15 Effektive våte og tørre hostemedisiner for barn og voksne

Hoste er en refleksmekanisme av menneskekroppen mot indre og faktorer som påvirker luftveiene. De interne faktorene kan bli indusert faktor ved å drikke og sigarettrøyking eller på grunn av medisinering og medfødte anomalier. De eksterne faktorene som vær, støv, pollen.

Den ideelle måten å behandle hoste på er å diagnostisere den eksakte årsaken bak hosten. Det første trinnet kan vente på en uke, siden det er kaldt og hoste avtar i en uke, hvis hosten fortsetter mer enn en uke, anbefales det at legenes konsultasjon anbefales. Å vite mer om de beste medisinene som er foreskrevet for hoste, blir tatt med, noe som bidrar til å få dyp kunnskap om medisinens navn og dets anvendelse.

effektiv Wet & Dry Cough Medicines for Kids and Adults

Beste sirup og tabletter for å tørke eller våte hoste:

Hostemidlene er tilgjengelige som tablett- og hostesirupform. Doseringen i Hostesirup er betydelig mindre sammenlignet med tablett. Syrup form anbefales for barn siden det er lett å svelge og det kommer i forskjellige smaker som barna liker å ha i stedet for å gråte. Noen av de beste hostesirup og tabletter navnene er nevnt bellow for umiddelbar lindring av hoste.

1. Sugetabletter for hoste:

pastiller for Cough

Denne typen medisinering for hoste hjelper i beroligende halsen ved å gjøre luftveispassasjen fuktig og beskytte nerveenden mot kittende sensasjon. Pharyngeal demulcents er tilgjengelige som tablettform som er i tyggbar form i stedet for å svelge med forskjellige smaker som sitron, ingefær osv..

2. Balsam av Tolu:

Balsum of Tolu

Det er en ikke-fossil harpiks fra Sør-Amerika, dens botaniske navn er Myrospermum Toluiferum. V-formet snitt er laget på grenen av disse trærne og oljen blir ekstrahert. Denne essensielle oljen hentet fra balsam som virker som en ekspektorant og bidrar til å lindre brystbelastning. Det er en bronkial sekresjonsforsterker som beroliger den betente luftveispassasjen. Det er tilgjengelig som hostesirup, så vel som i pastabletter.

3. Ambroxol:

ambroksol

Det er muco expectorant medisinering som ofte foreskrives av leger på grunn av rask reaksjon i å bringe ut slim. Dosen gitt er 15-30 mg tre ganger daglig. Det selges i markedet med merkenavn som Ambril. Ambrolitt etc. Også tilgjengelig i sirupform for barn med 30 mg / 5 ml dosering. og også i injiserbar form som kun anbefales når slimfrekvensen er mer.

4. Bromheksin:

Bromheksin

Avledet fra Adhatoda Vasica er en av de kraftige mukolytiske midler som bidrar til å fortynne slimet ved å bryte nettets fibre i sputumet. Den kommer som en 8 mg tablett og også i sirupform. Bivirkningene er rhinorré, gastrisk overfølsomhet.

5. Carbocisteine:

Carbocisteine

Det er også et av de mukolytiske midlene som acetylcystein. Den kommer som en kapsel med 250-750 mg tre ganger daglig daglig administrering. Kroniske bronkittpasienter anbefales å konsumere denne tabletten. Bivirkninger er irritasjon og utslett som vanligvis er mindre siden legene foreskrevet etter å ha bedt hele pasientens historie.

Se mer: Typer av hoste

6. Kodinsirup for hostekontroll:

kodein Syrup for Cough Control

Dette er en antitussiv medisin som hovedsakelig virker på sentralnervesystemet for å øke kapasiteten til hostesenter i hjernen for å redusere tussalvirkningen. De kontrollerer hosten i minst seks timer etter medisinen. Den er tilgjengelig som kapselform 10-30 mg for voksne, for barn 5-10 ms og i 2-6 år anbefales barndosering mindre enn 5 mg, det er også tilgjengelig i sirupform. Den viktigste bivirkningen er forstoppelse. Denne medisinen bør unngås for astmatisk pasient.

7. Noscapine:

noskapin

Det er også et antitussive middel som gis hovedsakelig for unproductive tørr hoste. Det bidrar til å undertrykke hosten, men har ingen smertestillende eller narkotisk effekt. Siden denne medisinen bidrar til utskillelse av histamin, som fører til bronkokonstriksjon, er det kontraindisert for astmatiske pasienter. Hodepine er en vanlig bivirkning. Dosen på 15-30 mg for voksne, 15 mg for barn og 7,5 for barn under 6 år. Otrivin er det vanligste merkenavnet som selges.

8. Dextrometorfan:

dekstrometorfan

Det mest brukte stoffet i akutt luftveisinfeksjon. Det er en kraftig ekspektorant har mucokinetisk effekt. Det hjelper med å kontrollere hoste. Den kan også kombineres med et antitussiv middel som hjelper både i virkningen av å utvise slim ut av luftveispassasjen, samt å redusere hosten. Denne medisinen hjelper i strømmen av tracheal sekresjon. Bivirkninger er generelt kvalme, diaré og noen ganger også fører til dannelse av nyrestein.

9. Guaifenesin sirup:

guaifenesin Syrup

Denne brocoril er bromheksin, terbutalin og Guaiphenesin kombinasjonssirup, som brukes til å kontrollere hoste, bronkitt, bihulebetennelse og pusteproblemer. Noen bivirkninger som svimmelhet, hodepine, hudutslett og magesmerter er vanlige og sjeldne etter å ha tatt denne sirupen.

10. Asthalin Expectorant:

Asthalin Expectorant

Det er et kombinasjonsmedikament av Salbutamol2mg og guaifenesin 100 mg per 10 ml sirupform. Denne kombinasjonen er mest tilgjengelig i inhalatorform som brukes av astmatiske pasienter under en astmatisk episode eller hosteinduisert astma på grunn av en ekstern faktor.

Se mer: Beste Hostesirup

11. Ascoril-C:

Ascoril-C

Det er et kombinasjonsmedikament som består av Codeine 10 mg og klorfeniramin 4 mg per 5 ml sirup. Det er den mest brukte sirupen som bidrar til å fortynne slimet. Nyere preparering av denne sirupen inneholder også salbutamol som bidrar til å utvide bronkialrørene.

12. Benadryl Hoste Formel:

Benadryl Cough Formula

Dette er den mest brukte beste hostemidlet som nå selges i markedet for våt og tørr hoste separat som bidrar til tidlig utvinning av hoste. Det er medisinsammensetningen er difenhydramin, natriumcitrat, metanol og ammoniumklorid. Dosering på 5 til 10 ml anbefales

13. Inhalert kortikosteroider:

innånding Corticosteriod

Det anbefales for en astmatisk pasient og høyt KOLS tilstand som bidrar til å redusere bronkial betennelse. Den inhalerte medisinen varer i en uke i kroppen.

14. teofyllin:

teofyllin

Et vanlig stoff for bronkial astmatisk tilstand og for en kronisk obstruktiv lidelse (KOL). Dette er ikke et vannløselig stoff, slik at det ikke kan injiseres. Tilgjengelig i kapselform. Bivirkninger er gastrisk irritasjon.

Se mer: Hoste om natten

15. Ketotifen:

ketotifen

Det hjelper i å kurere allergisk rhinitt og hoste forårsaket på grunn av allergener. Inhiberingen av mastcelle blir tatt vare på ved ketotifen og bidrar til å redusere bronkial astma og forbedrer lungefunksjonen. Doseringen er 1 mg per 5 ml sirup. Bivirkningene er sedering og tørrhet i munnen.

Det finnes mange antall hostemedisiner tilgjengelig, men behandler hosten med riktig medisin til rett tid, og den beste måten å finne ut av medisinen, er å konsultere en lege for alvorlig og vedvarende tilstand i stedet for å velge over disken som bare forårsaker bivirkninger og nødsituasjon.

For å bli lettet fra hoste, prøver du sovjett med balsam av tole som gir en beroligende effekt og god vaniljesmak fra den essensielle oljen.

Bilder Kilde: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Leave A Comment

+ 47 = 57