Flytende kostholdsplan – fordeler og bivirkninger | Stiler på livet

En flytende kostholdsmeny er en hvor fast mat er trukket fra og inntak av væsker av alle slag er gjort som en erstatning. Væske diett plan hjelper til med å rense kroppen og bidrar til å opprettholde kroppsvekten etter visse medisinske forhold. Væsker generelt bør også tas i tilstrekkelige mengder for å holde kroppen hydrert, hud og hår i riktig og sunn tilstand. Det er alltid tilrådelig å konsultere en diettist for en sunn, flytende diettplan.

Flytende kostholdsplan - fordeler og bivirkninger | Stiler på livet

Hvorfor flytende diett:

Flytende diett har et spesielt mål for de som følger det. Det kan være en eller flere grunner til å følge et fullstendig flytende kosthold for vekttap, som skal være til nytte for kroppen.

Og før du velger en flytende diettplan, forstår kroppens behov og hopp deretter inn i en "7 dager" eller en 2 ukers lang flytende diettplan for å vise resultatene..

Se mer: Melk Diet For Vekttap

Å behandle fedme:

Fedme er det vanligste problemet som er løst med flytende diett. Det holder kaloriinntaket i kroppen i kontroll mens du sørger for den nødvendige energien. Overvektige folk har den tøffeste tiden som vender seg til den flytende diettplanen fordi kroppen tar mye tid til å tilpasse seg forandringen av matrutinen.

Postoperasjon:

Noen medisinske behandlinger krever at pasienten forblir i observasjon i opptil 72 timer, og i denne perioden kan det ikke gis fast mat til pasienten. I en slik situasjon er et flytende diett mest foretrukket.

Flytende kostholdsplan for vekttap:

Når det gjelder vekttap, tenker mange mennesker først på flytende diett. Dette skyldes at flytende dietter utelukkende er lave på karbohydrater, og på grunn av tilstedeværelse av vann og væsker har kroppen en tendens til å slippe ut overflødig vann og brenner også fett som kreves for daglige aktiviteter.

Flytende dietter anses som det beste for valg for raskt vekttap. Og hvis du vil miste mye vekt på kort tid, så er det en god ide å bytte til flytende kosthold. Det sulter deg ikke til døden og oppfyller også kroppens behov.

Mens ideen er bra for raskt vekttap, er det viktig å forstå kapasiteten til ens kropp. Hvis en venn av deg følger et flytende kosthold og har mistet mye vekt i løpet av kort tid og fortsatt er energisk, ville kostholdet ha best egnet sin kropp.

Selv om moderat til ekstremt vekttap kan oppnås ved å praktisere flytende diett planer, kan overdreven eksponering for bare væsker og fullstendig kutting av faste stoffer lide kroppen. Det eneste du bør vite er hvor mye kroppen kan ta, pluss det skal ikke bli båret i lang tid, ellers kan bivirkningene forstyrre planen og håpe.

Bivirkninger:

Fordøyelsesproblemer:

Når kroppen blir vant til flytende diett, står det noe problem som kommer tilbake til fast mat. I et slikt tilfelle bør flytende diett først omdannes til et halvt flytende diett og gradvis bringes til fast mat. I tillegg er det også viktig at kroppen ikke blir utsatt for fett og tung mat for tidlig. Tid bør gis for justering.

Redusert ernæring og energi:

Juice og buljonger reduserer inntaket av fiber i kroppen som er en god energikilde. De har også en høy næringsverdi som reduseres en du er på flytende diett.

Se mer: Juice Diet Plan for vekttap

Organ skade:

Ekstrem slanking kan føre til skader på mage og lever og for mye av flytende diett kan hemme riktig funksjon av nyrene.

Effekter på immunsystem:

Siden kroppen blir svak og mindre på energi, er den mer utsatt for problemer i immunsystemet. Det blir enkelt for kroppen å fange ulike sykdommer.

Et flytende diett kan også ha bivirkninger. Faktisk kan et flytende diett ha noen katastrofale effekter på kroppen. Mange mennesker har mistet pounds av vekt som bor på et flytende kosthold, og det har jobbet vellykket for både menn og kvinner. En av de beste tingene med et flytende diett er dets dårlige effekter på musklene og kroppens organer. Man kan ikke ha næringsrikt balansert mat når de er på flytende kosthold.

Kontrollerte flytende kalorier kan også være veldig skadelige for kroppen. Det vil tillate en å kaste tommer, men samtidig kan det ødelegge fordøyelsessystemet og få noen negative bivirkninger på immunforsvaret som beskrevet ovenfor. Slike kollapsdieter er aldri gode for kroppen, og ifølge vitenskapelige studier betaler folk som opprettholder en slik diett, generelt med helsepoeng på et senere og mye svakere stadium. For en helse som bor, kan et flytende diett aldri anbefales.

I følge konseptet med flytende diett må en person forbruke det daglige kaloriinnholdet i form av væske. Men det er mye forskjell i væsken og faste matvarer. De faste matvarer forblir i kroppen i lengre perioder og tjener musklene mer effektivt, sammenlignet med de flytende.

Andre bivirkninger av flytende kostholdsplan:

Et flytende diett kan ha mange andre alvorlige fysiske bivirkninger som diskuteres nedenfor.

1. Svært hodepine:

Et flytende diett kan føre til alvorlig hodepine som kan være veldig dårlig for alle. Folk må jobbe og når hodepine oppstår, er det åpenbart en blokkering i konsentrasjonen og fokus på arbeid. Et flytende diett kan også resultere i alvorlig pannepine. Man bør slutte å opprettholde en slik diett hvis slike symptomer kommer opp.

2. Svakhet:

Over hele kroppen tretthet er en av de viktigste bivirkningene av et flytende diett. En person vil møte noen alvorlige svakhetsproblemer hvis de ikke spiser noe annet enn flytende gjennom dagen. Mange følger en flytende diettplan for vekttap. Det kan forårsake svakhet.

3. dårlig ånde:

Ingen liker et dårlig ånde. Hvis du er på et flytende diett, så dårlig ånde i uunngåelig. Et dårlig ånde kan ikke tolereres i det hele tatt, og det er en av de viktigste bivirkningene av det såkalte "sunne flytende dietten".

4. Forstoppelse problemer:

En person som forbruker flytende kalorier i ganske lang tid, står overfor noen alvorlige problemer med mage og fordøyelse. Effekten av slikt diett på immunsystem har allerede blitt diskutert. Dette er ganske lik det punktet. Et flytende diett kan føre til forstoppelse og annen mage utgjør en slik diaré.

Kaloriunderskudd:

En viss mengde kalori er nødvendig av kroppen vår. En person bør konsumere solid kalori ganske ofte eller daglig for å møte kaloribehovet. Det er derfor et flytende diett sies å resultere i et kaloriunderskudd, og dette er en av de viktigste årsakene til at en person ikke kan gjøre opp for deres kaloriunderskudd på grunn av forbruk av kalorier som ikke tjener kroppen i det hele tatt.

Eksempel på sunn flytende diettplan:

Frokost alternativer:

 • En koppfull strained fruktkorn
 • Et glass vann eller kaffe
 • En kopp fruktjuice

Morgen Snack:

 • En kopp Pureed Fruit
 • En kopp te

Lunsj:

 • En kopp av renset grønnsaker
 • Et glass Soyamelk eller vanlig melk
 • En kopp kjøttkraft

Ettermiddagsmat:

 • En kopp iskrem
 • Et glass vannt vann

Middag:

 • En kopp pusset frukt
 • En kopp kremet suppe
 • Et glass fruktjuice
 • Et glass med vann
 • Et glass Soyamelk eller vanlig melk

Se mer: Diet Mat Oppskrifter For Vekttap

Natttid Snack:

 • En kopp yoghurt
 • En kopp fruktjuice
 • Et glass med vann

Dermed ser vi hvordan en flytende diettplan kan følges for å gi kroppen fordel på flere måter. Det er viktig å formulere din egen diettplan, avhengig av hvordan kroppen reagerer på ulike forandringer den blir utsatt for.

Her er topp 5 flytende matoppskrifter for din hurtige referanse:

1. Vegetabilsk suppe:

Hvis du er glad i grønnsaker, ta bare denne oppskriften

 1. En gulrot, en tomat, kvart flaskepulver, en løk, en grønn chili
 2. Skjær gulrot, tomat, flaskepulver, løk og grønn chili og trykkkok dem med vann tilsatt til et nivå der alle veggene blir nedsenket.
 3. Nå blander veggieblandingen og litt vann.
 4. Farg vannet og legg til en klype ferskt jordet peppepulver og en klype bergsalt og server det varmt!

2. Tomatesuppe:

Tomat er den mest brukte grønnsaken i mange oppskrifter som det beriker smaken. Og tomatsuppe er en av de bestselgende supper i et spisested som selger forretter!

 1. Ta 3 tomater, kok og puré dem eller ta 2 ss tomatpuré.
 2. Legg litt tynn ost til det hvis du ønsker det.
 3. Legg litt vann hvis det tykner.
 4. Garnér det med litt pepperpulver, nyhakkede koriander og server det varmt!

Dette er det enkleste av alt!

3. Maplesirup:

 1. 2 ss løkesirup, helst organisk
 2. 2 ss sitronsaft
 3. Et dråpe pepperpulver

Bland alle de tre ingrediensene med 300 ml vann. Rør godt og nipp det opp!

4. Kjendis diett plan:

 1. 5 dråper hvete kim olje
 2. 5 dråper linfrøolje
 3. vanlig yoghurt en kopp
 4. skummet soyamelk en kopp
 5. appelsinjuice og tranebærjuice en kopp

Sett alle ingrediensene i en bolle og gi dem en god blanding. Dette er den mest etterspurt etter kjendis vekttap diett plan.

5. grønnsakskumssuppe:

 1. En tomat
 2. En gulrot
 3. en halv kopp hakket kål
 4. en halv kopp brokkoli
 5. noen dråper sitronsaft og noen krydder.

Klipp alle grønnsaker og la dem koke. Mens du kokker, legg til krydder som du ønsker, som løvblad, nellik, pepper etc og flekk vannet. Server nå varme ved å garnere med et limt sitron og litt koriander sprinklet.

Dette er deilig, men næringsrik!

Nå vet du fordelene med flytende diettplan og også de mulige bivirkningene det kan ha når det praktiseres med flere kombinasjoner av væsker. Det er viktig å formulere din egen diettplan, avhengig av hvordan kroppen reagerer på ulike forandringer den blir utsatt for.

I denne artikkelen er du utstyrt med et flytende diettdiagram og noen av funksjonene om et sunt flytende diett. Flytende diett for vekttap er et av de vanligste settene i disse dager i munnen til fysikk-bekymrede mennesker. Man kan ikke bare gjøre opp for kaloriunderskuddet som kan ha blitt forårsaket på grunn av slike dietter, noe som viser at dette dietten ikke er så sunt for oss også.

Leave A Comment

8 + 2 =