Eka Pada Sirsasana – Hvordan gjøre og fordeler

Øvelsen av yoga er datert tilbake til den preiske alderen som stammer fra vårt land og spredte grener over hele verden over tid. Øvelse av yoga viser seg å være gunstig for folk som går gjennom psykisk stress som det har en beroligende effekt på sinn og ånd også. Bortsett fra det, er Eka Pada Sirsasana yoga et bedre alternativ enn treningsstudio da det øker fordøyelsesnivået.

EkaPadaSirasana

Så, hvis du har problemer som tilbake vondt eller svakt fordøyelsessystem, prøv yoga. Den behandler nesten alle slags sykdom eller sykdommer. Fra de mange slags stillingen er den som skal diskuteres nå Eka Pada Sirsasana. Det er et sanskrit-uttrykk der Eka betyr en Pada betyr ben, Sir er hodet og Asana er holdning.

Dermed er ett leg bak hodestilling (Eka Pada Sirsasana) en komplisert øvelse, den må gjøres med stor omhu og tålmodighet. Selv om stillingen er kort og rask, er det tilrådelig å ta det sakte. Før vi går inn i diskusjonen om fordelene ved Eka Pada Sirsasana, la oss få detaljert trinnvise instruksjoner om hvordan du gjør denne stillingen riktig.

Hvordan gjøre det:

Eka Pada Sirsasana trening er et lite kompleks å gjøre det det beste alternativet er å bryte den i trinn. Start med å utføre Dandasana som innebærer å sitte rett på en matte eller et teppe. Sitt opp rett, men vær avslappet. Strek deretter beina foran deg mens du retter ryggen. Din ryggrad skal være oppreist.

Hvis du har problemer med ryggen eller har problemer med å holde en pose, kan du bruke en vegg for støtte. Bena og føttene skal være hoftebredde fra hverandre og parallelle. Fortsett å puste og hold en av hendene foran nesen for å sjekke hvilken av neseborene du er aktiv.

Hvis din høyre nesebor er aktiv, ta den høyre ankelen eller bare omvendt, bøy kneet mens du puster inn, ta deretter beinet over hodet og legg det på nakken mens du puster ut. Hold posen i minst 30 sekunder og pust.

Se mer:  Dwi Pada Viparita Dandasana

Hvordan hjelper det oss:

Som alle andre stillinger av yoga har Eka Pada Sirsasana sine egne fordeler. Innlemme denne øvelsen i din daglige rutine for å oppleve positive.

1. Økt blodstrøm og forbedrede hemoglobinnivåer:

Eka Pada Sirsasana yoga trening øker blodstrømmen i ryggen. Det hjelper også med å forbedre hemoglobinnivået. Det anbefales at personer med lavt hemoglobin bruker denne øvelsen daglig, da det sikkert vil hjelpe. Etter hvert som blodstrømmen øker fjernes toksinene som akkumuleres når blodstrømmen er langsom.

2. Gunstig for folk med anemi og nervøs skjelving:

Eka Pada Sirsasana er den perfekte øvelsen for folk som lider av anemi og nervøs skjelving.

3. Bra for fordøyelsessystemet ditt:

Hvis du har et svakt fordøyelsessystem, er Eka Pada Sirsasana trening for deg. Denne yoga-stillingen hjelper til med riktig fordøyelse og dermed nyttig for personer med dårlig fordøyelsessystem.

4. Fleksibel kropp:

Eka Pada Sirsasana yoga holdning hjelper med å gi deg en fleksibel kropp. Det gjør hofter og ben smidige sammen med å gjøre ryggraden fleksibel. Det forbedrer også elastisiteten i kroppen din.

5. Forbedret puste:

Det ene benhodet bak posen bidrar til å forbedre pusten din, noe som resulterer i en rekke andre fordeler. Øv denne øvelsen daglig for forbedret og kontrollert pust.

6. Umiddelbar forebygging av astma, migrene, hodepine og administrerer også anger

Eka Pada Sirsasana trening er det beste å behandle øyeblikkelige effekter av astma, migrene og hodepine. Personer som lider av diabetes eller høysnue kan også få lindring med øvelsen til denne stillingen. Det hjelper også i sinneadministrasjon og angst.

Se mer: Båt utgjør fordeler

Bilder Kilde: Shutterstock

Leave A Comment

− 2 = 4