10 grunner til at du skal spise krabber under graviditeten

Varigheten av ni måneder med graviditet er svært viktig. Derfor er det av største betydning å spise akkurat den rette typen matvarer for å holde seg frisk. Du bør være godt klar over hva du skal spise og hva som ikke skal. Her er en liste over fordelene med å spise krabber under graviditet, og også hvorfor du bør holde kontrollen på beløpet.

Krabbe During Pregnancy

10 grunner til at du bør spise krabber under graviditeten?

Krabber hjelper i å forhindre anemi:

Krabber har høy næringsverdi og har dermed optimal mengde vitamin B12. Dette næringsstoffet er nødvendig for å produsere røde blodlegemer i kroppen. Dette bidrar til å forebygge anemi blant gravide kvinner. Dermed spiser krabbe mens det er gravid, da det stimulerer røde blodlegemer i kroppen din.

Krabber inneholde folat:

Sammen med inntak av grønnsaker og frukt, er det også svært viktig å legge til folat i dietten. Den slags helsemessige fordeler som folat tilbyr er best for en gravid kvinne. Inntak av folat hjelper til med å forhindre eventuelle defekter i nevrale røret. Folat inneholder vitamin B9 og kan dermed gjøre underverk for deg under graviditet.

Krabber hjelper til med å redusere hjertesykdommer relaterte risikoer:

Krabber er også en god kilde til omega-3 fettsyrer. Disse syrer er svært viktige for fosterutvikling. Det er også viktig ved fødselen. Det hjelper til med å senke fett i blodet og senker også noen risiko knyttet til hjertesykdommer. Omega-3 fettsyrer er også gunstige for å forebygge noen risiko forbundet med slag.

Krabber inneholder magnesium:

Krabber er fulle av essensielle næringsstoffer, og en av dem er magnesium. For de som tenker, kan jeg spise krabbe når det er gravid, svaret ditt er et klart ja. Dette er et slikt mineral som kroppen ikke kan produsere, og dermed må du inkludere det i dietten i overflod. Det muliggjør normal funksjon av nerver og muskler i kroppen.

Hjelper til å bekjempe hypertensjon:

Tilstedeværelsen av magnesium i krabber bidrar til å bekjempe hypertensjon. En gravid kvinne har vanligvis en tendens til å ha høy spenning og stress i denne perioden. Derfor er det i hovedsak viktig å bekjempe hypertensjon for deg og din babys helse. Det er veldig nødvendig å være stressfri og kontrollspenningen og krabber gjør at du kan forbli en.

Muliggjør vekst av babyen:

Det er en god mengde folat og proteininnhold i krabber. Dette fremkaller babyens generelle utvikling og vekst. Det bidrar også til å forbedre effektiviteten av immunsystemet til den gravide moren. Dermed er inntak av krabbe under graviditet svært gunstig for den forventende moren.

Rik i jerninnhold:

Krabber er veldig rike på jerninnhold og er dermed en god kilde til jerntilførsel for å forvente mødre. Det øker mengden hemoglobin i kroppen. Det sikrer også immunitetskraften til gravide kvinner. Økningen i immunitetseffektivitet gjør det mulig for barns fødsel. Dermed bør du inkludere krabbe i kostholdet ditt mens du er gravid.

Gir kalsium:

Krabber har også en god mengde kalsiuminnhold. Kalsium hjelper til med å styrke bein i kroppen. Det hjelper også i utviklingen av beinene til babyen. Det er også gunstig for utvikling av tenner, muskler, nerver og ører. Det sørger også for god kvalitet av morsmelk i laktasjonsperioden.

Kampene Depresjon:

Krabber inneholder omega-3 fettsyrer som bidrar til å bekjempe depresjon. Det hjelper i å redusere symptomer på depresjon hos en gravid kvinne. Dermed ikke mer trenger du å lure på, kan gravide kvinner spise krabbe eller ikke som du definitivt kan. Hvis du føler deg deprimert på grunn av overflødig stress og spenning under graviditeten, kan inntak av krabber være til nytte for deg.

God næringsverdi:

Krabber som du allerede vet har mye god næringsverdi. De er rike på protein, fettsyrer, kalsium, sink, kobber, mangan, jern og mange andre næringsstoffer. Disse næringsstoffene hjelper i den velstående morens og hennes barns velvære. Således er det helt trygt å konsumere krabber under graviditeten.

Se mer: er det trygt å diett under graviditet

5 ting å huske på mens du bruker krabber:

Unngå rå / under kokt Krabbekjøtt:

Det er veldig viktig å unngå rå eller kokt krabbekjøtt. Råinntak av krabbekjøtt er mer sannsynlig å ha bakterier eller parasitter i den. Dens forbruk kan føre til forskjellige sykdommer som er mat som bæres som listeriose, toxoplasmose og også salmonella. Sykdommen kan føre til abort og fødselsskader.

Vær veldig kresen:

Det er veldig viktig å være veldig kresen og koselig mens du kjøper sjømat og krabber er en av dem. Du bør bare kjøpe krabber som er av meget god kvalitet og er ikke foreldet. Du bør også kjøpe ferske, som nylig er tatt ut av sjøen. Dermed bør du bare velge ferske kvalitetsvarer av høy kvalitet.

Forbered deg godt:

Sammen med kvaliteten er det også veldig viktig å forberede seg godt. Du bør ikke konsumere under kokte krabber da de kan ta med bakterier. Det er tilrådelig å konsumere sjømat når de er friske og rørende varmt. Du bør også unngå å ha kjølte krabber under graviditet. Du kan også sette i næringsrike grønnsaker sammen med krabber for å øke næringsverdien av matvaren.

Se mer: reker under graviditet

Håndter krabber på en hygienisk måte:

Du må ta riktige forholdsregler mens du gjør krabber. Alle bestikk og bestikk bør vaskes ordentlig før og etter klargjøring av krabber. Du bør også bruke separate kuttbrett og kniver mens du håndterer rå sjømat. Du bør være forsiktig når du lagrer sjømat, da den skal lagres i skikkelige forhold.

Rådfør deg med lege om sjømat vil passe deg:

Det er veldig viktig å konsultere lege før du bruker noen form for sjømat og krabber er en av dem. Det passer nødvendigvis ikke alle sammen og kan gi opphav til ulike kroppsallergier og andre sykdommer. Det anbefales derfor å besøke lege før konsumering av krabber.

Dermed nå at du er helt klar over helsemessige fordelene ved å spise krabber under graviditeten, kan du planlegge kostholdet ditt i henhold til dette. Samtidig er det viktig å holde noen få ting i tankene som allerede er nevnt. Spis sunne matvarer for å holde deg og din baby sunn.

Leave A Comment

57 − 55 =