11 Må besøke Varanasi Temples | Stiler på livet

av Lord Shiva selv, er Varanasi vert for mange templer og legemliggjør hinduistisk kultur og tradisjon. Disse templene ble bygget over mange århundrer av munker, konger og hellige. Templene i Varanasi er knyttet dypt til hinduistisk åndelighet og mytologi. Dessverre, under Moghuls regjering, ble noen av disse templene ødelagt og erstattet av moskeer. Den mest berømte blant disse er Kashi Vishwanath tempelet som har vært under tvist i mange år og er et sted for hyppige kommunale opprør. Denne artikkelen dekker den beste Varanasi tempel listen for å besøke.

For å vite mer om de berømte templene i Varanasi, les videre:

Må besøke templer i Varanasi India:

1. Bharat Mata Mandir:

templer in varanasi

Bharat Mata Mandir i Varanasi er en av de mest betydningsfulle templene i byen. Ligger på Mahatma Gandhi Kashi Vidyapith campus, besøkes dette tempelet regelmessig av folk fra alle hjørner av Varanasi. Templet antas å være en av en slags og er dedikert til mor India.

2. Durga Mandir:

Durga Mandir

Et annet viktig tempel i Varanasi er Durga Mandir. Tempelet viser en vakker og unik arkitektur stil. I templet campus er det en rektangulær tank fylt med vann, som kalles Durga Kund. Templet er dedikert til gudinnen Durga og er malt rødt for å representere gudinnenes farge. Dette tempelet er fylt med tonn hengivne tilbedere under Nag Panchami hvert år.

3. Sankata Devi Mandir:

Sankata Devi Mandir

En av de mest anerkjente templene i landet er Sankata Devi Mandir. Tempelet ligger nær Sindhia Ghat og regnes som et av de viktigste templene i byen. Her tilbys Sankata Devi eller Gudinnen til Remedy. Inne i templet finner du en massiv statue av en løve.

4. Sankat Mochan Mandir:

Sankat Mochan Mandir

Folk over hele landet kommer til dette templet for å få en effektiv løsning på alle slags problemer. Dette tempelet er dedikert til den mektige Lord Hanuman. Dette tempelet er vert for mange religiøse og etniske festivaler.

5. Annapurna Devi Mandir:

Annapurna Devi Mandir

Blant alle templene som er omtalt ovenfor, er dette tempelet det viktigste. Dette templet ligger i nærheten av det berømte Kashi Vishwanath-tempelet. Devi Annapurna regnes som Goddess of Food, som egentlig er en form for Devi Parvati.

Se mer:  Templer i Uttarakhand

6. Lalita Gauri Temple:

Lalita Gauri Temple

Dette er et av de vakreste templene i Varanasi. Templet er dedikert til gudinnen Lalita Gauri. Ifølge hinduer vil en som tilråder denne gudinnen med all hjerte bli eier av massiv rikdom og trives mye i fremtiden.

7. Kashi Vishwanath Temple:

Kashi Vishwanath Temple

Kashi Vishwanath Temple anses å være en av de viktigste templene i landet. Templet er dedikert til Lord Shiva og danner en betydelig del av den indiske historien som navnet på templet er blitt nevnt i Puranas. Templet ble bygget flere ganger gjennom årene. Det ble først ødelagt i det 11. århundre og er definitivt en av de eldste templene i landet. Dette tempelet topper listen over templer å besøke i Varanasi.

Se mer:  Berømte templer i Surat

8. Kaal Bhairav ​​Mandir:

Kaal Bhairav Mandir

Dette historiske tempelet er et av de vakreste og eldste templene i Varanasi. Det er dedikert til den mest aggressive og destruktive formen av Lord Shiva. Idolen er dekket av sølvfarge og sitter på toppen av Bhairava eller hunden. Dette templet sies å ha bygget i 17th århundre e.Kr. og antas å løse alle problemene til sine hengivne.

9. New Vishwanath Temple (Birla Mandir):

Ny Vishwanath Temple (Birla Mandir)

Dette tempelet drives av Birla-organisasjonen og er en kopi av det gamle Vishwanath-tempelet som ble ødelagt. Tempelet har en flott posisjon i Banaras Hindu University. Den unike egenskapen til templet er at den er åpen for folk i alle religioner og kulturer. Dette tempelet dyrker Lord Shiva og er et av de mest populære templene i Varanasi.

10. Sarnath buddhistiske tempel:

11 Må besøke Varanasi Temples | Stiler på livet

Ligger i en avstand på 8 km fra Varanasi, er Sarnath buddhistiske templer et annet stort turistmål. Det er et verdensberømt tempel hvor Budha leverte sin første preken i hjorteparken Sarnath. Senere, under regjeringen til King Ashoka, ble dette tempelet utviklet med noen av de beste monumentene som gjør India stolte.

11. Dundi Raj Ganesh Temple:

11 Må besøke Varanasi Temples | Stiler på livet

Dette er et av de eldste templene i Varanasi og er dedikert til tilbedelse av Lord Ganesh. Dette er en av de mindre kjente templene i byen, og ligger i kjørebanen til Kashi Vishwanath-tempelet. Det er tro på at folk som besøker dette tempelet, vil være fri for alle slags bekymringer og hindringer.

Storheten i disse templene er at til tross for mange invasjoner, ødeleggelser og opprør, er hinduismen fortsatt veldig intakt og levende. Disse templene er dempede symboler for det som er gått av epoker og står som sanne tester av tiden. De er ikke bare utførelser av hinduistisk kultur, men også noen av de største monumentene i verden. Varanasi er en by hvor ingen mengde vold kunne skille den fra å puste og leve hinduismen.

Se mer:  Temple i Ranchi

Bilder Kilde: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Leave A Comment

34 − 29 =