Svastikasana (PROSPEROUS POSE) – miten ja sen hyödyt

Svastikasana on luultavasti kaikkein harjoitetuimpia ja suosittuja jooga-asentoja koskaan. Tämä erityisesti jooga aiheuttaa ammattilaisen istua helposti, mutta pitää kehon pystyssä. Se on hyvä alaselälle, jalat ja nivusiin. Täydellisen lupaavan jooga-asennon suorittamiseksi on pidettävä hänen vasen jalat oikean reisinsä alla ja taivuta oikea jalka ja pidettävä jalka oikealta ja pakottamaan se sopivaksi vasikoiden ja vasemman reidan väliseen tilaan.

Svastikasana

Aloittelijoille tulee olemaan vaikeaa, mutta tämä asento pystyy tehokkaasti venyttämään jalat ja vasikat mahdollisimman pitkälle. Sanskritin kirjallisuuden mukaan tätä joogakarttaa on pidetty ihanteellisen meditaation asennona monen ikäisenä ja on edelleen muodissa. Kun suoritat tämän joogan asentoa, leuka lepää rintaan ja kädet lepäävät polvilla. Tämä antaa sinulle mielenrauhaa ja rentouttaa myös hermostoa.

Tämä asento parantaa lonkan lihasten joustavuutta ja vahvistaa niitä.

Kuinka tehdä Svastikasana:

  • Tämän asennon suorittaminen ei ole vaikeaa, jos noudatetaan seuraavia ohjeita.
  • Ensin sinun on istuttava lattialla tai joogamattoilla, kun jalkasi on laajennettu edessäsi. Laita kädet sivuille, pidä kämmenet alas ja pidä sormet eteenpäin. Saavuttaaksesi neuleet, ravista jalkaa ylös ja alas jonkin aikaa ennen kuin astut savastikasana-asentoon.
  • Toiseksi, taivuta vasenta polvea ja paina vasenta jalkaa ja pidä kantapään lähellä nivusiinisi.
  • Kolmas vaihe, sinun on taivutettava oikea polvi itsellesi. Käytä kättäsi pitämään oikean ruoan (molemmat kädet tarvittaessa).
  • Nyt pidä oikean nilkan etupuolta. Käytä vasenta kättä pitämällä keskimmäisen varren kärjessä ja liu'uttamalla oikea jalka vasemman reisiluun ja vasikan väliin. Pakota sitä, kunnes se on näkyvissä. Purista vasen jalka oikean reiden ja vasikan väliin.
  • Nyt tuo kätesi polvilleen, pidä kämmenet alas. Rentoudu mielesi ja hengitä kunnolla.
  • Myös venyttää selkäranka ylöspäin, mutta pitää torso jäykkä. Pidä pääsi suorana ja tukevasti katseesi etuosaan. Jos teet tätä asanaa istumalla maalauksen eteen tai jos edessäsi on kunnollinen näkymä, niin tämä koko asenne on sinulle edullisempi.

Katso lisää: Warrior Pose Edut

Käsiasento:

Käsiasema on tässä asennossa erittäin tärkeä. Jnana Mudra tai "viisauden sinetti" on yksi lukuisista käsiasennuksista, joita voidaan käyttää tämän asennon suorittamisessa. Tee viisauden tiiviste tekemällä etusormen pää peukalon päähän.

Liittyminen molempiin tällaisiin sormeihin muodostaa ympyrän ja auttaa sinua rentoutumaan paljon enemmän Svastikasanaa suoritettaessa. Laajenna jäljellä olevat sormet ja pidä ne tiiviissä yhteydessä. On osoitettu, että tämä "viisauden sinetti" käsi ele muodostaa hyvän piirin ja peittää elämän energian tai "prana" kehossasi.

Katso lisää: Firefly Yoga Pose

Edut:

Svastikasanin edut ovat rajoittamattomia. Tästä upeasta asanasta on kuitenkin joitain merkittäviä etuja, joita on käsitelty alla.

Se venyttää selkärangan ja jalat ja tuo ketteryyttä elimistöönsi ja parantaa jalkojen lihasten joustavuutta.

Tärkein ja arvokkain etu tästä asanasta on, että se on ihanteellinen meditaatioasema, jota ihmiset harjoittavat kaikkialla maailmassa. Tämä asana yhdistettynä Pranayamiin parantaa useat merkittävät sairaudet, joihin lääkkeillä ei ole tähänastista vaikutusta.

Katso lisää: Supta Virasana

Leave A Comment

+ 27 = 33