Astavakrasana (Åtte Angle Pose) – Hvordan å gjøre og dens fordeler

Asana eller pose hjelper til med å regulere kroppens system og gir også rytme og harmoni til tankene dine. En slik asana som virkelig hjelper til med å styrke håndleddene og armene er Astavakrasana eller Åtte Angle Pose. Det er en av de mest avanserte armbalansen i yoga. Astavakrasana er et sanskritord der asta betyr åtte og vakra betyr bøyd. Men navnet er avledet fra det store hinduiske salvesnavnet Astavakra. Denne stillingen er for det meste anbefalt for utøvere som har oppnådd det høyeste nivået i yoga og regnes som en av de mest avanserte former for yoga. Så vær så snill når du utfører dette asana. For å lære dette, følg instruksjonene trinn for trinn gitt nedenfor.

Astavakrasana

Trinn for trinn Astavakrasana:

1. Legg en matte på gulvet.

2. For å starte denne asanaen, sitte på matten og bare strekke ut føttene dine. Hold håndflaten fast og legg den på gulvet. Nå, holde føttene bøyde, forleng benet rett. Nå sakte klem ditt høyre kne til brystet ditt. Ta nå 3 dype åndedrag.

3. Nå, sakte sakte høyre kne bakover til skulderen til høyre. Men bare vær sikker på at mens du er i denne stillingen, bør høyre lår hvile på høyre triceps.

4. Nå trekk skuldrene på ryggen. Ta dypt pust og begynn å løfte hoftene og løft også benet ditt fra bakken. Koble nå venstre ankel rett på rett ankel.

Se mer:  Knute til øreposisjon

5. Sakte å puste deg, bare ta skuldrene fremover og danner en 90 graders vinkel i albuene. På samme tid, bare la foten ligge i svingende stilling til høyre side. Når du er i denne stillingen, hold beina fast og bare klem din høyre arm med dine indre lår.

6. Vær i denne stillingen for å si om et minutt. Under denne stillingen holder du bare fokus på ett enkelt punkt. Prøv å holde ansiktet ditt nedover mot bakken. Nå forsiktig tilbake til din opprinnelige posisjon. Så hvile deg i 2-3 minutter og begynn å øve på denne stillingen igjen. Andre gang du kan gjenta dette sett starter du med høyre ben først.

Denne asana skal gjøres av folk som er svært fleksible. Det hjelper virkelig med å styrke kjernemuskulaturen din. Folk som lærer denne asana bør først lære det fra en ekspert yoga-utøver. Det hjelper ikke bare med å veilede deg bedre, men også beskytter deg mot å skade deg selv. Folk som lider av skulder, albue og kneskade bør helt unngå denne posen. Folk som lider av Carnal Tunnel Syndrome bør også unngå denne posen. Du kan definitivt endre denne posen hvis du er nybegynner. Bruk av bolster under benet ditt kan hjelpe deg bedre. Hvis du lærte feil måte, gir denne asana deg enorme fordeler. La oss se på fordelene med Astavakrasana.

Se mer:  Akarna Dhanurasana Fordeler

Fordeler med astavakrasana:

  • Det hjelper i styrking av kjerne muskler.
  • Det bidrar også til å tone kroppen din og holde deg fysisk egnet og sunn.
  • Det bidrar til å styrke musklene i armene og håndleddet.
  • Denne asana er veldig god stressavlastning. Det hjelper med å øke konsentrasjonen, balansen og utholdenheten.
  • Denne asana hjelper ikke bare med å strekke musklene og også ryggraden. Det hjelper med å holde deg borte fra alle slags kroniske relaterte problemer.
  • Dette utgjør virkelig hjelp til å bygge utholdenhet og forbedrer også blodsirkulasjonen.

Så begynn å lære Astavakrasana asana fra i dag. Det vil ikke bare gjøre ditt sunt, men også lekfullt. Så glad lærer.

Se mer: Slik gjør du håndsett

Bilder Kilde: 1,

Leave A Comment

43 + = 53