15 fantastiske turiststeder å besøke i Srinagar | Stiler på livet

Srinagar er hovedstaden til de vakre delstaten Jammu og Kashmir, og er kjent for sine rolige farvann, strålende elver, topper, vakre hager og naturlig skjønnhet. Det er et ideelt reisemål for alle turister og besøkende, og er også et flott sted for alle kjærlighetsfugler og nygifte par. Husbåtene, innsjøene og fjellene legger til sin sjarm og skjønnhet.

Srinagar turist steder å besøke:

Har du noen gang besøkt Srinagar i Jammu og Kashmir Hvis du planlegger å gå på ferie til Srinagar når som helst snart, må du ha en ide om hvilke steder du bør besøke. Noen av de beste turiststedene til Srinagar å besøke har blitt oppført nedenfor for deg.

1. Dal Lake:

15 fantastiske turiststeder å besøke i Srinagar | Stiler på livet

Dal Lake er veldig populær i Srinagar og er overfylt hele året. Du kan prøve Shikara ridning, vannsurfing, svømming, fiske, kajakk og mange andre morsomme aktiviteter her. Fiskeaktiviteter og høsting av vannplanter utføres også her. Men om vinteren kommer det så kaldt at denne innsjøen nesten begynner å fryse.

2. Nagin Lake:

15 fantastiske turiststeder å besøke i Srinagar | Stiler på livet

Nagin Lake er kjent som "Jewel in The Ring". Det har flott båtliv, vannski og båt seileanlegg her. Du vil også finne fancy utseende husbåter her. Innsjøen er ren, isolert og veldig pen. På turen til Srinagar, sørg for at du kommer her en gang. Du kan ikke se denne typen vakre sted i noen andre land.

Se mer: Vietnam turisme steder

3. Jama Masjid:

15 fantastiske turiststeder å besøke i Srinagar | Stiler på livet

Jama Masjid er den eldste moskéen i Srinagar og står som en refleksjon av islamsk arkitektur og tradisjoner. Det er også kjent som fredag ​​moskeen og har blitt ødelagt og innovert mange ganger. Det har tiltrukket seg tusenvis av besøkende hvert år og er et av de beste turiststedene å besøke i Srinagar.

4. Hazratbal-moskeen:

15 fantastiske turiststeder å besøke i Srinagar | Stiler på livet

Hazratbal-moskeen er et gammelt og gammelt sted som har blitt etablert i sammensmeltningen av Kashmir og Mughal-arkitekturen. Det er også et berømt helligdom som antas å ha et hår av den islamske profeten Muhammed som en relikvie. Dette er et av de ideelle og historiske turiststedene å besøke i Srinagar.

5. Shankaracharya Temple:

15 fantastiske turiststeder å besøke i Srinagar | Stiler på livet

Shankaracharya-tempelet i Srinagar ligger på toppen av Shankaracharya-høyden. Den ble bygget i år 200 f.Kr. av den store keiseren Ashokas sønn Jaluka. Fra toppen av bakken, vil du kunne se noen pittoreske severdigheter som de snødekte fjellene kjent som Pir Panjal-serien.

6. Sri Pratap Singh-museet:

15 fantastiske turiststeder å besøke i Srinagar | Stiler på livet

Dette museet ble etablert i år 1898 og tilbyr noen av de mest utsøkte og historiske terracottahodene i det 17. og 18. århundre. Det har også overdådige malerier, mynter, håndverk, arkitektur og armer. På turen til Srinagar, bør du ikke gå glipp av dette stedet.

Se mer: Steder å besøke i Kodaikanal

7. Indira Gandhi Tulip Garden:

15 fantastiske turiststeder å besøke i Srinagar | Stiler på livet

Indira Gandhi Tulip Garden ligger i Zabarwan-fjellene, som ligger i nærheten av Dal-sjøen. Hagen er best kjent for sine tulip festivaler som foregår i syv dager hvert år. Hagen har 70 forskjellige typer tulipaner, og alle er veldig unike å se på. Alle kan bli tiltrukket av sin skjønnhet og perfeksjon av denne fantastiske hagen som er turiststed i Srinagar.

8. Shalimar Bagh:

15 fantastiske turiststeder å besøke i Srinagar | Stiler på livet

Den Shalimar Bagh av Srinagar er en Mughal hage som ligger i den nordøstlige delen av Dal Lake. Det ble bygget av kong Jahangir for sin dyrebare kone Nur Jahan. Hagen består av et flott ferskvannsbasseng, Chinar-trær, busker og eksotiske blomster. Kommer her skal være en god opplevelse.

9. Gulab Bhavan:

Gulab Bhawan

Srinagar er full av vakre og naturskjønne steder og for å nevne noen, må vi nevne Gulab Bhawan. Dette er et palass som er den tidligere residensen til Jammu og Kashmir Maharaja som tilhørte det prestisjetunge Dogra-dynastiet. Det ligger i den østlige delen av Srinagar, og er et flott sted å besøke.

10. Nishat Bagh:

Srinagar Tourist Places to Visit-Nishat Bagh

Dette er i utgangspunktet en botanisk hage og en av de vakreste stedene i Srinagar også. Nishat Bagh er kjent for sin vakre oppsett og fantastiske stemning også. Hagen ble etablert under Mughal-regelen på dette landet og er dekket av en gjennomsiktig terrasse, og derfor kalles denne hagen den terrasserte hagen til Srinagar. Skjønnheten i denne hagen gjør det til et av de beste stedene å besøke i Srinagar. Den ligger veldig nært til Dal-sjøen og faller faktisk i listen over de største Mughal-hagene i Kashmir, hvor den tjener det andre stedet på grunn av sin enorme størrelse.

11. Shankaracharya Hill:

Srinagar Tourist Places to Visit-Shankaracharya Hill

Dette er en av de beste stedene i Srinagar for turist, hvor man kan ha mye moro. Stedet er spesielt designet for turister og har mye å tilby til besøkende fra utlandet og til folk fra nabolandene også. Det er en rekke templer her, og de er alle vakkert designet og holdt. Åsen betraktes som et flott turområde også, og tilbyr noen av de beste utsikten over dette stedet. Tempelet på toppen av denne bakken gjør det enda mer populært.

Se mer: Turist Destinasjoner I Uttar Pradesh

12. Nigeen Lake:

Srinagar Tourist Places to Visit-Nigeen Lake

Det finnes en rekke vannkropper i Srinagar. En av de vakreste er Nigeen Lake. Dette kan sies å være et av de beste stedene å se i Srinagar. Man vil ikke forlate dette stedet når de har besøkt den. Innsjømyndigheten tar vare på omkretsen av innsjøen for å holde hele stedet interessant og attraktivt. Vibe av innsjøen er ganske ganske, og det er en rekke personer som vil besøke denne innsjøen igjen og igjen, selv om de har vært her ganske mange ganger.

13. Betab Valley:

Srinagar Tourist Places to Visit-Betab Valley

Leter du etter noen flotte steder å se i Srinagar? Betab Valley er stedet hvor du skal gå. Her er det omkringliggende miljøet veldig vakkert, og det kan sies å være et av de beste stedene å se i Srinagar. Stedet er fylt med naturlig skjønnhet, og man kan gå seg vill i absolutt allure av den vakre berøringen av naturen også. Dalen er et populært samlings- og fottursted for de besøkende på dette stedet. Skjønnheten i denne dalen tiltrekker folk fra nesten alle hjørner av India. Folk fra utenfor landet kommer også til å oppleve skjønnheten i dette stedet.

14. Nishat Garden:

Srinagar Tourist Places to Visit-Nishat Garden

Nishat Garden er en av de mange vakre hagene på dette stedet. Denne hagen er fylt med vakker natur og fantastisk utsikt. Området rundt dette stedet tiltrekker spesielt folk til å komme og besøke det. Folk som har besøkt dette stedet er ganske imponert over skjønnheten og absolutt allure i denne hagen. Hagen er fylt med floral skjønnhet og er relatert til Nishat Bagh, geografisk. Hvis du noen gang besøker Srinagar, er denne hagen en av de fineste stedene å tilbringe litt kvalitetstid.

15. Pari Mahal:

Srinagar Tourist Places to Visit-Pari Mahal

Fra dette stedet kan du se en vakker utsikt over Dal-sjøen som den ligger ganske nær nok til dette stedet. Pari Mahal er et av de beste stedene i denne Srinagar, og når en person besøker dette stedet, vil han eller hun komme og besøke den igjen og igjen. Frukt skog er en av de viktigste attraksjonene på dette stedet. Fruktskogen og andre attraksjoner gjør dette til en av de mest besøkte stedene i Srinagar og også en av de beste Srinagar sightseeing steder.

Det er mange turiststeder å besøke i Srinagar som vil gi deg den ultimate lettelse fra det harde og kjedelige livet. Noen ganger er det nødvendig å ta litt tid fra livet ditt og besøke slike steder som Srinagar, hvor du finner en rekke vakre destinasjoner hvor du kan tilbringe betydelig tid.

Leave A Comment

− 3 = 6