Første måned av graviditet diett diagram – hvilke matvarer å spise og unngå

Graviditet er formasjonsårene for morskap. Mens stress kan ha betydning for helsen din, er det nødvendig at du balanserer det med noen sunne kosttilskudd fra begynnelsen. For en sunn baby må en gravid kvinne vite hvilken mat hun burde ha og hva hun bør unngå. En sunn matvaner er svært nødvendig i hele graviditetsperioden.

Først Month Of Pregnancy Diet

Første måned graviditet diett diagram:

Bli frisk fra første dag. Ikke kompromisser her og følg dietten som et ritual. Ta en titt på noen av de beste maten å konsumere under graviditet, og hva som kan unngås. Hva å spise i den første måneden av graviditeten, trenger ikke bekymring lenger. Vi har satt dem her for deg.

Hva å spise i løpet av den første måneden av graviditeten din:

La oss se 1. måned graviditet kvinner hva å spise.

Folate Rich Foods Under Graviditet:

Erstatt piller med litt sunn mat. Sunn mat bør være din høytidspreferanse. Fol spistrik mat er viktig for den rette veksten av embryoet. Matene som alle er rik på folat som appelsin, grønne grønnsaker som brokkoli og bønner, egg, poteter etc. er en sikker tommel opp!

Se mer: Kosthold i løpet av 6 måneders graviditet

Vitamin B6 beriket kosttilskudd:

Vitamin er det mest åpenbare viktige supplementet til gravide damer. Matvarer som inneholder vitamin B6 er svært viktig som per 1 måneders svangerskapsdiett. Det gir lindring fra oppkast, en stor irritasjon under svangerskapet. Matvarer som jordnøtt smør, bananer, laks og nøtter er rikt på vitamin B6. Under utviklingen av babyen inne i livmoren spiller vitamin en viktig rolle i å gi de nødvendige næringsstoffene.

Frukt Essential Under 1 Måned Graviditet:

En av hovedbestanddelene i dietten i den første måneden av graviditeten er frukt. Ingen diett er noen gang ferdig uten det. Det anses å være det mest perfekte matalternativet for å bære en trygg og sunn baby. Din første måned med graviditet diett bør være komplett med frukt for å sikre en sunn baby og mor. Velg å gå med en stor bolle med epler om morgenen. Topp dem med noen nøtter og et glass melk til siden. Så mye som mulig, unngå papaya. Bortsett fra vårt råd, husk å konsultere legen din for fruktvennlig kosthold.

Iron-rik kosttilskudd:

Jern er som en støttestøtte. Din 1 måneds graviditet diett bør inneholde jern rik mat for å sikre en konstant forsyning av mineraler. Vurder å spise havregryn på daglig basis, og annen mat som kylling, bønner, tørrfrukter, fårekjøtt. Rik kilde til jern innebærer en god strøm av blod til både babyen og moren. Husk å ha to datoer om morgenen og om natten.

Mat som inneholder sukker:

Ikke bekymre deg om vektøkningen din. Det er sant at vekten øker på graviditetstidspunktet. Kalorier er en annen viktig ting under graviditeten. Gå skyldig fri og vurder det å være den beste tiden i livet å engasjere seg i å spise pannekaker, kaker og pudding. Ikke nøl med! Men ikke spiser over!

Melkprodukter som første måned Graviditet mat:

Melkprodukter er enkle å fordøye, og det blir ofte anbefalt av legen. Det har rike kilder til protein som folsyre, vitamin D, kalsium. I dette aspektet kan meieriprodukter som yoghurt og ost også spises tilstrekkelig. Melk er enda et sunt alternativ. Husk å drikke ett glass melk daglig.

Se mer: 4de måned graviditet diett diagram

Spinat for grønnene:

Et sunt kosthold er et stort ja under graviditeten din. Tenk på spinat, når du tenker på grønnsaker. Den høye mengden folat eller folsyre beskytter babyen din mot fødselsskader og muligheter for tidlig fødsel.

Sitrusfrukt:

Sitrusfrukter er rikelig med vitamin C. Vitamin C er kjent for å øke fostrets immunitet. Sitroner holder unna influensa, den ene vanlige sykdommen under graviditeten. Ta med grapefrukt i ditt første måned graviditet diett for en sunn utvikling av fosteret.

nøtter:

Balansert kosthold er anbefalt av legene for å sikre en sunn baby uten noen komplikasjoner. Hvis du bærer en baby, så vær sikker på diettdiagrammet du må følge. For å være på forsiktig side, må du kontakte legen din om nøtter du kan spise. Ikke desto mindre er nøtter rik på vitamin B og E. De er en god kilde til fett og kalium, sink og kobber. Peanøtter, mandler og cashewnøtter er rik på fett og er gode kilder til vitaminer og mineraler.

Kjøtt som en 1. måned Graviditet Diet:

Mange mennesker har en ide om at kjøtt ikke er trygt for gravide dame. Dette er ikke sant. Husk å holde unna rå ukokt kjøtt og sjømat. Det kan være risiko for forurensning. En sporadisk servering av kjøtt er trygt og det er ingen risiko. Du kan fjerne det synlige fettet fra kjøttet og forkjøl kjøttet i noen minutter.

Mat å unngå i første måned av graviditet:

Her er de vanligste matene som en graviditet kvinner bør unngå.

Papaya:

Denne maten kan skade babyen din i løpet av perioden. Det varmer opp kroppen som ikke er bra for tiden. Det kan føre til alvorlige problemer som abort. Det er derfor bedre å unngå det.

Se mer: 3 måneder gravid mat å spise

Sea Food:

Sjømat er strengt forbudt i svangerskapsdiet. Slike matvarer inneholder god mengde kvikksølv som vist seg å være svært skadelig nå. Spesielt som kosthold i første månedens graviditet er det sikrere å unngå. Dessuten er ferskvannsfiske trygt. Du kan få fisk ta vare på det faktum at det er fra et bra sted.

Myk ost:

Selv om ost inneholder høy kalori, er det i beste fall å unngå myke oster når du bærer. Produktet er svært ansvarlig for å danne bakterier og matkjøtt. Dette kan være et alvorlig helseproblem for både mor og baby.

Street Foods:

For større god, vær borte fra gatematen. Den uhygieniske matlagingsatmosfæren og ingrediensene kan ta en bølge på helsen din, og du er kanskje utsatt for infeksjoner og feber. Tenk sunt, spis sunt!

Bearbeidet mat:

En annen stor nei! Så det er bedre å unngå de matene som er skadelige for gravide kvinner. Blant de mange behandlede matvarene er en. Pakker med juice, kondensert melk er bedre å unngå i denne perioden. Disse bearbeidede matvarer kan holdes i lang tid, og dermed danner de bakterier inni.

Koffein:

Det er viktig å begrense koffeininntaket. Koffein absorberes veldig raskt og gjennomsyrer deretter til moderkaken og fosteret. Det kan alvorlig begrense føtal vekst og øke risikoen for lav fødselsvekt av babyen.

Under hele perioden av første måned må du huske å ta inn fersk mat. Hovedsakelig de som bærer høyt protein og vitamin. Grønnsaker og frukt er alltid viktige på dette tidspunktet. De gir tilstrekkelig mengde næringsstoffer og proteiner. Du må holde øye med hva som er essensielle matvarer som passer for denne tiden. Hvis de tjener din hensikt, kjøp dem for å få energi under graviditeten.

Leave A Comment

9 + 1 =