Hodepine Under Graviditet – Årsaker og Trementer

Hodepine er vanlig i svangerskapet, spesielt i første trimester når kroppen prøver å tilpasse seg de ulike pågående endringene. Hodepine skyldes tilsynelatende de abrupte svingningene i hormoner og uregulert blodsirkulasjon, selv om den eksakte grunnen er ukjent. Det kan være mange typer hodepine mulig, men de vanligste under graviditet er spenning hodepine. Hvis disse sykler deg regelmessig, kan de gjøre svangerskapet ditt verre. Spennings hodepine får deg til å føle en klemme smerte eller jevn sløv vondt på sidene av hodet eller på baksiden av nakken.

hodepine During Pregnancy

Bortsett fra spenningshodepine, er migrene også vanlige under graviditeten, med over 16% av kvinnene som lider av migrene i sin første graviditetstid. Imidlertid er smerten annerledes og mer irriterende sammenlignet med en spennings hodepine. Migrene har en tendens til å forårsake en bankende, ubehagelig smerte, for det meste på bare den ene siden av hodet. Migrene kan også forårsake kvalme og oppkast, sammen med lysfølsomhet og følsomhet overfor støy.

Hvis migreneproblemer før graviditeten var knyttet til menstruasjonssyklusen din, reduseres smerten etter graviditet, men som observert av et flertall av kvinner. Likevel, selv under graviditeten, kan hodepine vise seg å være et stort problem. Disse kan være overdreven irriterende og til og med smertefullt. Med hodepine lider den forventende mor mye. Les her, alt om årsakene og hvordan hodepine under graviditeten lett kan håndteres uten å ha mange bivirkninger å bekymre seg for. Den beste måten er å øve yoga og meditasjon. Øvelse av yoga hver dag i minst tretti minutter kan berolige sinnet, kroppen og sjelen og være en god kur mot hodepine under svangerskapet..

Se mer: Hevelse under graviditet

Grunner til graviditet Hodepine:-

De mest troverdige grunnene til migrene og hodepine kan være din livsstil. Noen av grunnene kan være-

  •  Konstant stress i sinnet, forårsaker muskelspenning i nakken som forårsaker hodepine og migrene.
  •  Feil kroppsholdning mens du sitter, forverrer hodepine videre.
  •  Hvis du hopper over måltider eller ikke drikker tilstrekkelig vann om dagen, føles kroppen svak og er en av grunnene til hodepine og migrene smerter.
  •  Å trene mye, og det også på en uregelmessig måte kan forårsake stress i kroppen som forårsaker hodepine.
  •  Sove mindre og til og med sovende er to viktige grunner som forårsaker ubehagelig smerte i hodet. Man bør sove 7-8 timer om dagen, ikke mer og ikke mindre.
  •  En bestemt mat eller drikke, som iskrem, kan også forårsake hodepine innen noen timer med å spise den. Iskrem forårsaker hjernefryse som kan være en av årsakene til hodepine.
  •  Koffein tilbaketrekking kan være en av grunnene også. Hvis du var avhengig av koffein før graviditeten, kan kutt ned på det utløse hodepine som kroppen tar tid å tilpasse seg de nye forholdene.
  •  Migrene kan også være arvelige. Så hvis din mor eller søster har et migrene problem, så er det en stor sjanse for at du også vil utvikle en.

Er painkillers og migrene medisiner anbefalt?

Paracetamol er trygt under graviditet, selv om det er i lave doser, og kan brukes som medisin for å behandle hodepine. Hvis smerten fortsatt vedvarer, er det best å konsultere legen for videre medisinering.

Ibuprofen bør motløses, spesielt i første og tredje trimester, mens du er gravid, med mindre legen din har rådet deg til å. Ibuprofen kan lindre risikoen for abort og forsinket arbeidskraft. Aspirin bør ikke tas under graviditet. For visse graviditetskomplikasjoner kan det tas når rådgiver av legen, men for hodepine er de ikke tilrådelig i det hele tatt.

Medisinering for migrene smerter bør bare tas etter grundig konsultasjon med legen. Legen kan også anbefale noen anti-kvalme medisiner med det, da det er en svært vanlig bivirkning.

Til slutt, hvis du tar noen stoffer mens du er gravid, må du prøve å holde tallet og dosen så lav som mulig.

Se mer: Kroppsendringer i graviditet

Når skal jeg søke hjelp for graviditet Hodepine?

De fleste hodepine under graviditeten er ubehagelige, men forårsaker ingen skade. Men hvis du opplever andre uvanlige symptomer som sløret syn, voldelig oppkast eller plutselig hevelse og betennelse, kan disse være symptomer på preeklampsi, en alvorlig form for graviditetsrelatert høyt blodtrykk. I slike situasjoner, kontakt legen din med en gang.

Lettet fra hodepine uten medisinering:

Det er mange enkle tips og triks som kan lindre smerten i hodepine under graviditeten. Prøv å inkludere dem i din tidsplan og bli kvitt smerten naturlig.

Cool komprimering:

Lig deg ned rett og legg en kul komprimering på hodet ditt. Kjøligheten lindrer smerten i ganske stor grad.

Unngå hodepine utløser:

Hvis bestemte matvarer eller lukt kan ha utløst hodepine og migrene en gang tidligere, er det best å unngå dem. En hodepine dagbok er nødvendig for å identifisere migrene triggere.

Tren daglig:

Gå en tur daglig eller utfør noen aerobic for å holde deg i form. Tren regelmessig, uten å ta pauser i mellom som de ødelegger treningsplanen. Trening hjelper med å regulere sukkernivåene i kroppen og forbedrer også luftveiene i kroppen. Det utløser også frigivelsen av endorfiner, de såkalte "feel-good" kjemikaliene inne i kroppen.

Behandle stress:

Behandle stress ved å forberede en oppgaveliste og fullføre hver jobb en etter en. Ikke press deg selv til randen av depresjon, da det kan påvirke både moren og barnet. Hold målene dine realistiske for å oppnå dem og vær rolig hele tiden.

Se mer: Acyclovir mens gravid

Practice Avslapping Teknikker:

Prøv å puste øvelser, yoga, massasje terapi og visualisering.

Spis jevnlig:

Spis alltid et balansert kosthold, regelmessig planlagte måltider. Å spise sunt kan lett kurere de fleste plager. Drikk også mye væske for å holde kroppen hydrert for hele dagen. Ikke hopp over måltider uten sjanse.

Følg en vanlig soveplan:

Søvnmangel eller til og med overslepende kan utløse hodepine og migrene smerter under graviditeten. Prøv å følge et fast sovemønster for å holde din biologiske klokke intakt.

Vurder Biofeedback:

Med denne tankekroppen kan du kontrollere visse funksjoner i kroppen - for eksempel muskelspenning, hjertefrekvens og blodtrykk - for å forhindre hodepine eller redusere migrene smerter. Hvis du vil prøve biofeedback for å behandle hodepine under graviditeten, kontakt legen din og gå til en biofeedback-terapeut. Det er en veldig effektiv måte å bli kvitt hodepine. Du kan også prøve akupunktur, noe som er en helt sikker metode for å kurere hodepine og lindre smerten.

aromaterapi:

Aromaterapioljer er ekstremt effektive mot hodepine. Legg noen dråper peppermynte eller lavendelolje på et vev og ta en dyp pust inn. Du kan også gni en dråpe hver i templene på hver side av pannen og deretter gi en god massasje. Dette reduserer hodepine på kort tid!

Bach blomstermidler:

Hvis du er trøtt eller under mye stress, blir hodepine vanligvis verre. Det beste middelet i en slik situasjon er Bach blomstermiddel.

For å kvitte seg med utmattelse, legg fire dråper redningsmiddel til rette på tungen, eller prøv to dråper oliven, en annen Bach-blomstremsning, oppløst i et glass vann.

Homeopati:

Homeopati behandlinger kan være de beste alternativene som er tilgjengelige. Med absolutt ingen bivirkninger er disse sterkt anbefalt for behandling av hodepine og kan tas etter konsultasjon med en kvalifisert lege.

Osteopati og kiropraktikk:

Osteopati tar sikte på å tilpasse muskler, ben og ledd. Det kan hjelpe med smerter i skulder og nakke, så hvis det er typiske spenningspunkter for deg, kan dette være verdt et forsøk.

Terapi av kiropraktikk kan være ekstremt nyttig i tilfelle av stædig hodepine. Denne teknikken bruker spinal manipulasjon for å lindre smerten.

Refleksologi:

I tilfelle av mindre hodepine, anbefales enkel refleksologi teknikk. Massere dine store tær legger press på hodene og nakken som bidrar til å kvitte seg med hodepine og migrene smerter.

Selv om hodepine under graviditet er en vanlig forekomst, kan de få svært irriterende. For å bli kvitt smerte raskt bør man ikke skyndte seg, selv om medisinen kan ha noen negative effekter på kroppen som forårsaker skade på moren og barnet. Riktig konsultasjon bør gjøres med legen, og deretter bør medisiner startes. Til slutt, vær tålmodig med hodepine. De vil være borte på noen tid; du vet hvordan du sender dem bort nå!

Leave A Comment

− 4 = 5