Vatsakipu raskauden aikana – syyt ja hoidot

Kun aloitat raskauden toisen raskauskolmanneksen, saatat alkaa kokea joitain vatsakipuja. Ei ole mitään syytä paniikkiin tavallisesti, mutta jos sinulla on joitain havaittavissa olevia olosuhteita, sinulla saattaa olla jotain huolestuttavaa. Kummassakin tapauksessa kannattaa pelata turvallisesti, kun kyse on teidän ja vauvanne elämästä. Joten tarkista, mikä on hälyttävää ja mikä ei ole, ja jos et ole vakuuttunut siitä, sinulla on aina lääkäri. Vaikka raskauden aikana on useita syitä vatsakipuun, on joitain syitä huoleen ja jotkut, jotka eivät ole aivan niin paljon.

vatsan- pain during pregnancy

Minkälaisia ​​raskauden raskauden syitä minun täytyy olla huolissaan?

Kohdunulkoinen raskaus:

Tosiasiat osoittavat, että 1 50: stä naisesta on vaarana etko-raskaus, joka on käsite munan istuttamisesta muualle kuin kohtuun. Jos kuitenkin joutuu tämän uhreeksi, sinulla on voimakasta kipua ja sinulla voi olla verenvuotoa raskauden 6-10 viikon kuluessa. Ektopisia raskauksia ei voida jatkaa ja tarvitset välitöntä hoitoa. Jotta saisit turvallisemmalla puolella, tarkista, onko implantaatio tapahtunut kohtuun ultrasuuntaisen tarkistuksen avulla.

Katso lisää: Huimaus raskauden aikana

Keskenmeno:

Jos naiset kokevat vaikeaa vatsakivua raskauden aikana joskus ensimmäisen kolmanneksen aikana, se ei voi olla hyvä. Myös koska lähes 15% raskauksista päättyy keskenmenoina, sinun on varottava verenvuotoa ja kouristuksia aivan kuten kuukautisten aika.

Placentalin katoaminen:

Noin 1 200 raskauden tapauksessa istukka saattaa johtaa eroon kohdun seinämästä. Tämä on erittäin vakava komplikaatio harkittavaksi, koska istukka on hapen ja ravintoaineiden lähde lapselle, mikä johtaa vauvan vaurioitumiseen. Ne esiintyvät yleensä kolmannella kolmanneksella ja progressiivisen alemman vatsakivun muodossa raskauden aikana. Jos sinulla on ollut istukan häiriöitä tai jos sinulla on joku, jolla saattaa olla korkea verenpaine tai jolla on jonkinlainen vatsan trauma, olet todennäköisesti altis istukan katoamiselle.

Virtsatieinfektio:

Preimutkaisen työhön liittyvän riskin lisääminen on se, että virtsatietulehdus on raskaana. Jotkut naiset valittavat yleensä äkillisestä kehotuksesta virtsata, polttavaan tunteeseen virtsaamisen aikana ja veren virtsaamisessa. Useimmat naiset, joilla on virtsatietulehdus, ovat myös vatsakipu raskauden aikana. Kun lääkäri tarkastaa virtsaasi usein bakteerien etsimiseen, hän pystyy auttamaan kiinni sen varhaisessa vaiheessa ja varhaiset vaiheet mahdollistavat tilan vähenemisen käyttämällä antibiootteja yksinään.

Katso lisää: Merkkejä diabetesta raskauden aikana

sappikivet:

Ylä-vatsakipu raskauden aikana voi viitata kipujen esiintymiseen sappirakossa, mikä on vain yleistä, jos olet yli 35-vuotias ja ylipainoinen. Kipu tämän läpi voi kuitenkin levitä myös selän ja hartioiden kautta. Joten, pidä silmäsi auki kaikenlaisten oireiden varalta, että sinä ja vauva pysyvät terveinä.

umpilisäke:

Yleensä kipu tulee keskittyä alhaisempi vatsakipu raskauden aikana, mutta koko raskauden seikka siirtää sen hieman korkeammalle tasolle. Kohdun laajentuminen johtaa siihen, että liitteeseen vedetään lähes vatsa-painikkeeseen, mikä vaikeuttaa diagnoosin tekemistä. Se on myös yksi niistä monista syistä, joiden vuoksi naiset ovat alttiita kuoleman vaaralle, ts. Sen myöhäisen diagnosoinnin. Saattaa tavata pahoinvointia, oksentelua ja ruokahaluttomuutta ylätaudin kipua raskauden aikana.

Mitkä ovat syyt, jotka ovat minulle harmiton??

Noin ummetuksesta ligamenttikipuun on paljon syitä, jotka aiheuttavat vatsakipua raskauden aikana. Vaikka kasvava kohtusi on siirtymässä suolistasi ja olet alttiimpia ummetusta ja kaasua koko raskauden aikana, tekijät kuten pyöreä ligamentti kipu ja Braxton Hicks supistukset myös osaltaan kipua. Vaikka pyöreä ligamentti kipu liittyy myös kohtuun, se yleensä ratkaisee itsensä. Braxton Hicksin supistukset ovat enemmän kuin käytännön supistukset. Jos et kuitenkaan pysty erottamaan Braxton Hicksia työvoiman supistumiselta, anna lääkärille puhelun.

Milloin aloitan paniikkiin?

Jos paniikilla tarkoitat, että haluat mennä tavata lääkärisi, sinun on oltava etsimässä seuraavia:

 • Jos sinulla on vatsakipu raskauden aikana hyvin ennen 12 viikkoa.
 • Jos olet verenvuoto tai sinulla on voimakkaita kramppeja
 • Jos sinulla on ollut yli neljä supistusta tunnin sisällä.
 • Jos sinulla on vakava vatsakipu.
 • Jos sinulla on vaikea päänsärky.
 • Jos sinulla on näköhäiriöitä.
 • Jos kädet, jalat tai kasvot ovat turvotusta.
 • Jos sinulla on kipua virtsassa tai veressä virtsassa.
 • Jos sinulla on jokin edellä mainituista kohdista, on aika soittaa lääkärille heti ja maksaa heille vierailu. Älä viivyttele, vaikka sinulla olisi vihjeen näistä merkkeistä.

Katso lisää: Spotting Vaikka raskaana

Miten hoidella tätä vatsakipua?

No, tarkalleen lääkärisi on ensin selvitettävä todellinen syy kipuusi. Vaikka jos sinulla on vatsakipu johtuen yleisestä ja rento syystä, voit kokeilla seuraavia helpottaa kipua tai jopa käsitellä sitä itse:

 • Älä äkillisiä liikkeitä.
 • Juoda enemmän nestettä.
 • Sinun täytyy syödä pieniä ja usein aterioita.
 • Lepää niin usein kuin pystyt.

Nyt sinulla voi olla mahdollisuus sanoa siinä. Mutta kun käy lääkärisi kanssa, mitä sinun pitäisi, kysy häneltä kaikki epäilyt, jotka olette mielessäsi. Voit selvittää, onko kipu vakava merkki tai jokin, joka voi johtaa komplikaatioon tai jopa kysyä, jos voit helpottaa kipuja, kun hän selvittää, mikä aiheutti nämä kivut.

Leave A Comment

− 2 = 1