15 Vakre Pune Turiststeder å besøke | Stiler på livet

Pune er en av de mest etablerte storbyene i staten Maharashtra. Det er den kulturelle hovedstaden i staten og er kjent for sitt moderne og raske liv. Den har noen av de beste kunstgalleriene, museene, hagen og nasjonalparkene for turisme formål. Det er også ganske mange overdådige hoteller her hvor du kan slappe av etter en lang dag. Hvis du planlegger en ferie til India, har du ikke råd til å gå glipp av Pune. Det er et flott sted å besøke og har et stort antall attraksjoner for deg å se.

Beste og attraktive Pune turiststeder:

Her er en kort reiseguide for turiststeder i Pune for din bekvemmelighet.

1. Sinhagad:

Pune Tourist Places

Sinhagad ligger omtrent 30 kilometer fra Pune. Det er en berømt festning der kjente kamper ble kjempet. Det viktigste slaget her fant sted i år 1670. Det var kjent som Kondhana tidligere og har stor historisk betydning og relevans.

2. Aga Khan Palace:

aga-khan-palace_pune-turist-steder

Aga Khan-palasset ble bygget i år 1892 av den store kong Sultan Muhammed Shah Aga Khan III. Det er best kjent for sin briljante arkitektur og struktur. Denne praktfulle strukturen er helt nydelig og bør definitivt besøkes på turen til Pune.

Se mer: Turiststeder i nærheten av Chandigarh

3. Vetal Hill:

Vetal-hill_pune-turist-stedene

Vetal Hill er Pune mest fremtredende og vakre åser å se. Det er den høyeste bakken i byen og står på en høyde på ca 2600 fot. Det er best kjent for Vetala-tempelet som ligger på toppen av bakken. Virkelig, dette stedet er verdt et besøk.

4. Rajiv Gandhi National Park:

Rajiv-Gandhi-nasjonal-park_pune-turist-stedene

Rajiv Gandhi National Park ligger i Katraj, som ligger i nærheten av byen Pune. Det forvaltes og vedlikeholdes av Pune Municipal Corporation. På turen til Pune, bør du definitivt komme hit, da dette skal være din gyldne mulighet til å oppdage og utforske indisk dyreliv. De eksotiske dyrene og dyrene vil sikkert fortrylle deg.

Se mer: Steder å besøke i Mussoorie

5. Tribal Museum:

tribal-museum_pune-turist-stedene

For å forstå stammekulturen i India, må du besøke Tribal Museum of Pune. Den viser kultur, skikker og tradisjoner av forskjellige stammer og gir deg et innblikk i de fantastiske og fargerike livene til stammene som bor i Maharashtra og andre steder.

6. Shaniwar Wada:

Shaniwar-wada_pune-turist-stedene

Shaniwar Wada er et palassfort som ble bygget i år 1746. Det var sete for alle Peshwa-herskerne i Mughal-imperiet. Utseendet til dette palasset er ulastelig, nydelig og veldig overdådig. Det står som en refleksjon av den strålende arkitekturen og tradisjonen som eksisterte under Mughal-regelen.

Se mer: Munnar steder å besøke

7. Parvati Hill:

parvati-hill_pune-turist-stedene

Parvati-høyden fikk navnet sitt fra det berømte Parvati-tempelet som ligger her. Det er en dedikert til de hinduiske guddommer som heter Parvati, Vishnu, Ganesh, Kartik og Devadeshwar. Det ligger i den sørlige delen av Pune og ligger i en høyde på 2100 fot over havet. Det er et av de beste stedene å besøke i Pune.

8. St. Marys kirke:

st-marys-church_pune-turist-steder

St. Marys Church of Pune ligger i landsbyen Ghorpuri. Det er den eldste regionen i hele Deccan-regionen, og er også veldig kjent. Utseendet til denne kirken er veldig attraktivt og har ganske mange besøkende hvert år.

9. Bund Garden:

bund-garden_pune-turist-steder

Bund Garden ble bygd av Sir Jamshedji Jeejeebhoy. Det ligger i nærheten av elven og er et ideelt sted for de som er ute etter en tid med fred, ro og avslapning. Det frodige grønne gresset og de godt vedlikeholdte buskene legger til sin skjønnhet. Båtturer er også tilgjengelig her for de som vil prøve det.

10. Pataleshwar Cave Temple:

Pataleshwar-hule-temple_pune-turist-steder

Dette historiske tempelet står i hjertet av byen. Det går tilbake til det 8. århundre. Templet er dedikert til Lord Shiva. Strukturen ble skåret ut av et enkelt stykke basaltrock som ligner Ellora-hulene, som på en eller annen måte er det samme i design. Det berømte tempelet inneholder også mange statuer av andre hinduistiske gud og gudinner som tilbys i India. The carvings and sculptures are a visual treat.

11. Pu La Deshpande Gardens:

pu-la-Deshpande-gardens_pune-turist-stedene

Også kalt Pune-Okayama vennskapshagen, det er en frodig hage inspirert fra en hage i Okayama, Garden. Den ekspansive begrunnelsen til hagen har på skjermen av vakkert anlagte plener. Hagen har også et lekeområde for barn. Man kan slappe av og ha det gøy blant grønnene på dette stedet og komme tilbake med å føle seg frisk. Denne er blant de vakre stedene å besøke i Pune.

12. National War Museum:

Pune-turist-places_pune-turist-steder

National War Museum er et krigsmuseum dedikert til alle de hærmennene og soldatene som har ofret livet for å beskytte landet i post uavhengighet India. Det er en 25 meter høy hovedstruktur. Et MIG-fly er også satt på skjermen for folket. Monumentet er bygget av midler hentet fra folket i Pune til minne om soldatene. Gå ta med patrioten i deg her.

13. Shaniwar Wada Palace:

Shaniwar-Wada-palace_pune-turist-steder

Shaniwar Wada er virkelig prisverdig for det er blanding av mughalarkitektur og Maratha-håndverk. Det ligger nær elven Mula-Mutha og er et av de beste og rolige historiske stedene å besøke i Pune. Du kan nyte utsikten over vakre hager og skulpturer, og delta også i det fantastiske lyd- og lysshowet som foregår hver kveld på stedet seg selv. Også, hvis du noen gang besøker Pune, kan du aldri gå glipp av de forskjellige små hillstasjonene i nærheten av byen med familie og venner. Det er også mange hillstasjoner som er noen av de beste turiststedene i nærheten av Pune.

14. Katraj Snake Garden:

katraz-slange-garden_pune-turist-steder

En av de mest besøkte og berømte Pune turiststeder. Katraj Snake Garden var i utgangspunktet bare slanger og andre krypdyr, og det er også kjent som Rajiv Gandhi Zoological Park. I dag er det helt blitt en fullverdig dyrepark med en innsjø innenfor sitt lokaler. Du kan også nyte og slappe av i båttur, når du er ferdig med å gå på parken. Det er også et mini-tog som går gjennom hele dyrehagen mye til glede for unge besøkende.

15. Saras Baug:

Saras-baug_pune-turist-stedene

Sara Baug tempelet i Pune er et av de mest ikoniske landemerkene på stedet. Tempelet ligger ved foten av Parvati Hills og er en godbit for øynene til de besøkende. Under Diwali samles tusenvis av folk her for å oppleve skjønnheten feire "Deepotsav", dvs. lysfestivalen. Tusenvis av glitrende lamper lyser inne i templets lokaler og i plenen. Dette er blant de bestemte stedene å se i Pune.

Pune har en blanding av hager, templer museer og palasser, og tilbyr noe for alle. Dette stedet tiltrekker seg mange turister for sin betydelige historie og vakre omgivelser. Her er noen av de beste pune turist stedene å besøke for å bli inkludert i dine reisedagbøker.

Leave A Comment

− 3 = 3