28 uker med graviditet – symptomer og fosterutvikling | Stiler på livet

Ordet graviditet er et veldig enkelt lydende logisk ord, men det som ombryter ordet, er et komplekst skjerf av mange vanskelige dager med søvnløse netter. Det er her alt begynner. Den første beslutningen om å bringe et nytt liv til jorden, har et avkom som vil bære ditt navn. Sammensetningen av sæd og egget danner blastocysten som fremdeles er et vitenskapelig uttrykk for en tidlig baby. Når den passerer fallopierørene og inn i eggstokken, festes den seg til siden som kalles placenta hvor de neste ni månedene vokser og nærer seg fra moderens rester som til slutt blir til en baby etter sin embryo- og fosterstadium.

Men i begynnelsen er det bare en uregelmessig form av kjøtt med en slående hjerteslag. Den tidlige Dagen av graviditet er sortert ut for å være det tøffeste spesielt for et første forsøk på morskap. De følgende månedene ser deg lett inn i dine nye sko når du sakte får tak i saken.

28 Weeks of Pregnancy

Se mer: 24 uker Gravide symptomer

Hva du skal tenke på denne uken:

Følelser er tilfeldig strept over deg. Fra en plutselig lykketilfredshet kan verden virke dystert når du vet at du ikke lenger kan ta med vennene dine for en jentas natt ute. Neste øyeblikk tenker du på ansvaret du bærer inne i deg. Det nye kjødet du skal gi liv til. Slike er graviditetens karisma denne uken.

Fosterutvikling av babyen:

Vanligvis er de ni månedene av svangerskapet oppsummert i 40 uker på grunn av hyppige legebesøk og overvåkning av babyen. Derfor er disse 40 ukene videre delt inn i tre trimester. Første trimester viser opp formasjonen av babyen, og den andre og tredje trimesteren er ansvarlig for utviklingen av babyen med hver gang. Jo nærmere du går til din siste dag, jo mer utviklingshastighet øker. Uke 28 faller under tredje trimesteren med babyen nesten utviklet nå.

Synenes gave:

På de tidligere stadier er du ikke helt klar over bruken av øynene hennes, men med tidenes overgang åpner hun sakte øye for den nye verden inne i mors mage. Iris utvikler seg litt senere, men i den 28. uke er det betydelig endring i øynene hennes. Hun har nå utviklet følsomhet i øynene og kan blinke riktig. En sier at i løpet av ultralydet blinker du et lys til mors mage, du kan se at babyen din skuer eller ser bort fra lyset.

Se mer: 25 ukers graviditetspleie

Familiær:

I løpet av sine tidligere uker i sitt koselige nestlingområde har hun utviklet følelsen av å høre eller ord og setninger, musikk og stemmer. Nå starter denne uken, sier doktoren at hun vil kunne gjenkjenne lydens kjennskap. Kanskje hennes favorittmusikk vil gjøre trikset hvis hun kjeder seg i magen. Ditt barn kan nå høre og gjenkjenne kjente stemmer og kan dømme omgivelser basert på tidligere erfaringer.

Drømmen blir sann:

All denne gangen drømte du om hvordan din lille vil se ut, hvem vil han ligne, hvor liten hendene hans blir satt mot deg og mange andre drømmer. I denne uken vil du legge merke til at ditt barn også nå utvikler evnen til å drømme. Ofte i løpet av ultralyd, sier legene at hvis du er heldig, kan du fange barnet ditt drømmer i søvnen, kanskje gjør ansiktsbevis som å smilende.

Se mer: 26 uker gravid

Riktig åndedrettsvern:

Med forbigående dager blir babyens hjerteslag sterkere og sterkere. Fra en svak tøff mot en sterk takt, er nå barnet ditt i fokus på hans luftsekker eller lunger. Det er forskjellige fartøy som danner det indre av lungene der vi bruker det oksygenerte blodet til å kanalisere gjennom disse fartøyene før du reiser til de nødvendige rom. Selv om han ennå ikke puster i frisk oksygen, kanaliserer oksygenet fra mors blod nå seg til de nyopprettede karene denne uken. Når han er utsatt for uteluft, vil oksygen fylle lungene og fortsette på sin tid gjennom fartøyene.

surfaktant:

Ofte er det et stoff som skiller de to lungesekken fra å stikke sammen. Dette overflateaktive stoffet utvikler seg nå i babyen denne uken.

Reproduktive system:

Reproduktivsystemutvikling starter i femte uke med dannelse av Gonodalridge. Malfetre testikler faller inn i skrotet og med kvinnelige foster er klitoris relativt fremtredende. når Y-kromosom befrukter egget, er det en mann, når sin X-kromosom gjødsel er egget, så er det en kvinne.

nyrer:

Utvikling av nyrer eller nefrogenese. Nephricstructure utvikler seg i trinn: Pronephrons, Mesonephrons og Metanephrons. Nyrene bidrar til å opprettholde stabilt miljø med metabolisk aktivitet i cellen og vevet.

Symptomer på 28. graviditet og hvordan man skal overvinne:

Her er mors oppdatering av denne uken.

Graviditetsmaske:

Med svangerskapet som ruller inn i den 28. uke, kan det for noen være en varm glød av morskap og for de andre vil det være mye akne, på ansiktet og på ryggen etterfulgt av myke brune flekker på huden eller kanskje et dårlig tørt hår . Dannelsen av strekkmerker på spesielle steder som hofter eller bryster eller mer sikkert i bukregionen vil være fremtredende. Dette kalles vanligvis graviditetsmasken. Det beste å gjøre er å grove det ut og bære med det. Men hvis ting går ut av hånden, må du sørge for å snakke med legen din om ditt voksende ubehag. Masken kan bli soothed ved å bruke fac masker som legen anbefaler.

Utmattelse:

Babyen din veier nå en god 2 pund, noe som sannsynligvis er grunnen til at barnets bump har fått mer vekt enn før du gjør deg litt rotete og blander på føttene. På denne tiden forventes en svak svimmelhet sammen med en enorm utmattelse. Vær forsiktig så du ikke står opp eller klatrer trapper mens du føler deg svimmel. I tillegg til tretthet, påvirker en sterk pustløshet også deg. For å overvinne problemet, er det meste hvile du trenger. Og selvfølgelig vann. Begrens stressnivået ditt, og det vil ta deg langt i å føle deg mer energisk.

Strekkmerker:

I den 29. uken går vekten rundt magen mer enn normalt. Det fører til strekk av elastisk muskel under huden, noe som fører til strekkmerker. De er ikke skadelige, tegn på strekkmerker er kløe rundt området, vanligvis i mage, brystregion, hvor veksten av kroppsdelen er mer. Den opprinnelige huden kan gjenvinnes etter graviditet hvis riktig diett opprettholdes .

Braxton Hicks Contractions:

Dette er en intermitterende uterus sammentrekning mellom graviditeten. Denne typen sammentrekning er vanligvis ikke følt i tidlige stadier. Den gode delen til det er at disse er smertefulle og ikke forårsaker noen bivirkninger. I løpet av tredje trimester er denne tiden av sammentrekning følt mer, noen kvinner kan tenke det som selv ekte arbeid. Stram og avslappende av Uterusor Groin-området er generelt opplevd og gir vanligvis ikke smerte. Når det blir behagelig, følg disse trinnene: Drikke vann for å redusere dehydrering, forandring i stilling eller aktivitet, pusteøvelse som bidrar til å kompensere med ubehag,

28.Week Aktiviteter:

For den 28. uken er du godt inn i tredje trimester nå. Denne uka aktiviteter kan gjøre det virke som alt er på plass. Du kan selvfølgelig føle seg mer sliten, men det handler om naturlig. Et par ting må imidlertid overvåkes, er blodsukkernivå og hemoglobinprosent. I tillegg må den konstante vekttap og trykket i ditt tilfelle holdes i sjakk. Nå som babyen din vokser, vil hans hjerteslag og din generelle helse bli sjekket også. Du har ingenting å bekymre deg for dine symptomer, så lenge alt virker bra.

Kosthold og trening for 28.Week:

Kosthold:

Folat Rich Foods:

I likhet med de første ukene er de siste få avgjørende for babyens blodcelleutvikling. Og jern kosttilskudd alt i seg selv vil ikke være nok. Prøv mat som egg, bananer, spinat, papaya.

Vann:

Vann er viktig kilde til å få kroppen til å bli hydrert. Og for gravide er det svært viktig, siden de trenger å balansere vanninnholdet i kroppen. Frø som vannmelon, sitrusfrukter eller gjennom supper kan det tas vann. En tanke er at "dehydrering kan fremme frigjøring av anti-diuretisk hormon fra nyrene for å bevare vannutskillelse, noe som igjen fremmer oksytocin, noe som fører til for tidlig sammentrekninger", sier Dr. Fuhrman.

smoothies:

Din matbehov må ha dødd nå, men helsemessige fordeler av smoothies har ikke. Hver gang de samme gamle fruktene kan bli slått til smoothies, kan babyen din være i en overraskelse. Du vet aldri om han kanskje sparker for å gi deg beskjed om godkjenning.

Fiber:

Fiberrik mat hjelper til med å forebygge glukoseintoleranse, en tilstand som fører til svangerskapssykdommer og riktig tarmbevegelse for moren. Forbruket av hele hvetebrød, helkornskekk, Quinoa som har mindre glykemisk indeks i forhold til ris, hvetebrød som har høy GI-verdi, noe som øker sukkernivået. Fibre rike nøtter som mandler, Walnut som kan spise som snack enn popcorn eller risprodukter

salater:

Salater gjør vår mage full lett på grunn av høyt fiberinnhold. Salater kan være av grønne salater, fruktsalater, bønne- og kornsalat, kjøtt- og sjømatssalat. Vi kan bruke kikærter eller soyabønner sammen med grønnsaker. En viktig ting å vurdere før du bruker salaten er hygienen. Alle grønnsaker og frukt må vaskes. Enkelte smuss kan også føre til dødelig for fosteret..

Trening:

yoga:

Du må holde deg kult og forbedre utholdenhetens kraft på dette stadiet. Og yoga og meditasjon gjør underverker for det samme.

Sover:

Regelmessig 8 timers søvn er obligatorisk for enhver person. Samme gjelder for gravide damer. Undisturert søvn er også svært viktig for moren for fosteret. Soveposisjon spiller en viktig rolle. Å ligge rett ned må unngås, siden hele vekten av uterus er satt på ryggraden, ryggmuskulaturen og arteriene. Dette vil føre til reduksjon i blodtilførselen til kroppen og for babyen. Anbefalt stilling ligger på den ene siden med knærne bøyd og puter kan brukes som støtte.

Sykling:

Det er enten sykling eller svømming nå. Den 28. uka er her, og det gir en ekstra trang til å holde seg i form. Veier kan ikke være så trygge som det var før, men svømming kan også være en preferanse.

Magejustering:
Som dager teller under graviditeten, øker magen i størrelse. Klær hjelper deg med mindre press på magen .

Knebøy:

Den endelige bevegelsen for kroppen er hukende hjelper i avslapping av bekkenmusklene og bekkenbenet blir også styrket. Avslappet sittestilling bør følges og intermittent pause mellom øvelsen

Kjønn under graviditet i 28.Week:

Sannsynligvis ikke den beste uken for å gi livet til din seksuelle aktivitet på dette stadiet, med alt på tallerkenen din, men et trygt samleie kan utføres. Bare med gynekologrådgivningen. Siden sjansene for infeksjoner og betennelser er mer, bedre å unngå enn å angre på det senere

Tips for å overvinne stress under graviditet:

 • Gå ut for å handle og prøv å bringe på en forandring i humøret med positiviteten. Denne uken er du et annet skritt nærmere morskap, og dette tipset vil holde plass for de kommende månedene som kommer.
 • Nå er det på tide å bestemme navn på barnet ditt, og ikke stress over dette ansvaret.
 • Å bruke tid med dine kjære er svært viktig, hvor fosteret også får de gode vibene som trengs for utviklingen.
 • Tren godt, siden det kan forbedre humøret ditt. Du kan også nyte yoga og meditasjon, hvis stresset ditt er alvorlig.
 • Bli med på strikkeklassen, og lær å stifte nydelige klær til babyen. Denne følelsen av nytelse gjør stressfaktoren til å gå ned

Medisinske behandlinger og kontroll:

Månedlige kontroller og konsulat er viktig for å overvåke fostertilvæksten og utviklingen. Blodprøve for sukker, skjoldbruskkjertel bør gjøres .
Sårhet-acetaminophen. Ikke nyt Ibuprofen og Naproxen.

 • Allergi-Antihistaminer og Ioratidin. Unngå bruk av pseudopedrin og decongestants som fenylefrin.
 • Hoste-Dextrometorfan.
 • Forstoppelse-Metamucil. Unngå mineralolje.
 • Halsbrann-Antacida.

Tips og forholdsregler:

 1. Se hvert trinn mens du går, for å unngå ulykker og kjøring kan unngås, da det kan føre til stress.
 2. Interaksjoner med medisiner kan være skadelige i din situasjon. Ikke glem å konsultere legen din før inntak av narkotika.
 3. Unngå strålingeksponering
 4. Anbefales ikke å bruke parfyme eller kremer .

Du er nå i 28-uken, og en annen uke nærmere graviditeten din kommer til en slutt, og du føder en sunn baby. Selvfølgelig kan du ikke vente, men babyen din trenger all din hvile og kosthold for å utvikle seg. Vi vet at uken din vil passere i en jiffy. Ha det fint!

Leave A Comment

78 + = 84