Top 15 terveellistä ruokaa sisällyttää kolmannen vuosineljänneksen ruokavalioon

Kolmannella raskauskolmanneksella teidän bumpsi on mennyt paljon suuremmaksi kuin ennen. Sinun täytyy syödä hieman enemmän kuin tavallisesti, jotta saat tarpeeksi energiaa sen jälkeen, kun jakaa sen "kolahta"! Ruoan on kuitenkin oltava terveellistä. Tässä on luettelo, joka ohjaa sinut läpi kaikki maukkaan ja terveellisiä elintarvikkeita, joita voit saada kolmannella kolmanneksella, herkullisen täytteen aterian sinulle ja lapsellesi. Kolmannella kolmanneksella C-vitamiini, kuitu, K-vitamiini ja tiamiini (B1-vitamiini) ovat äärimmäisen tärkeitä. Tasapainoinen ruokavalio tarjoaa kaikki nämä ravintoaineet runsaasti. Lisäksi tarvitset noin 200 kaloria päivässä ylimääräisenä tänä aikana.

Ravitsemuksellinen vaatimus elintarvikkeista kolmannella neljänneksellä:

Terve raskausruokavalio kolmannella kolmanneksella sisältää:

 • Runsaasti hedelmiä
 • Tuoreet vihannekset
 • Hiilihydraattipitoiset elintarvikkeet kuten riisi, vehnä, perunat
 • Suuri proteiinipitoinen ruokavalio, kuten linssejä, hirssiä, papuja, palkokasveja
 • Omega-hapot kaloissa, meriruokissa, pähkinöissä ja siemenissä
 • Terveellinen rasva gheestä, oliiviöljystä, avokadosta

Ruokavalio suunnitelma kolmannella kolmanneksella raskauden:

Tämä ruokavalio suunnitelma sisältää joitakin parhaita elintarvikkeita kolmannelle kolmannekselle-

1. Hedelmät:

kolmas Trimester Diet

Yksi, jota aina suositellaan, hedelmät ovat paras syöminen. Sen runsaasti C-vitamiinia ja kuitua, tämä on melko kätevä, koska nopea välipala. Leivonnaiset, kuten kiivit, mansikat, meloni ja papaija ovat erittäin ravitsevia. Vitamiini C auttaa elimistösi imemään rautaa elintarvikkeesta ja ylläpitää ruumiin immuniteettijärjestelmää. Se on ratkaisevan tärkeää istukan asianmukaiselle kehitykselle ja toiminnalle.

2. Kinkku ja tomaattisalaatti:

terve Foods For Your Third Trimester Diet-Ham and Tomato Salad

Ohuet viipalekkeet tarjoavat runsaasti tiamiinia ja salaattia, joka koostuu tomaateista, retiisistä, sokerimaissista ja salaatista, on täynnä vitamiineja. Tiamiini vapauttaa ruoan energiaa elimistön käytettäväksi. Tämä yhdistelmä on yksi terveimmistä yhdistelmistä, jotka ovat mahdollisia raskauden aikana.

3. papu Chili:

terve Foods For Your Third Trimester Diet-Bean Chili

Ota konservoituja munuaisia ​​tai mustapäisiä papuja valmistelemaan mausteinen chili, joka on täynnä tiamiinia, rautaa ja kuitua. Voit lisätä tuoreita tomaatteja ja pippuria täyttämään sen myös C-vitamiinilla.

Katso lisää: Toinen raskauskolmanneksen raskausruokavalio

4. Linnut:

terve Foods For Your Third Trimester Diet-Lentils

Linssejä voidaan lisätä dals, keittoja, pureskeleita ja salaatteja tiamiinin ja kuitujen tarpeisiin kehon. Ostettujen keittojen on oltava vähäisiä suolassa, ja ne tulisi kuumentua asianmukaisesti ennen ruokailua.

5. Siemenet ja pähkinät:

Terveet-Foods-For-Your-Kolmannen raskauskolmanneksen-Diet-Siemenet-ja-Nuts

Jos syömät siemeniä ja pähkinöitä välipaloiksi ei pidä, auringonkukansiemeniä ja pähkinöitä, kuten saksanpähkinöitä ja hasselpähkinöitä, jotka sisältävät valtavia määriä tiamiinia, lisätään joihinkin leipiin, aamiaismuroihin ja viljakasveihin. Ne sisältävät myös välttämättömiä omega-3-rasvoja. Vadelmia ja kiiviä voidaan lisätä niihin täyttämään C-vitamiinin tarpeet kehossa.

6. Paistetut pavut koko aterian toast:

terve Foods For Your Third Trimester Diet-Baked Beans on whole Meal Toast

Resepti tiamiinipakattuihin paistettuihin papuihin koko aterian tai siementen toastin on yksi terveellisistä elintarvikkeista, joita sinun pitäisi saada kolmannen kolmanneksen aikana. Tämä auttaa eroon ummetuksesta ja pitää sinut energisena koko päivän.

7. Avokado-salaatti:

terve Foods For Your Third Trimester Diet-Avocado Salad

Avokadot ovat runsaasti C-vitamiinia, E-vitamiinia ja kuituja. Leikkaa avokadot ja sekoita ne saksanpähkinöitä, mango-oranssi-segmenttejä. Tämä herkullinen resepti on yhtä terveellistä kuin maukkaita.

Katso lisää: Raskausruokavalio Ensimmäinen trimmaus

8. Hiivauute:

terve Foods For Your Third Trimester Diet-Yeast Extract

Hiivauutetta rikastetaan tiamiinin kanssa monien muiden ravintoaineiden lisäksi. Valmista resepti levittämällä ohuesta kerroksesta paahtoleipää ja täyttämällä se tomaatilla tai raejuustolla, jolla on hyvä, terveellinen ateria.

9. Lean Pork Chop:

terve Foods For Your Third Trimester Diet-Lean Pork Chop

Grillaa vähärasvaista sianlihaa aterian yhteydessä, joka on täynnä rautaa ja tiamiinia. Vatsakastasalaatti tarjoaa tarvittavan K-vitamiinin ja C-vitamiinin. Voit myös nauttia lasin tuoretta makeuttamatonta appelsiinimehua, jonkin verran C-vitamiinia.

10. Brysselin ituja:

terve Foods For Your Third Trimester Diet-Brussels Sprouts

Tämä on yksi vihanneksista, joka on hyvin rikastettu sekä C-vitamiinissa että K-vitamiinissa. Höyry tai mikroaaltouuni, kunnes vain keitetyt sivuseinämiksi, tai viipale ja käytä kevytsipulia, inkivääriä ja valkosipulia. Älä ylilata niitä, muuten ravintoaineet tuhoutuvat. Höyry- tai mikroaaltouuni elintarvikkeiden säilyttämiseksi vedessä!

11. Bacon Sandwich:

terve Foods For Your Third Trimester Diet-Bacon Sandwich

Kotitekoinen vähärasvainen pekoni ja tomaatti-voileipä eivät voi koskaan voittaa mitään, kun kyseessä on maukas ja terveellinen ruoka. Valmista grillataan kaksi pekonia ja tee voileipä tuoreiden tomaattien avulla. Täynnä C-vitamiinia ja tiamiinia, se tarjoaa kaiken tarvittavan energian raskauden lopullisissa päivinä.

Katso lisää: Ruokavaliot raskauden aikana

12. Lohi:

terve Foods For Your Third Trimester Diet-Salmon

Vauvan aivot kehittyvät nopeasti kolmannen kolmanneksen aikana ja sinun pitäisi syödä elintarvikkeita, jotka tukevat kehitystä. Sinun pitäisi syödä elintarvikkeita runsaasti omega-3-rasvahappoja ja mikä voi olla parempi kuin lohi! Lohi on täynnä dokosaheksaeenihappoa tai DHAa, rasvahappoa, joka stimuloi syntymättömän lapsen hermojärjestelmän muodostumista ja kehitystä. Resepti voidaan valmistaa maustelemalla tuoretta lohta erilaisilla yrtteillä ja mausteilla. Nyt voit grillata tai kalastaa kalaa herkullisen ja ravitsevan aterian yhteydessä syömällä sitä vihreän salaatin rinnalla. Pähkinät, pellavansiemenet ja taimen ovat täynnä myös DHA: ta.

13. Munat:

terve Foods For Your Third Trimester Diet-Eggs

Munat ovat täynnä koliinia, ravintoainetta, joka on välttämätön solujen toimivuudelle ja on äärimmäisen tärkeä vauvan kehitykselle kolmannella kolmanneksella. Koliini on usein köyhtynyt raskauden aikana, mutta se on kriittinen muistin kehittymiselle, joka kestää koko vauvan elämäsi ajan. Jos koliinin saanti on riittämätön, se saattaa lisätä vauvan munuais-, haima- ja kasvuhäiriöiden vaaraa. Sisällytä kovaa keitettyä munaa osana välipalasi tai rypsiä munia osana terveellistä aamiaista, jotta lapsellesi saadaan kaikki tarvittava koliini sen asianmukaiseen kehitykseen.

14. Proteiiniravut:

terve Foods For Your Third Trimester Diet-Protein Foods

Proteiinit ovat olennaisia ​​kudosten ja lihasten kasvulle ja kehitykselle. ja vauva tarvitsee myös paljon sen asianmukaisesta kehityksestä kolmannella kolmanneksella. Suurin osa proteiinia sisältävistä elintarvikkeista on myös riittävä määrä rautaa ja sinkkiä. Rauta on äärimmäisen tehokas ehkäisemään ennenaikaista synnytystä ja alhainen syntymäpaino, ja sinkki auttaa insuliinin ja erilaisten entsyymien tuottamisessa. Lean naudanliha ja sianliha, valkoinen liha siipikarja, kala ja pavut ovat ravitsevia proteiinin, raudan ja sinkin lähteitä. Lisää papuja muhennukseen, pastaan ​​tai höystettynä vihreisiin salaatteihin lisäämällä proteiinin, raudan ja sinkin saantia.

15. Maito ja juusto:

terve Foods For Your Third Trimester Diet-Milk and Cheese

Juo runsaasti maitoa ja syö vähärasvaista juustoa kaikkiin kalsiumin tarpeisiin, mikä auttaa luomaan vauvan luut ja hampaat. Nämä meijerituotteet ovat täynnä myös B-kompleksisia vitamiineja, jotka ovat tärkeitä vauvan ihon, hermojen, näkökyvyn ja ruoansulatusjärjestelmän ylläpitämiseksi.

Ruokavalion vinkit Seuraavaksi kolmannella kolmanneksella:

 • Paras ruoka syödä 3. raskauskolmanneksen aikana on mennä luonnolliseksi ja syödä kotitekoisia tuotteita.
 • Sen sijaan, että ylennykset, kuten monet ihmiset tekevät, syödä oikein.
 • Snacks tai aterioiden välillä ovat erittäin tärkeitä. Sen sijaan, että valitsisit roskaruokaa, kuten keksejä, valitse hedelmät ja pähkinät.
 • Juo runsaasti vettä ja pysy hydratoituna. Sinun on täytettävä vesitasot aina kun käymään vessassa.
 • Tasapainoisen ruokavalion ohella vitamiini- ja kalsiumlisäaineiden ottaminen on välttämätöntä.

Intialainen ruokavalio kolmannella kolmanneksella raskauden aikana:

Useimmat intialaiset naiset haluavat "Desi" tavaroita, jotka ovat täynnä makua, mutta ravitsevaa. Seuraavat Intian elintarvikkeet kolmannen vuosineljänneksen ruokavalion kaaviossa kattavat useimmat suosittuja ruokia:

Aamiainen:

 • Idly With Coconut Chutney ja Sambar
 • Herneet ja porkkanat
 • Täytetyt paranthas - Kaikki kasvis, juusto tai Paneer
 • Kasvis Sevai Sambarilla
 • Moog Dal Cheela

Keskipäivän aterioita

 • Hedelmäkulho
 • Jogurtti hedelmillä
 • Pähkinät ja siemenet
 • Dal Soup
 • Maapähkinä Chikki

Lounas

 • Riisiravintolat - tavallinen riisi, kasvikurkku tai Pulao
 • Moong Dal Kichdi
 • Chapathis, Rotis
 • Dal
 • Curries - Kasvisravintola tai kana
 • Sambar, Rasam
 • Kasvissalaatti

Välipalat:

 • Veg Cutlets
 • Vada Pav
 • Masala Dosa
 • Paneer Sandwich
 • Dahi Wada

illallinen:

 • Tomato Shorba
 • Höyrytetty kala tai kana
 • Dal
 • Pulaon kanssa Raita
 • Heitetty salaatti

Kolmas kolmanneksen ruokavaliokaavio, josta keskustellaan edellä, kattaa vain suosituimmat suosituimmat astiat. Lisääntyneillä himoilla voit valita suosikkiruokasi terveellisemmät versiot ja varmistaa, ettei niillä ole ylimääräistä sokeria tai rasvaa. Muista, että terveenä vauva tarvitsee terveellisen ruokavalion. Joten, hemmottele hyvää ruokaa ja pysyvät kunnossa pienelle.

Ole vastuullinen. Syödä hyvin.

Leave A Comment

1 + 6 =