Chakrasana (The Wheel Pose) – Hvordan å gjøre og fordeler

Det er mange yoga stillinger som kan hjelpe deg med å gjenopprette fra ryggsmerter. Men det er ingenting som chakrasana. Dette er en av de beste tilbakebøyde stillingene noensinne oppfunnet. Dette er i utgangspunktet et hjulstilling hvor overkroppen som starter fra midjen bøyer seg til baksiden slik at ansiktet peker mot bakken og håndflatene skyver gulvet. Det er mange skritt for å oppnå den ideelle chakrasana-stillingen, og når den er ferdig, ser det ut som et hjul. Dette er en god bevegelse for å gjøre ryggen fleksibel.

Chakrasana

Chakrasana betyr hjulet Asan, hvor Chakra er hjulet og Asana betyr sete eller stilling.

Hvordan å gjøre Chakrasana:

Chakrasana er ikke en veldig komplisert yoga holdning. Men fortsatt er det noen ting du må vurdere før du går inn i denne yoga-stillingen. Først og fremst må du sette hendene og tilbake løs. Prøv å strekke litt slik at det kan trekke og rive som musklene dine er i ferd med å oppleve.

Se mer:  Jathara Parivartanasana

Generelt, for å gjøre denne yoga ordentlig, skal hender og føtter plasseres på gulvet mens magen vil vende oppover. Start fra en liggende eller spinnløs posisjon slik at du kan bøye ryggen på riktig måte. En av de enkleste måtene å utføre denne yoga på er å stå rett og slippe tilbake til bakken. Men vær forsiktig til enhver tid eller kan skade deg selv. For å unngå skade, hold hendene og håndflatene klar til å støtte overkroppen mens den lener seg mot bakken. Hvis du er nybegynner, bør du bruke hjelpemetoden til veggen, der du ikke trenger å slippe overkroppen i det første og kan ta fordelen av veggen bak deg og sakte bøye ryggen mot underkroppen. Denne asan vil definitivt øke fleksibiliteten og gjøre deg sterk fra kjernen. Hvis du gjør det ordentlig, vil noen som ser på, minne deg om at kroppen din ser ut som en oppovervendt bue.

Fordeler med Chakrasana:

Denne øvelsen er ganske effektiv for å behandle ryggsmerter og gir også en rekke fordeler når det gjelder kropp, ånd og sinn også. Blant de mange av chakrasana er de viktigste som diskuteres nedenfor.

For det første styrker og ypper denne yoga-stillingen vertebral kolonnen. Det forbedrer elastisiteten og fleksibiliteten til ryggmuskulaturen og forhindrer ryggraden mot aldersproblemer som komprimering. For å stå høyt, er det nødvendig med en viss plass mellom ryggene, som kan oppnås gjennom denne stillingen.

For det andre er chakrasana effektivt for armene, siden det øker styrken på armene, håndleddene, underarmene, etc. Bortsett fra det øker det også fleksibiliteten i brystet, bena, skulderen osv. Og toner musklene i de områdene.

For det tredje styrker chakrasana lungene og tillater riktig strøm av oksygen inn i ribbeholderen. Tro det eller ei, denne bestemte yoga-stillingen kan også øke respirasjonen. Riktig pusting mens du utfører denne yoga-stillingen kan hjelpe deg med å bli frisk fra kjernen.

For det fjerde kan chakrasana yoga-stillingen forbedre både mental og fysisk styrke og kan fjerne stress, over angst og depresjon.

For det femte er denne bestemte yoga-stillingen gunstig for hele kroppen og kan forhindre ankomsten av osteoporose.

Se mer: Janushirasana Yoga & Hanumanasana Fordeler

Leave A Comment

46 + = 47