Ayurvedisk behandling for håravfall | Stiler på livet

Hårfall og håravfall, to sider av samme mynt og veldig irriterende, ikke sant? Nå før vi lærer mer om bruk av ayurvedisk behandling og hvordan det kan hjelpe håret på flere måter enn en, la oss lære om de varierte hårtyper. Ved å gjøre det, vil vi da vite nøyaktig hvordan du bruker Ayurveda, en gammel vitenskap som stammer fra India.

Kosmetisk omsorg ser alltid lovende ut i de medisinske butikkene, men skader som oppstår ved gjentatt bruk av disse produktene, overlaster ofte virkningene og derved resulterer i svakhet og hårfall. Ayurvedisk behandling for hårfall er dermed blitt anerkjent som en sann følelse av lettelse

ayurvedisk treatment for hair loss

Hva er hårtyper:

Det er fire typer hår, nemlig;

1. Normal hår:

Som ikke er for tørr eller for fet, men må vaskes en gang hver tredje dag. I denne hårtypen ligger håret midt imellom de to ytterpunktene. Det kan være fet og tungt på sommeren med silke låsene som ruller av skuldrene eller tørre flakete skalp i de vanlige dager med litt grovhet. Imidlertid er denne hårtypen ganske enkel å håndtere, ettersom den krever minimal eller ingen dyrepleie.

Ayurvediske eksperter antyder bruk av sjampo laget med amla, tulsi og shikakai for de beste resultatene. Håret ditt i dette tilfellet skal blottes med et rent håndkle, og det må ikke gis noe, slik at du ikke vil ha mer hår å falle på grunn av den strekk som skjer

2. Tørt hår:

Tørt hår i mange er på grunn av mangel på et godt kosthold, som ikke bringer inn i kroppen de viktige vitaminer og mineraler som trengs. Her har håret ikke noe liv; Den forblir slank og har mindre elastisitet også. Til slutt ville slikt hår bli lett skadet hvis det ikke var tatt vare på. Denne hårtypen mangler ekstremt fuktighet, og på grunn av denne mangel på hydrering er det ofte utsatt for grovbearbeiding, frizzing og jevn splitting og dermed resulterer i uhåndterbare, urolige tresses.

Ayurvediske eksperter sier at det er best å bruke milde urte shampoos i stedet for kjemisk induserte som finnes online eller over disken. Men for tørt hår, masserer håret med mandel eller olivenolje eller noe essensielt olje for den saks skyld ville være bra. Rosemary, kokos eller aloe vera basert sjampo er best for tørre hårtyper. Slike sjampoer bringer tilbake fuktighet og glans, og gjør tressene vakre, sunne og skinnende, håndterbare også

ayurvedic-behandling-for-hår-tap

3. Oljete hår:

Fetthår er vanlig og skyldes at det er for mye fett eller mye stivelse i maten vi spiser. Slike hårtyper synes mørke, grove og lette, takket være overdrive av talgkirtler. Denne hårtypen veier håret mye som hodebunnen produserer talg, en naturlig olje utsatt av kroppen vår, som er overflødig i naturen. Ofte ser håret for tungt ut og er ofte utsatt for produktoppbygging og caking. Fet hår trenger god vask nesten hver dag, men vær forsiktig, ellers vil oljekjertlene dine aktivere, noe som gjør håret mykere oljere enn før. Bruk sjampo laget av urteekstrakter, som brahmi, shikakai og amla, sier holistiske eksperter. Kondisjonering hår kremer for denne typen hår ville være best gjort av kokos og rosmarin.

4. Kombinasjonshår:

Kombinert hårtype er sjelden og svært få er velsignet med det. Denne hårtypen er ikke veldig tørr, og kan vaskes en gang hver annen dag. For å rense slikt hår bør man bruke sjampo som har mye protein i dem, som for eksempel soyabønne, noe som vil gjøre håret sterkt og tykt overtid.

Hvilken type diett forårsaket for håravfall:

ayurvedisk behandling-diett

Det er en sammenheng mellom håravfall og kosthold, pita dosha her skal skyldes dårlig matvaner som er identifisert som en av årsakene til at håret faller. Eksperter oppine de som bruker for mye te og kaffe, brennevin i noen form, rødt kjøtt og røyk eller forbruker sporadiske stoffer, forverrer pita. Selv for mye salt, oljeaktig og sukkerholdig mat ville også være årsaker til hårfall.

Ayurvedisk behandling for håravfall og hårfall:

Nedenfor har vi hva ayurveda sier om hårfallbehandling. Og hva er Ayurvediske eksperters mening om hårfall og deres behandlinger. En hvilken som helst type trenger noen ingredienser for å beskytte mot infeksjoner og holder seg frisk.

1. Ayurveda som en gren av å helbrede den naturlige måten, sier hårproblemer av noe slag og på tvers av ulike typer, er omvendt proporsjonal med kroppen og sinnet.

2. Hår etter grenen av helbredelse er faktisk beinets biprodukt. Vev fra beinene hjelper med hårvekst.

3. Pita dosha skal kontrolleres i kroppen, som er den viktigste skyldige for hårproblemer.

4. Ayurvediske behandlinger bruker ingen kjemikalier overhodet.

5. Ayurveda fremmer og motiverer brukeren til å hengi seg til øvelser, yoga, dyp pusting og meditasjon, inkludert urtehudmassasje.

6. Almond olje har condition egenskaper og gir ernæring for håret.

7. Shankhpushpi ayurvedisk medisin bidrar til å redusere stress og spenning, gjør at blodet raskt kan strømme til hodebunnen og fremmer veksten av håret også

8. Methi i tonic eller lim form og brukes på håret hjelper med helsen av hårsekkene og stopper håret faller

9. Brahmi bidrar til å redusere stress og spenning, gjør at blodet raskt kan strømme til hodebunnen og fremmer veksten av håret også

10. Sandeltre Olje bidrar til å redusere stress og spenning, slik at blodet raskt kan strømme til hodebunnen og fremmer veksten av håret også. Bortsett fra det virker det som et antiseptisk og et anti-soppmiddel også

11. Peppermynteolje blandet i fenugreekfrøpulver og methi kombinerer også sammen for å danne en strålende olje. her virker peppermynteoljen som et strålende avgiftningsmiddel. Peppermynteolje stimulerer også hårsensene dine og gir vitalitet til håret ditt. Meti og fenegreek styrker hårroten og bygger opp kroppen i hårfibrene og eliminerer dermed hårtap.

Se mer: Urteprodukter For Hår Vekst

ayurvedisk behandling-for-hår-fall

Ayurvedic Home Remedies for Hårtap og hårfall:

  1. En halv kopp Aloevera juice med en spiss av spidskommen bidrar til å kontrollere hårfall og fremmer hårvekst. Dette må konsumeres tre ganger daglig, i tre måneder på rad.
  2. Juice av alfalfa, spinat, gulrøtter og salat, forbrukes individuelt, hjelper med hårvekst.
  3. En teskje sesamfrø på en tom mage hver morgen, bringer inn krevende kalsium og magnesium, og stopper håret faller også.
  4. En kopp ostemasse hjelper med hårfall, konsumeres eller topisk påføres.
  5. Friske frukt og grønnsaker er kraftverk, pakket med antioksidanter, aminosyrer og omega 3 fettsyrer også. De har også fiber, noe som er viktig å konsumere slik at hårfallet blir kontrollert
  6. Vitaminer som B-kompleks og C sammen med svovel, sink og viktige fettsyrer som finnes i plantens røtter, vil være gode å konsumere. For eksempel vil salater som har spirer, nøtter, kjernemelk og soya være best å ha. Din diett bør omfatte hele korn og bønner også, og se hvordan håret ditt slutter å falle
  7. Minst ti glass vann skal være full hver dag. Dette bidrar til å skylle bort giftstoffer, holder innsiden rene og fjerner interne sykdommer også
  8. Røyking induserer nikotin i systemet ditt som ødelegger kroppens forsvarssystem, og introduserer nye antistoffer som motsetter den ayurvediske behandlingen du forplikter.
  9. Det samme kan sies for alkohol også hvor alkoholen i systemet reagerer med ayurvediske plager som er strengt organisk i naturen. Alkohol, et annet fremmed antistoff virker som et hinder i behandlingsbanen.
  10. Legemidler er muligens mer skadelige enn enkle røyking og drikking. Narkotika bør være strengt forbudt når du begynner med ayurvedisk behandling.

Les mer: Hjem Rettsmidler for å stoppe hårfall

Prøv Yoga Asanas For Kontroll Hårfall:

Det er mange asanas som fokuserer på innsiden, for eksempel, Sarvangasana er kjent for å hjelpe med håravfall og hårfall. En slik asana hjelper med blodsirkulasjonen til hodebunnen. Øvelse av asana under veiledende veiledning anbefales. Dyp pusting sammen med asana bringer ned stressnivåer, angstspenninger og harmoniserer kropp og sinn også.

Yoga er en gammel kunst som kan gjenkjennes med ayurveda som en sterk supporter av kropp og helse gjennom øvelser som ikke bare beroliger sinnet, men gir også organiske tilnærminger til et flott hår, kropp og hår.

Her er noen av de vanlige ayurvediske yogaene som gir stor hår som du kan prøve å forhindre håravfall og hårfall.

Les mer: Yoga for hårtapskontroll

1. Nedovervendt Facing Dog For Hårtap:

nedover Facing Dog

Downward yoga pose er en god ayurvedisk behandling for håravfall. Denne yoga forbedrer blodsirkulasjonen i hodebunnen, noe som igjen fornyer hårrøttene fra folliklene. Resultatet er feilfritt hår. I denne stillingen danner du en omvendt V med kroppen din, din mage tucked inn som du henger hodet lavt og kontrollerer pusten din.

2. Camel Pose Yoga For Hårtap:

De Camel Pose yoga

Kamelpose er enda en flott yoga-stilling for stort hår. For å starte med dette knelte ned på knærne mens du holder ryggen og overkroppen rett, hviler armene dine bakover på hælene mens du tipper hodet bakover, slik at blodet rush å gå til hodet i en begrenset periode og dermed øke blodsirkulasjonen.

3. Shoulder Stand Stille Yoga For Hair Fall:

Skulder stand Pose For hair Loss

Skulderstativet gir også godt hår til å blomstre ved å styrke håret fra røttene og dermed forhindre hårtap ved hårfall. Ayurvedic rettsmidler for hårtap er vanligvis lett bortsett fra denne siden dette er litt tøft, men ikke umulig. Du trenger kanskje et ekstra par hender når du balanserer kroppen din på skuldrene dine.

Se mer: Dr Batra Hair Growth

Urter For Hårtap:

Urter som arbeider underverk på hår. Nedenfor har en liste over urter som vil hjelpe til kontroll hår faller og stoppe håravfall deretter fremmer hårvekst.

urter-for-hår-tap

1. Bhringraj:

Bhringraj olje bidrar til hårvekst og fremmer det samme. Stopper for tidlig graying og balding og gir deg god søvn hver kveld. Den kan konsumeres og brukes lokalt, sistnevnte som olje.

2. Amla:

Amla har rikelig med vitamin C som er viktig for kroppen og håret spesielt. De antioksidanter som lastes i frukten hjelper stor tid i hårvekst. Bland det med henna og ostemasse, og bruk det på håret som en pakke. Hold det i 30 minutter og vask av med kaldt vann. Gjør dette to ganger i måneden for å kontrollere hårfall og hodebunnsproblemer

Les mer: Urter for hårvekst

3. Brahmi:

Brahmi pulver bidrar til hårvekst når det brukes som en blanding med melk eller ostemasse. Proteiner fra melk eller ostemasse og pulveret forynge håret, noe som gjør det langt, sterkt og skinnende. Gjør dette to ganger i måneden for å kontrollere hårfall og hodebunnsproblemer

4. Ritha:

Ritha bidrar til å kontrollere hårfall, stopper flass fra å multiplisere, dreper lus, renser blodet og når det blandes med ostemasse eller kokosnøttolje, masserer hodebunnen og fuktes også. Gjør dette to ganger i måneden for å kontrollere hårfall og hodebunnsproblemer

5. Ta Lim inn:

Ta pasta med kokosolje dreper lus og fjerner flass, oppbygging og smuss. Gjør dette to ganger i måneden for å kontrollere hårfall og hodebunnsproblemer

6. Ashwagandha:

Ashwagandha brukes av folk som har et svakt immunsystem, noe som også er årsak til håravfall. Urten bidrar til energinivå, sunt hår og kropp, frisk hud og vitalitet også. Det er bevist at ved bruk av urt kan håret gis om igjen. Lag en lim og Gjør dette to ganger i måneden for å kontrollere hårfall og hodebunnsproblemer

Se mer: Mesoterapi for hårvekst

Vi håper disse tipsene og viktig informasjon kommer med hjelp til deg.

Her i denne artikkelen har vi derfor oppført den naturlige ayurvediske behandlingsmetoden for å ta godt vare på håret ditt slik at du kan holde din lange mann vokser uten å måtte bekymre deg for vedvarende hårfall og spytte.

Bilder Kilde: Shutter lager

Leave A Comment

− 7 = 3