5 Effektive behandlinger for hårvækstterapi | Stiler på livet

Tilbakevendende hårfjerning er årsaken til bekymring for mange av oss. Hårtap på grunn av aldring og medisinske behandlinger som kjemoterapi er midlertidig og krever ingen behandling. Men håravfall i tidlig alder kan være pinlig og et stort tilbakeslag for ditt selvtillit nivå. Disse håravfallene kan utløses av alt fra hodebunnsinfeksjon til usunn livsstil og spisevaner. Hårvekstterapier er et utmerket middel for å kontrollere dette underliggende problemet og forhindre ytterligere skade.

Ulike hårvekstbehandling Behandlinger:

Nedenfor er noen effektive behandlinger for behandling av hårvekst som forhindrer hårtap og gir ny hårvekst.

1. Stemcelleterapi:

5 Effektive behandlinger for hårvækstterapi | Stiler på livet

Stamcellerterapi er en vitenskapelig tilnærming til å behandle hårtapsproblemer. I denne terapien behandles follikulære stamceller for å stimulere hårreproduksjon som deretter multipliseres, og cellene blir til slutt reimplantert i hodebunnen. Denne prosedyren er også kjent som Hair Multiplication eller Hair Cloning. Tidligere ble den skallede delen på hodet ansett å være blottet for noen follikulære celler. Men gjentatt forskning og studier har vist at follikulære stamceller bare er sovende. Denne terapien utløser disse sovende follikulære stamceller og gjennom hårmultiplikasjon, blir håret regenerert. Stamcelle-terapien er fortsatt under forskning og kliniske forsøk, og suksessratene øker med tiden.

Se mer: Hair Serum For Women

2. Lavnivå Laser Therapy:

5 Effektive behandlinger for hårvækstterapi | Stiler på livet

Low-Level Laser Therapy (LLLT) er en utmerket hårvekstterapi for hårtap. I LLLT brukes laserlys for å stimulere hårvekst og en lysemitterende enhet, eller LED brukes til å utsette laser for de skallede områdene. Lyset av spesifikk bølgelengde er eksponert i lengre tid for å fremme hårreproduksjon. Ved å absorbere laserlyset blir energien til hårvevsmolekylene økt betraktelig, og "overskuddsenergien" utløser adaptive forandringer. For å få bedre resultater, bør det være 3-4 økter av LLLT hver uke med hver sesjon som varer minst 25 minutter. Dette bør gjøres i nesten seks måneder, og etter det er det bare få vedlikeholdssessioner som må gjøres.

3. blodplate-rik plasma-terapi:

5 Effektive behandlinger for hårvækstterapi | Stiler på livet

Blodplate-Rich Plasma Therapy eller PRP er enda en fantastisk hårvekstterapi som kan gi deg bemerkelsesverdige resultater. I denne terapien samles blod fra pasienten og deretter sentrifugeres for å samle plasma med blodplater. Dette blodplaterike plasmaet blir enten gnidd eller injisert på hodebunnen for å fremme hårvekst. For gode suksessfrekvenser krever PRP 8 møter med to økter hver uke. Noen leger alternerer PRP med stamcellebehandling for å få bedre resultater.

Se mer: Hårvekst på skallet hode

4. Immunoterapi:

hår growth therapy

Immunoterapi er en annen effektiv hårveksterapi for å behandle omfattende eller komplett hårtapsproblem. I denne typen terapi påføres en kjemisk løsning kjent som Diphencypron (DPCP) på den skallete huden, som dekker mindre seksjoner hver gang.

Denne behandlingen gjentas hver uke og dosen av DCPC økes gradvis. Den kjemiske løsningen oppstår en allergisk reaksjon på huden, og den behandlede delen utvikler en mild dermatitt eller eksem. I noen tilfeller utløser dette håret etter vekst etter 12 uker.

Under behandling med DCPC er det nødvendig å ha på seg et skjerf eller en lue i nesten 24 timer for å beskytte det behandlede området mot lysreaksjoner. Det er også visse bivirkninger av denne immunterapibehandlingen alvorlig hudreaksjon, vitiligo eller utslett. Disse kan imidlertid unngås ved gradvis å øke DCPC konsentrasjonen.

5. Ultraviolett lysbehandling:

Hår Growth Therapy Treatments 5

Fototerapi eller lysterapi ved hjelp av ultrafiolette stråler er også å behandle hårtap. Her er den skallede huden utsatt for UVA- eller UVB-stråler. Denne behandlingen er utført på sykehuset og krever 2-3 økter hver uke. Før behandlingsstart foreskrives pasienten psoralen, et legemiddel som gjør huden følsom overfor ultrafiolett lys.

Fototerapi tar nesten et år å oppleve bemerkelsesverdig hårvekst, og resultatene er variant og ofte fattige. Det er også noen bivirkninger av denne hårvekstterapien som hudpigmentering, kvalme og økt følsomhet for hudkreft.

Se mer: Homeopatisk medisin for hårvekst

Hvis du har prøvd hjemmemedisiner og medisinske behandlinger for håravfall og ikke fikk ønskede resultater, vil disse effektive hårvekstterapiene utvilsomt gi deg litt lettelse.

Bilder Kilde: 1, 2, 3, 4 & 5.

Leave A Comment

1 + = 10