Eka Pada Koundinyasana (Koundinya’s Pose) – Hvordan gjøre og fordeler

Øvelsen av yoga begynte vei tilbake i pre-vediske tider i vårt land, India. Yoga er den mest praktiserte treningsformen. Det er foretrukket over hektiske treningsrutiner fordi yogaøvelser ikke bare fungerer på kroppen, men stabiliserer også sinnet og ånden.

Så, grøft de kjedelige maskinene på treningsstudioet og ta opp den naturlige treningsformen som er yoga. Du er sikker på å føle positiviteten i livet ditt med daglig praksis. Som vi alle vet, er det mange stillinger i yoga og den vi skal snakke om nå, er EkaPadaKoundinyasana 1 som er en ganske vanskelig holdning.

EkaPadaKoundinyasana

EkaPadaKoundinyasana er et sanskrit-uttrykk som betyr en-legget Sage Koundinya satser. Denne posen er dedikert til en salvie som heter Koundinya og dermed navnet. Denne øvelsen har to variasjoner, men den diskuterte er nå den første. Som det er en ganske komplisert og vanskelig yoga holdning, er det tilrådelig å være tålmodig og ta det sakte for å få det riktig.

Se mer:  Guptasana

Hvordan gjøre det

Ligge flatt på brystet på en matte eller et teppe. Legg nå hendene på matten og pek på fremover og kom til en knekkposisjon. Hendene dine skal være skulderbredde bred mens du bøyer albuene dine. Nå løft torso, spesielt hoften. Når du når brystbenet mot forsiden av matten, skal vekten din skiftes fremover slik at føttene blir lyse, og du kan tegne dem mot baken din.

Prøv å tegne knærne så nær høyre armhulen som mulig, og hold vekten på venstre arm fri. Pust ut. Sett rett på bena. Du må lage en omkranset trekant pose. Skyv høyre lårbenet tilbake mens du presser inn i høyden på høyden. Sammen med den, trykk fremover med din venstre stor tåhøvel. Konsentrere deg om pusten din og hold posen i noen sekunder.

Se mer:  Vatayanasana

En liten advarsel før du utfører denne øvelsen er at bryst og skuldre kan kollapse hvis trinnene ikke følges med presisjon. Siden det er en vanskelig øvelse, vær tålmodig for å få det riktig.

Hvordan hjelper det oss

Når du er ferdig med å perfeksjonere denne stillingen, er du sikker på å få mange positive resultater fra det. La oss nå diskutere fordelene med EkaPadaKoundinyasana.

Massasje i mageorganene:

Trykket som er dannet på magen ved bena i denne asana, hjelper med å massere bukorganene.

Se mer:  Plasser bena bak hodet ditt

Styrker og forynker ryggraden:

Hvis du har smerter i ryggen eller ryggraden din ikke er sterk nok, så er dette riktig øvelse for deg. Denne yoga-stillingen innebærer en spinal twist som i følge styrker, utvider og forynker ryggmargen.

Bygger en sterk kjerne, skuldre og ben:

Siden det er en vanskelig og utfordrende holdning som skal gjøres perfekt, er det virkelig gunstig for de vellykkede. Det hjelper med å bygge en sterk kjerne, skuldre og ben, da hovedfokusene på disse oppgavene er på de vitale delene av kroppen. Samtidig styrker den også armer og nakke.

Toning Of Belly:

Hvis du har en utstående mage og ønsker å stoppe den fra å skygge lenger, så ta med denne øvelsen i din daglige yoga rutine. Øvelse av EkaPadaKoundinyasana vil bidra til å tone magen og sette den i form.

Samlet kroppsbevissthet og kontroll:

Bortsett fra alle fordelene nevnt ovenfor, hjelper denne yoga øvelsen med å skape overordnet kroppsbevissthet og gir også kontroll over kroppen din.

Leave A Comment

59 + = 68