Eka Pada Rajakapotasana (En-legged King Pigeon) – Hvordan gjøre og fordeler

Yoga blir praktisert av mennesker over hele verden siden pre vediske tider. Selv om den oppsto i India, har denne treningsformen blitt verdsatt og praktisert av hele verden. Siden yoga hjelper ikke bare med å produsere en sunn kropp, men også har mentale og åndelige fordeler.

Folk hevdet å ha fått lettelse fra mange mentale depressioner. Det bidrar også til å styrke indre kroppsstyrke. Yoga har vist seg å være effektiv for mange vitale organer i kroppen vår. Fra de mange yoga-stillingene som blir praktisert, er den vi skal diskutere nå Eka Pada Rajakapotasana nivå 1.

EkaPadaRajakapotasana

Det er en sanskrit-term som, når den er oversatt, betyr 1-legged King Pigeon posture nivå 1. Denne øvelsen har to nivåer, men vi begynner med første nivå nå. La oss først vite trinnvise instruksjoner for å gjøre stillingen rett før du snakker om fordelene.

Se mer:  Revolusjonert Parsvakonasana

Hvordan gjøre det

Eka Pada Rajakapotasana nivå 1 har et middels vanskelighetsgrad, og dermed ville du ikke stå overfor store problemer med å perfeksjonere stillingen. Legg en matte eller et teppe på gulvet for å gjøre det komfortabelt. Deretter begynner du på alle fire og lette høyre kne fremover mellom hendene. Skyv høyre fot over til venstre.

Deretter senker hoftene mot gulvet, skyv det venstre benet tilbake og strekk det. Inhalere som du trykker ned håndflatene eller fingertuppene på gulvet, og nå hodet på hodet opp. Dette vil forlenge ryggraden. Sink hofter ned i gulvet mens du ekspanderer sakte. Rull og trykk skuldrene ned og tilbake mens du lener deg fremover gjennom brystet.

Hold stillingen så lenge du kan. Prøv å holde det i et minutt, og når du gjør det, konsentrere deg om pusten din. Ta forstørret og dypt åndedrag. Når du er ferdig, gjenta det samme, men ved å begynne med det venstre kneet denne gangen. Følg disse instruksjonene nøye, og du vil komme ut vellykket med denne øvelsen.

Se mer:  Stående fremover Bend Yoga

Hvordan hjelper det oss

Eka Pada Rajakapotasana eller den ene legged King Pigeon posture 1 har en rekke fordeler. Så, hvis du vil ha følgende positiver for å forandre livet ditt, så ikke glem å ta med denne øvelsen i din daglige yoga-rutine.

Åpning av brystet:

Siden denne øvelsen inkluderer kronen av hodet for å komme opp, hjelper det å åpne opp brystet. I tillegg åpner den også opp skuldrene.

Fleksibilitet av hoftene:

Denne øvelsen bidrar til å gjøre hofter fleksible.

Strekker og styrker mange vitale organer:

Ettersom mange strekker er involvert i denne øvelsen, er mange vitale organer i kroppen som lårene, lyskene og psoasene, magen, brystet, skuldrene og nakken. Hvis du finner deg selv i nød for å få de organene i kroppen din strakt, så er dette riktig trening for deg.

Se mer:  Padma Pinya Mayurasana

Styrker ryggen:

Det strekker seg ikke bare de ovennevnte organene, men hjelper også med å strekke ryggraden som i resultat sikrer en styrket rygg. Folk med ryggsmerter bør definitivt prøve en legged King Pigeon nivå 1 holdning for å kvitte seg med deres ryggproblemer.

Abdominale organer er stimulert:

Bortsett fra å strekke og styrke mange organer og gi fleksibilitet, vil denne øvelsen også bidra til å stimulere bukorganene. Hvis magen din er oppblåst, kan denne øvelsen hjelpe til med å krympe den tilbake.

Stimulerer det nervøse, endokrine og reproduktive systemet:

Denne øvelsen av yoga vil også bidra til å stimulere ditt nervøse, endokrine og reproduktive system.

Leave A Comment

9 + 1 =