Forstoppelse under graviditet | Stiler på livet

'Mirakuløs' er et veldig vanlig begrep som brukes til å beskrive graviditet og fødsel av barn. De ni månedene som en kvinne tilbringer forventer sitt barn, kan være litt vanskelig. Kostholdet til en kvinne endres under svangerskapet, og det er også fordøyelsen. Forstoppelse er et svært vanlig fordøyelsesproblem som står overfor å forvente mødre.

Forstoppelse under graviditet:

Under graviditeten endres kvinnens kropp for å imøtekomme riktig oppdragelse av et barn. Maten du spiser gir næringsstoffer til både mors kropp og barnet. Forstoppelse oppstår slik at du og babyen din får mer næringsstoffer, og den gradvise forandringen i livmoren gir press på tarmbevegelsene som fører til forstoppelse. Det er få flere grunner som fører til forstoppelse hos en forventende mor som er nevnt nedenfor.

Se mer: Hvordan å kurere forstoppelse naturlig

forstoppelse-under-graviditet

Årsaker til forstoppelse under graviditet.

  • Bivirkningene av legemidlene du tar kan føre til forstoppelse.
  • Det økte stressnivået.
  • Kosttilskuddene kan ikke være kompatible og dermed føre til forstoppelse.
  • Jo mindre inntak av væske du tar.
  • Høyere forbruk av dehydrerte væsker som alkohol (som anbefales ikke å bli konsumert under graviditet), kaffe og te.
  • Ikke tilstrekkelig mengde søvn.
  • Noen sykdommer som diabetes, hjerneslag, uremi, sklerodermi, Parkinsons sykdom og mer.

Forstoppelse varer i flere dager, men det betyr ikke at du må håndtere det i ni måneder. Det finnes rettsmidler som hjelper deg å lette problemet og unngå dreads av forstoppelse under og etter graviditet. Noen av de rettsmidler som bidrar til å lette forstoppelsen, er oppført nedenfor.

Se mer: Naturlige rettsmidler for forstoppelse

Stekt og fet mat er også veldig attraktiv og velsmakende, men du bør unngå å forhindre forstoppelse.

Purgative frukter som appelsiner, bananer, meloner, druer og hjelp til å håndtere forstoppelse siden de er rike på fiber og er saftige og inneholder en stor mengde væsker.

Å drikke mye væske bidrar til å holde dehydrering unna og dermed bidra til at du får en jevn bevegelse.

Å gå og trene bidrar også til å fordøye matinntaket og dermed forhindre halsbrann og surhet som også inkluderer forstoppelse, evakuerer endetarmen helt.

Hvis psylliumskall, platinfrø tas regelmessig, hjelper det med å kontrollere forstoppelse.

Forbruket av papaya hjelper også med å holde forstoppelse i sjakk, da det inneholder myresyre som er et godt middel for forstoppelse.

Vanligvis te dehydrerer kroppen din, men ingefærte hjelper til med å kontrollere forstoppelse.
Siden graviditet er en veldig spesiell tid i en kvinnes liv, bør hun være veldig forsiktig. Og siden forstoppelse er en del av graviditeten, bør du være oppmerksom på noen av de ikke-å unngå forstoppelse. Her er en liste over noen nyttige don'ts 'under graviditeten din.

Ingen karbonatiserte drinker.

Unngå aloe vera olje, ricinusolje og triphala bør unngås, selv om de er naturlige rensemidler siden bruk av disse oljene kan gjøre babyen hyperaktiv.

Bruk aldri noen form for medisiner uten råd fra legen din, ellers kan det skade fosteret i livmoren.

Selv om forstoppelse ikke er et svært alvorlig problem under svangerskapet, kan det vanligvis være indikasjon på et annet problem. Hvis du har magesmerter som veksler med diaré, eller du oppdager at du går forbi blod eller mucus med avføring, er det tilrådelig å konsultere legen din umiddelbart. Dessuten kan det føre til hemorroider som er hovne vener i rektalområdet ved å passere hardt avføring eller strekke under tarmbevegelsen..

Se mer: Slik overvinne forstoppelse

Generell graviditet forstoppelse er et tidlig graviditets symptom. Likevel opplever de fleste kvinner graviditetsrelatert forstoppelse på de senere stadiene av graviditeten. Uansett når du opplever forstoppelse under svangerskapet, ikke ta panikk og følg disse trinnene eller best, ta kontakt med legen din. Tross alt vil du ikke skade deg kjære babyen din.

Bilder Kilde: Shutter lager

Leave A Comment

78 − = 75