9 berømte templer i Mysore | Stiler på livet

Mysore, kjent for sin sandeltre, har også varierte vakre templer, moskeer og kirker å tilby når det gjelder steder av religiøs, kulturell og arkitektonisk betydning.

Namdroling Nyingmapa kloster:

templer in mysore

Namdroling Nyingmapa Monastery er et av de største tibetanske Nyingma linjene buddhistiske undervisningssenter i landet. Dette stedet har et roligt miljø og tilbyr læren man søker. Dette stedet har også arkitektonisk betydning på grunn av de strålende strukturer og farger. Klosteret besøkes ofte av folk fra alle religioner, kultur og sekt.

St Philomenas katedral:

templer in Mysore2

St. Philomena-kirken ble bygget i 1856, inspirert av design av en kirke i Tyskland. Den mest interessante delen om kirken er at planløsning er i form av et kryss. Den er dedikert til romersk-katolsk martyr Saint Philomena, og kirken har en kapasitet på nesten åtte hundre mennesker. Regelmessige masser holdes her, og det er også en stor turistattraksjon i byen.

Tempel av Talakad:

templer in Mysore3

Historien til temakene til Talakad kan spores tilbake til Ganga-dynastiet og Woedyar-dynastiet. Templene ligger i Talakad, som antas å ha blitt forbannet og likevel overlevende. Hvert år ble sanden brukt til å dekke opp byen og nedsenket den til og med mindre templene ble oppdaget tidlig i det tjuehundre århundre. Det er fem templer dedikert til de fem avatarene av Lord Shiva. Disse templene er et knutepunkt for folkeslag, myter, mytologier og legender.

Lord Shrikanteshwara Temple:

templer in Mysore4

Lord Shrikanteshwara tempel tilbereder Herren som tok ut giftet fra havet og drakk det for å redde menneskeheten fra den faren som var i ferd med å falle på dem ellers, det er Lord Shrikanteshwara. Dette templet har stor design og konstruksjon og er et kjent sted for pilegrimer.

Chamundeshwari-tempelet:

templer in Mysore5

Chamundeshwari tempel ligger på Chamundi-høyden som navnet antyder, dette tempelet huser gudinnen Durga. Gudinnen ble tilbedt av Woedyar-dynastiet som bygget templet. Templet har tusen trinn som skal klatres for å komme til helligdommen, ellers kan man velge de svingete veiene i kjøretøy. Tempelet er en gammel bygning bygget i det ellevte århundre og bærer historisk betydning.

Se mer:  Tempel i noida

Mahabaleshwar Temple:

templer in Mysore6

Mahabaleshwar tempel er en av de mest populære templene til ikke bare Kanpur, men også India. Dette tempelet er helligdommen til Lord Shiva og har et idol av Lord Shiva sammen med gudinnen Parvati og Nandi-oksen, en tilhenger av Lord Shiva. Tempelets konstruksjon kan dateres tilbake til det åttende århundre og ble bygd av Ganga Kings. Det viser kunstverk av Ganga-dynastiet så vel som Hoysala-dynastiet. Tempelet er en stor turistattraksjon i byen. Maha Shiva Ratri er allment feiret her og folk fra hele besøket besøker templet for å tilby sine bønner.

Someshwara Temple:

templer in Mysore7

Someshwara tempel ble bygget i det trettende århundre av Shri Kanteevera Narasaraja Wadiyar ligger i byen Mysore. Dette tempelet kan skryte av å være en av de beste verkene som skildrer de fantastiske arkitektoniske ferdighetene til Hoysala-dynastiet. Den har stor historisk relevans og storslåtte arkitektoniske design.

Se mer: Nashik Temple List

Shweta Varahaswamy Temple:

templer in Mysore8

Hovedattraksjonen til Shweta Varahaswamy tempel ligger i Mysore er bildet av idol Shweta Varahaswamy som er laget av stein. Det ligger i nærheten av Mysore fort rundt den sørlige inngangen til Mysore fort. Tempelmurene skildrer historier om Mahabharata og er en fin struktur når det gjelder arkitektur. Dette tempelet er populært blant turister og lokalbefolkningen.

ISKCON Temple:

templer in Mysore9

Det internasjonale samfunnet for Krishna-bevissthet eller ISKCON-templet ligger også i Noida. Det er dedikert til Lord Krishna og har vakre guddom Radha Madhav. Tempelet utfører ulike ritualer, bønner og kirtanas. På søndager serverer templet prasadam til en og alle tilstede der. Templet er svært fremtredende besøkt under festivaler som Sri Krishna Jamashtami, Radha Ashtami, Gaur Purnima eller Holi og Ekadashi.

Se mer:  Berømte tempel i Lucknow

Leave A Comment

4 + = 10