Baddha Konasana – Hvordan å gjøre og dens fordeler

Tror du virkelig å øke helsen din? Det finnes mange måter du kan forbedre energinivået på, men yoga er den mest hensiktsmessige måten å holde kroppen din i god helse. Hvis du leter etter en pose som lett kan øke fruktbarhetsnivået ditt og forbedre ditt reproduktive system, så begynn å utføre Baddha Konasana pose.

Baddha Konasana

Denne stillingen er for det meste utført av kvinner og damer. Baddha Konasana er vanligvis kjent som Bound vinkel posere eller sommerfuglen utgjør. Det er enda mer vanlig blant gravide kvinner, da det ikke bare bidrar til å redusere deres smerte, men hjelper dem også å komme fri fra åreknuter. Hvis du er ute etter en voksende hipelasticitet, så start å utføre Baddha Konasana fra og med i dag.

Nå, hvis du vil utføre denne posen, følg bare instruksjonene nedenfor:-

Slik gjør du Baddha Konasana

1. Først plasser du på matta.
2. Bare strekk bena rett foran deg. Pass på at ryggen din er helt rett. Hvis du har noe bak- eller hofteproblem, kan du definitivt se etter støtte som et teppe eller en pute.
3. Nå, sakte sakte føttene med begge hender, så nær bekkenet. La knærne falle ut til sidene dine.
4. Etter dette løsner du langsomt dine lyder og hodebenet. Ikke press knærne mye; la dem slappe av dem godt.
5. Prøv å holde de store tærne på føttene med de to første fingrene på din hånd, eller du kan også holde deg utenfor føttene dine.
6. Bare sett deg tilbake rett og vedlikehold bekkenet ditt.
7. Din skulderblad skal være fast nok til å hjelpe hjertet ditt å åpne opp.
8. Du kan sitte i denne stillingen i 2-3 minutter.
9. Etter det kommer sakte av denne stillingen ved å løfte knærne og bare rette dine ben.

Se mer: Bhujapidasana

Baddha Konasana regnes som beste øvelse for kvinner, spesielt i svangerskapet. For en enkel og jevn levering, trener folk denne asanaen. Det får kvinnene til å føle at hun klapper som sommerfuglen med sine vinger rundt henne. Nå skal kvinner og damer som lider av lyske- eller knesmerter helt unngå denne stillingen.

Hvis du er i menstruasjon så unngå også denne stillingen. Selv om du planlegger å utføre denne stillingen, ta du tilsyn med en yoga-spesialist. Folk som har isjiasmerter bør også prøve å unngå denne stillingen eller bli tatt støtte under dem når de utfører denne stillingen.

Se mer:  Frosk Pose In Yoga

fordeler

Denne asana har mange helsemessige fordeler. Hvis kroppen din lider av noen form for reproduktiv problem, bør denne stillingen praktiseres daglig. Det bidrar også til å stimulere og forbedre din reproduktive sykdom. Mange damer som ofte står overfor menstruasjonsproblemer bør også fokusere på denne stillingen. Det er svært effektivt i å kurere alle slags menstruasjonsproblemer.

Det kan også bidra til å avlaste symptomene på overgangsalderen. Baddha Konasana fungerer som en stressavlastning og bidrar også til å stimulere prostata kjertler og mageorganer. Denne asana toner ikke bare nyre og galleblæren, men hjelper også med å lette all din urinforstyrrelse. Kvinner bør praktisere denne asana hver dag i 2-3 minutter.

Gravide kvinner i senere stadier bør forsøke å utføre denne asanaen under veiledning av en spesialist, avhengig av deres helsemessige forhold. Generelt blir kvinner kun rådet til denne asanaen, men menn som har reproduktiv bekymring kan også øve denne asanaen. Det hjelper definitivt å avlaste tretthet og angst. Personer som lider av mild depresjon kan også fokusere på denne asanaen, men det er bra for å forbedre kroppens fruktbarhet.

Se mer: Balasana trinn

Bilder Kilde: Shutter lager

Leave A Comment

65 + = 66