26 beste naturlige behandlinger for flass Stiler på livet

Flass er et slags hudproblem som ser hvitt og flakket ut. Det er tørr og død hud og skur fra hodebunnen. Dette kan føre til alt fra tørr kløende hodebunn til alvorlig seborrheisk dermatitt, eksem, psoriasis, vekst av gjær som sopp som kalles malassezia. Det kan også føre til flekkete skallethet. Hvordan bli kvitt slik flass? Finn en ny sjampo og prøv til du får den riktige flassfighteren. Hvis dette ikke virker, bør du sjekke med en hudlege. Det kan være et alvorlig problem. Annet enn disse kan du også prøve naturlige hjemmemedisiner for flass som er enklere å gjøre.

26 beste naturlige behandlinger for flass Stiler på livet

Få vanlige årsaker til flass inkluderer:

1. Uren og uhygienisk vaner. Folk holder ikke hodebunnen ren og også miljøet.

2. Stress og følelsesmessig svakhet. De som lider av stress og de som er følelsesmessig svake og har problemer, kan ha slike problemer med hodebunnen.

3. Alvorlige hudproblemer som psoriasis eller eksem kan være årsaken til skinken din.

4. Tørr hud er også en vanlig årsak til flassutvikling.

5. Hvis huden din er følsom overfor sjampo, og du bruker sterke formulerte harde sjampoer, har du sjanse til å utvikle flass.

6. Hvis du blir i kalde områder, kan du få en sjanse til å utvikle flass.

7. Oljeholdige matvarer og søtsaker eller sukkerholdige matvarer kan også føre til flass.

8. Mennesker som ikke koker håret regelmessig, har større risiko for å ha flass fordi de ikke hjelper med å kaste av huden som combing gir.

9. Voksne med Parkinsons sykdom, pasienter som gjenoppretter fra hjerteinfarkt og slag og personer med svake immunsystemer, har vanligvis flass oftere enn andre mennesker..

10. Malassezia, en sopp som lever på alles hodebunn, gir vanligvis ingen problemer. Men noen ganger kan det vokse ut av kontrollfôring på oljer som våre hårsekkene utskiller. Dette fører til at hodebunnen blir irritert og produserer ekstra hudceller som blander seg med oljen i håret og hodebunnen, og blir til det vi ser som flass.

11. Studier har også funnet ut at mennesker med hiv er mer utsatt for flass.

behandling for dandruff

Les mer: Årsaker til flass i hår

Naturlige behandlinger for flass:

Det er flere metoder å behandle for problem med flass. Her beskriver vi bare naturlige behandlinger for flassproblemer.

1. Aspirin:

Aspirin

Vendt mot problem med flass? Krymp to aspiriner i pulver og legg det til din normale sjampo. Bruk det når du vasker håret ditt. Ikke glem å forlate sjampoen i hodebunnen og håret i noen minutter og skyll det godt. Gjenta om nødvendig, men med en vanlig sjampo denne gangen. Dette vil bidra til å behandle din flass.

2. Baking Soda:

baking soda

Å kurere flass og bringe den under kontroll kan du også bruke sodavann. Våt håret ditt og ta en håndfull av denne natronen. Gni det til hodebunnen kraftig og skyll grundig etterfulgt av tørking. Innen få uker vil du observere at du har helbredet din flass og oppnådd mykere hår enn før.

3. Sitron:

Sitron

Sitron er lett tilgjengelig på kjøkkenet ditt. Finn det og ta to spiseskjeer av saften. Masser det godt i hodebunnen godt. Vent i noen minutter og skyll godt med vann. Ta igjen en teskje sitronsaft og bland den med en kopp vann og skyll håret med det. Gjør dette daglig til din flass forlater deg. Du kommer til å glede av kløefri hodebunn og lemony duft fra håret ditt.

Les mer: Slik bruker du sitron for flass

4. Munnvann:

alkohol based mouthwash

Det er en annen behandling for å kurere denne flass og denne gangen er det med en alkoholbasert munnvann. Ja det er mulig. Vask håret ditt som vanlig med din normale sjampo. Skyll det deretter godt med en alkoholbasert munnvann. Deretter kan du gå til normal hårbalsam. Ikke glem å legge det munnvannet i hodebunnen og håret i noen minutter.

5. Salt:

Øke Salt Intake

Ditt vanlige og vanlige bordsalt er også i stand til å kurere flass. Hvordan? Ta en salt shaker og rist litt av saltet på den tørre, skalete hodebunnen. Gjør det langsomt gjennom håret ved å massere det. Du vil observere at din tørre og flakete flass kommer sakte ut. Vask håret ditt som vanlig med en vanlig sjampo etterfulgt av å vaske håret ditt med en vanlig balsam.

Les mer: Hvordan behandle flass med salt

6. eddik:

Eddik

Eddik er et veldig godt hårbalsam, ikke sant? Det er to måter å bruke den på for en flassfri hodebunn. Ta 2 kopper eddik og bland med 2 kopper vann. Vask håret med en vanlig sjampo og skyll håret ditt med dette eddikvannet eller løsningen. Du kan også ta 3 ss eddik og massere t i hodebunnen godt, la den stå i noen minutter og vask deretter håret med vanlig sjampo etterfulgt av konditionering som vanlig.

Les mer: Slik bruker du eddik for flass

7. Lime og eddik:

lime And Vinegar for dandruff

Bland like mengder limejuice og eddik og masser hodebunnen med den. Vent i noen minutter og vask håret med et eggeskampo. Dette er en av de mest fremragende flassbehandling som kan gi deg sunt hår.

8. Fenugreekfrø:

Bukkehornkløver

Fenugreek er gjør underverk for flass, skallethet og håravfall. Soak disse frøene i vann over natten og slip det for å lage en pasta neste morgen. Påfør denne limen i hodebunnen og la den stå i 30 til 45 minutter og vask håret med en mild sjampo.

9. Neem:

neem Leaves

Ta noen neem blader og kok dem i litt vann. Skyll håret godt med dette vannet. Dette kan behandle flass godt naturlig uten bivirkninger. Neem er en av de perfekte flassbehandling.

10. Kokosoljebehandling for flass:

Kokosnøtt oil

Ta litt varm kokosnøttolje og masser den til hodebunnen og la den stå i en halv time etterfulgt av shampooing av hår og kondisjonering etter hverandre. Gjør dette to ganger i uken.

11. Tulsi og Amla:

Tulsi Paste

Ta noen tulasi blader og amla. Lag en pasta av disse to med litt vann. Masser denne pastaen i hodebunnen og la den stå i 30 til 60 minutter. Vask håret godt med en god sjampo og deretter tilstanden.

12. Egg Behandling For Flass:

Egg Treatment For Dandruff

Ta 2 eller 3 egg og slå dem. Legg litt vann på det og legg det på håret ditt og masser hårbunnen godt i få minutter. La det stå litt tid og vask godt med vann. Eggbehandling er perfekt metode for fjerning av skrap.

13. Tea Tree Oil:

Te Tree Oil for Hair Growth

Bland 1 teskje te-treolje til noe varmt vann og masser det til hodebunnen godt. Skyll håret godt med litt sitronvann og deretter med rent vann. Sett inn et varmt, fuktig håndkle rundt hodet og la det gå en stund. Du kan gjøre dette før du går i seng også hvis du ikke finner tid om morgenen.

14. Apple Cider eddik:

hjemmelaget Dandruff Treatments - Apple Cider Vinegar

Hårbunnsbehandling med eplecidereddike er svært effektiv for å kvitte seg med flass, da det gjenoppretter pH-balansen i hodebunnen, og reduserer dermed veksten av gjær. Det hjelper også med å rydde opp tilstoppede porene og hårsekkene. Ta to spiseskjeer eple cider eddik og legg til to spiseskjeer med vann i den. Deretter legger du 15-20 dråper tea tree olje til den. Påfør denne blandingen i hodebunnen og masser forsiktig. Vask håret ditt etter noen minutter. Hvis du følger denne naturlige behandlingen for flass to eller tre ganger i uken, kan du bli flassfri.

15. Olivenoljebehandling for flass:

hjemmelaget Dandruff Treatments - Olive Oil

Olivenolje som er en god naturlig fuktighetskrem hjelper til med å kjempe mot flass. Varm litt ekstra jomfruolje til den blir litt varm. Masser det deretter på hodebunnen forsiktig og pakk håret i et varmt håndkle. La det stå over natten og sjampo og vær håret ditt neste morgen. Gjenta dette effektive naturlige middel et par ganger i uken.

16. Hvitløk:

hjemmelaget Dandruff Treatments - Garlic

Vet du hvordan du skal behandle flass naturlig hjemme ved å bruke hvitløk? Hvitløk som er veldig gunstig som et naturlig anti-soppprodukt, kan brukes til å behandle flass. Pund en fedd eller to hvitløk og bland den med vann. Spred det på hodebunnen og masser forsiktig for å se hurtige resultater. Blanding i litt honning og ingefær kan bidra til å unngå hvitløks sterke lukt.

17. Aloe Vera Behandling For Flass:

hjemmelaget Dandruff Treatments - Aloe Vera

Aloe Vera er en av de beste behandlinger for flass. Det avkjøler hodet og mildrer exfolierer hodebunnen. Den har anti-bakteriell og anti-sopp. Du kan direkte bruke litt ekstrakt fra Aloe Vera-anlegget. Deretter vaskes den av med en skrap eller en vanlig mild sjampo.

18. Sollys:

hjemmelaget Dandruff Treatments - Sunlight

Forskning har vist koblinger mellom flass og eksponering for sollys. Det har vært tilfeller hvor flassens sværhet reduseres når den rammede personen brukte mer tid i solen. Det er mulig at sollys hjelper tørke opp noe av overflødig olje som er tilstede i hodebunnen, eller kanskje fordi å få litt tid ute i solen, gjør en person lykkeligere sunnere. Dette er en av de enkleste hjemmehjelpene du kan prøve.

19. spise sunt:

hjemmelaget Dandruff Treatments - Eat healthy

Siden kostholdet vårt er viktig for vår helse, er det ikke overraskende at det har innvirkning på hudforhold som flass. Mat som er ekstremt fet eller usunn bør unngås. Grønne bladgrønnsaker påvirker oppførselen til huden vår og oppmuntrer til sunt hår, hud og spikervekst. Derfor bidrar grønnsaker som brokkoli, salat og kale til å kjempe mot flass.

20. Fiskoljer Behandling for flass:

hjemmelaget Dandruff Treatments - Fish Oils

Fiskolje som gjør en forskjell i den generelle sminke av huden din, vil ikke helbrede din flass, men kan bidra til å redusere alvorlighetsgraden eller forhindre det.

21. Lean Proteins:

hjemmelaget Dandruff Treatments - Lean Proteins

Mager proteiner bidrar til en sunn vekst av hår og hud. Fisk og ikke-kjøttproteiner som egg, bønner og nøtter bidrar til å redusere flass. Så prøv å legge dem inn i kostholdet ditt.

22. Moong Dal Og Olivenolje:

moong Dal For Dandruff

Ta 2 ss moong dalpulver, 4 ss ostemasse og 1 ss olivenolje. Bland alle ingrediensene i en bolle og bruk denne blandingen på hårbunnen og la den stå på i 15 minutter. Skyll det av håret med kaldt vann. Dette vil fungere som en effektiv behandling for flass. Kombinasjonen av Moong dal og olivenolje vil fungere veldig bra, spesielt når du lider av overdreven flass. Siden begge ingrediensene er lett tilgjengelige på kjøkkenet ditt, blir det ofte lett å få denne behandlingen.

23. Curd Behandling For Flass:

hjemmelaget Dandruff Treatments - Curd

Påfør 2-4 dager på hodebunnen og håret forsiktig masserer det. La det stå om 20 minutter og vask det av med vann. Denne metoden vil sikkert redde deg fra problem med flass.

24. Henna Behandling For Flass:

hjemmelaget Dandruff Treatments - Henna

Mehndi / henna er en alder gammel naturlig hårbalsam som har blitt brukt i århundrer i India for å behandle hårproblemer. Bland henna, telut og ostemasse i en bolle, og tilsett litt sitronsaft. Sett den til side i 8-10 timer, og bruk den på håret og hodebunnen i form av en pakke. La den være på i rundt 1 til 2 timer, skyll den av og vask den med en mild sjampo. Gjenta dette en gang i uken for å få de beste resultatene.

25. Fuller Earth eller Multani Mitti Hair Pack:

Multani Mitti for dandruff

Multani mitti packs jobber mirakler for hår og hodebunn. Kjøleffekten av Multani mitti beroliger hodebunnen og fjerner overflødig olje og kjemper irritasjon. For å lage multani mitti, lage en pasta med Multani mitti og vann og tilsett litt sitronsaft til den. Påfør det på håret og hodebunnen og la det stå på i 20 minutter og deretter vaske det med vann.

26. Orange Peel Pack:

hjemmelaget Dandruff Treatments - Orange peel Pack

Bland appelsinskall og litt sitronsaft i en matprosessor for å gjøre det til en pasta. Påfør den i hodebunnen og la den stå i en halv time. Vask den av med en sjampo. Gjenta denne prosedyren to ganger eller tre ganger i uken for å få de beste resultatene.

forholdsregler:

Få forholdsregler som skal følges av folk som har flass:

  • Ikke bruk kammer som brukes av andre, spesielt når de har flass.
  • Hvis du bruker en skrap med sopp, bør du vaske kammen din når du vasker håret ditt.
  • Prøv alltid å holde hodebunnen og håret rent. Følg et hygienisk regime.
  • Sjampo minst en gang i uken og mens du vasker hår, prøv å unngå at vannhår drikker fra det til ansiktet ditt, noe som vanligvis forårsaker kviser.
  • Ikke la håret bli vått for lenge. Dette er sjansen for at flass kan vokse.
  • Aldri hopp over måltider. Sørg alltid for at du spiser sunn mat regelmessig og unngå junk food.
  • Skal ikke bruke for mye sjampo, da de fleste sjampoer består av kjemikalier som gjør hårbunnen tørr.
  • Ikke la håret forbli oljeaktig så lenge dette gir avlsmuligheter for flass.
  • Ikke tørk håret ditt ettersom det gjør håret og hodebunnen tørr.
  • Ikke bruk fargestoffer eller farg håret ditt kunstig fordi kjemikaliene i disse produktene har potensial til å skade håret og hodebunnen ytterligere.

Dette er de enkle og enkle flassbehandlingene som kan følges for å kurere flass lett hjemme.

Leave A Comment

69 + = 79