Veriryhmien tyypit ja niiden ominaisuudet | Tyylit elämässä

Jotta kaikki elävät organismit selviytyisivät tässä maailmassa, ne vaativat proteiineja, ravinteita ja happea. Siirtää nämä aineet kaikkiin kehon solujen osiin niiden tarvitseman jonkin verran kuljetusta. Veri toimii kuljettajana kehossa. Se on 7% ihmisen kehon painosta ja keskimääräinen tiheys 1060 kg / m3 aikuisille keskimääräinen veren määrä on viisi litraa. Se koostuu plasmasta ja erilaisista soluista. Veri muodostaa erityyppiset solut. Ne ovat tunnettuja punasoluja, leukosyyttejä ja trombosyyttejä. Niille, jotka haluavat tietää, kuinka monenlaisia ​​veriryhmät ihmiskehoon:

tyypit of blood group

Punasolut muodostavat 45% verestä; plasma on noin 54,3% ja leukosyytit 0,7%. Veren väri on punainen, se saadaan aineella, joka siinä on, sitä kutsutaan hemoglobiiniksi. Veri määräytyy antigeenien läsnäolon perusteella punasolujen pinnalla. Veriryhmät periytyvät ja edustavat molempien vanhempien antamia maksuja. Tähän mennessä kansainvälinen verensiirtoyhtiö on tunnustanut 35 ihmisen veriryhmäjärjestelmää. Tässä on tärkein veriryhmä ja veriryhmä

Miksi verityypit eroavat toisistaan:

Veri koostuu punaisista ja valkoisista verisoluista, plasmasta ja proteiineista. Plasmalla on siihen kelluvia antigeeneja, jotka ovat vastuussa immuunijärjestelmän tarjoamisesta keholle. Antigeenit ovat kahta tyyppiä A ja B, jotka tuottavat erilaisia ​​vasta-aineita taudin taudin torjumiseksi. O-veriryhmällä olevat henkilöt ovat sekä vasta-aineita. Tämä ero vasta-aineissa luo resistenssin joillekin sairauksille ja altis muille.

Perheen veriryhmät Intiassa:

Tutkimuksen mukaan Intiassa yleisin veriryhmä on O, jonka osuus väestöstä on 37,12%. Toiseksi yleisin veriryhmä on B, jossa on 32,26%, jonka jälkeen A on 22,8%. AB on vähiten löydetty veri Intian niemimaalla.

Harvinainen verityyppi Intiassa:

Varsin veriryhmä on Bombay Blood -ryhmä, joka on vain 0,01% intialaisesta väestöstä. Se on todennäköisimmin löydetty Mumbai paikallisilta ja siten nimi. Niistä negatiivinen veriryhmä on jopa harvinaisempi kuin positiivinen. On arvioitu, että vain 15 luovuttajaa tunnistetaan Intiassa tämän veriryhmän kanssa.

Veriryhmät luokitellaan heidän antigeeniensa mukaan Neljä:

  • Veriryhmä A.
  • Veriryhmä B.
  • Veriryhmä O
  • Veriryhmä AB.

Veriryhmä päättää, onko se positiivinen vai negatiivinen perustuen siihen Rh-tekijään. Rh-antigeenin esiintyminen punasoluissa, silloin kyseinen veri on positiivinen, jos Rh puuttuu, niin se on negatiivinen. Alla on lueteltu veriryhmätyypit ja niiden merkitys.

1. Veriryhmä AB:

tyypit of blood group 1

Tämä ihmisryhmä voi saada verta mistä tahansa ryhmästä, erityisesti AB: stä. Mutta verenkierron ihmisille ei ole mahdollisuutta luovuttaa verta. Tätä ihmisryhmää kutsutaan yleisiksi vastaanottajiksi tai vastaanottajiksi.

2. Veriryhmä AB +:

tyypit of blood group 2

Veriryhmä AB + on harvinainen ryhmä maailmanlaajuisesti. Sen esiintyvyys on vain 4%. Veriryhmä voi parantaa verensä ottamalla ruokavaliota kuten lihaa, päiväkirjaa, meriruokaa, jyviä, pähkinöitä, rasvaa, hedelmiä ja vihanneksia. Koska AB-positiivinen on universaali akseptori, kaikki veriryhmät voidaan siirtää.

3. Veriryhmä AB-:

tyypit of blood group 3

Vain 1% luovuttajapopuloista on saatavissa AB-negatiivisella verellä. Se on enemmän miehille plasman valmistukseen. AB + ve: n samaa ruokavaliota noudatetaan myös AB-ve. AB- voi saada verta O-negatiivisesta, negatiivisesta, B-negatiivisesta ja AB-negatiivisesta.

4. Veriryhmä A:

tyypit of blood group 4

Jos yksilöillä on antigeeni A punaisten verisolujen pinnalla, niin se on ominaista veriryhmälle A. Tässä ryhmässä on seerumin Igm-vasta-aineita B-antigeenia vastaan. Nämä ihmiset voivat lahjoittaa verta vain ihmisille, joilla on veriryhmä A ja AB. Veriryhmän A ruokavalio on noudatettava lihavapaa ruokavaliota, joka ei ole muuta kuin niiden täydellinen kasvisruokavalio. Heidän on otettava pavut, palkokasvit, hedelmät, vihannekset, täysjyvät, jotka ovat orgaanisesti tuoreita. Tällä ryhmällä on herkkä immuunijärjestelmä.

5. Veriryhmä A +:

tyypit of blood group 5

Positiivinen on toiseksi suurin veriryhmä, jossa potilaat tarvitsevat paljon. He voivat vastaanottaa verta positiivisesta, negatiivisesta, positiivisesta ja negatiivisesta. Noin kolmannes muodostaa 35,7% tästä ryhmästä.

6. Veriryhmä A-:

tyypit of blood group 6

Maailmassa vain 6,3% ihmisistä on tätä ryhmää. Se on harvinainen ryhmä. Ne voivat vastaanottaa verta A negatiivisesta ja vain negatiivisesta.

7. Veriryhmä B:

tyypit of blood group 7

Henkilöillä, joilla on punasolujen B-antigeeniä, ryhmitellään veriryhmään B. Näillä ryhmillä on seerumin Igm-vasta-aineita A-antigeenia vastaan. He saavat verta ryhmästä B tai ryhmästä O. He voivat lahjoittaa yksilöille ryhmälle B tai ryhmälle AB. Niiden on oltava kasvinsyöjiä, ja ne voivat välttää kanan, maapähkinöiden, seesaminsiemenet, tomaatit, linssit, vehnä, maissi ja tattari.

8. Veriryhmä B +:

tyypit of blood group 8

B positiivinen on kolmas lahjoittaja maailmassa. Yksi 12 henkilön yksilöistä on B-positiivista verta keskimäärin 8,5%: lla.

Katso lisää: Tyypit olutluettelo

9. Veriryhmä B-:

tyypit of blood group 9

Tämä on harvinainen veriryhmä ja ainutlaatuinen. Tutkimustulosten perusteella tiedetään, että vain yhdellä 67: llä ihmisellä on B-negatiivista veriryhmää keskimäärin 1,5%.

10. Veriryhmä O:

tyypit of blood group 10

Veriryhmää O kutsutaan veriryhmän nollaksi joissakin maissa. Tällä ryhmällä ei ole antigeeniä A ja antigeeniä B punasoluissa. Myös veriseerumissa ei ole vasta-aineita A ja B. Joten ryhmä O voi saada verta vain ihmisiltä, ​​joilla on veriryhmä O. Tämä ryhmä voi lahjoittaa veren kaikille muille ryhmille, koska se ei koskaan sisällä antigeenejä ja vasta-aineita. Siksi veriryhmää O kutsutaan yleisluonteisiksi luovuttajiksi. Koska veriryhmä O on yhteensopiva kaikkien ryhmien kanssa.

Ruokavalio yksilöille, joilla on seurattava veriryhmä O, on proteiinipitoinen ruokavalio. Se sisältää vähärasvaista lihaa, kalaa, siipikarjaa ja vihanneksia, kevyesti jyviä, maitotuotteita ja papuja.

Katso lisää:  Eri tyyppisiä rakkautta

11. Veriryhmä O +:

tyypit of blood group 11

O positiivinen on luovuttaja. Se on yleisintä verta, jota kaikki tarvitsevat potilaat tarvitsevat. Keskimäärin kolmesta on 37,4% veriryhmästä O. O positiivinen voi vain lahjoittaa vain O-ryhmän ihmisille.

12. Veriryhmä O-:

tyypit of blood group 12

O negatiivinen kutsutaan universaaliksi luovuttajaksi. Se voidaan siirtää kaikkiin veriryhmään. Maailmassa vain 6,6% ihmisistä on O-negatiivista verta. On kuullut, että O negatiivinen ovat lääketieteellisiä helikoptereita potilaille trauma tai vakava tilanne. Yhdellä 15: llä on O-negatiivinen verta. Jos O-negatiivinen henkilö tarvitsee verta uudelleen, O negatiivisen luovuttajan on vain lahjoitettava verta.

Verenryhmien lisäksi myös plasmassa on yhteensopivuus. Joten tällä tavalla verta luokitellaan ryhmiin. Koska jotkut potilaan antigeenit laukaisevat immuunijärjestelmän hyökkäämään verensiirtoon, on turvallisempaa siirtää sopivaa verta. Joten on velvollisuus oman yksilöllisyytensä luovuttaa verta tarpeellisiin tarpeisiin. Joka kolmas kuukausi ihmiskehossa on uusia punasoluja. Tee tapana antaa verta vuosittain kahdesti.

Katso lisää: Eri tyyppisiä unia

Leave A Comment

+ 51 = 58