjøre det mindre bittert.
  3. Nå, slip det i mikseren din for å lage et fint pulver.
  4. Oppbevares i en lufttett krukke.

Nå som du vet hvordan du skal gjøre det, her er hvordan du kan bruke og bruke det på kosttilskuddene dine.

  • Bland en teskje honning med fenugreekpulver. Påfør håret grundig og la det tørke. Dette brukes til å bekjempe flass.
  • Bland en liten del til brøddeigen din for å lage et krydret brød. På denne måten har du bakt et brød og også lagt til dine helse noen nødvendige kosttilskudd.
  • Legg til en liten teskje av den når du lager mat. Legg dette sammen med krydderene til karri og bland godt sammen. Det vil rense kroppen din og skyll av giftstoffer.
  • Lag en fenegreekte med honning. Det lindrer hodepine og beroliger magen.
  • For å kontrollere blodsukkernivået, gjør en del av fenugreekpulver og varmt vann. Legg en skje av pulveret i varmt vann og drikk på tom mage.

Selv om fenegreekfrø er nyttige i å miste vekt, men vi bør alltid huske at konsumerende fenegreekfrø bare ikke vil bidra til å miste vekt. Foruten å ta dem på en vanlig rutine, bør vi forandre vår livsstil. Vi trenger å gjøre masse mosjon, slå på treningssentrene, ha et sunt kosthold og gå for regelmessige turer og jogging.

Se mer: Diet Salater For Vekttap & Er Raisins God For Vekttap

Leave A Comment

57 + = 60