Sivananda Jooga Asanas ja edut Tyylit elämässä

Asiantuntijan kouluttajan alaisena tämä jooga voi olla ihmisiä, joilla on vaihteleva ikä ja kyky. Sivananda-joogakoulutukseen sisältyy usein rentoutumista ja korostuu
jooginen hengitys. Seuraavassa on lyhyt kuvaus sivananda joogasessioista:

En aio korvata minkäänlaista asiantuntijalausuntoa. Sinun tulisi aina harjoitella hyvin koulutetun ohjaajan alla. Koska katsotaan, mitä pohjimmiltaan sivananda jooga on kyse. Sivananda jooga on yksinkertaisempi jooga, joka perustettiin 1960-luvulla. Tässä jooga-muodossa keskitytään lääkärien terveyden ja hyvinvoinnin säilyttämiseen.

Se korostaa viittä tärkeintä näkökohtaa:

1. Oikea hengitys (pranayama): pranayama viittaa syviin hengitystekniikoihin.
2. Harjoittelu (asana): asana on klassisen joogan harjoituksen muoto. Jooga Asana pitää olla vakaa ja luja, mutta mukava ja rento. Se auttaa lääkäreitä tulemaan tietoisiksi kehosta, mieltään ja ympäristöstään.
3. Rentoutuminen (savasana)
4. ruokavalio (kasvissyöjä)
5. Positiivinen ajattelu ja meditaatio (Vedanta ja dhyana).

Tyypillinen istunto Sivananda Joogasta menee näin:

1. Savasana tai Corpse Poses:

Sivananda Yoga Asanas and Benefits-Shavasana

Tätä harjoitellaan ennen asanaa, välillä ja sen jälkeen. Tehdäksesi tämän täytyy mennä suoraan maahan ja yrittää pitää mielensä edelleen. Lie taakse takaisin. Levitä käsiasi ja lepää niitä

rungon sivuilla, kämmenet ylöspäin. Sitten jalat pidennetään. Rentoudu koko kehosi. Voit tehdä pieniä säätöjä tässä asennossa, jotta voit tuntea olosi helpommaksi. Nyt sulje silmäsi ja keskity silmäsi kulmakarvojen väliin, jota kutsutaan myös auringon keskukseksi ja yritä silti ajattella. Voit pysyä tässä asennossa 5-15 minuuttia.

Savasanaa seuraa sitten yksinkertaiset yogic-hengitystekniikat, kuten kapalabhati ja anuloma viloma.

Katso lisää: Vinyasa-joogasäätiö

2. Mikä on Kapalbhati?

"Kapal" tarkoittaa otsaa ja "bhati" tarkoittaa loistavaa Kapalabhati on hengitystekniikka, jota käytetään erityisesti hengitysteiden puhdistukseen. Se auttaa limakalvon ja ruuhkautumisen estämiseen hengityskanavista. Se auttaa parantamaan lihasääntä, auttaa rentoutumisessa ja jopa painonpudotuksessa. Tämä on periaatteessa voimakasta vatsan hengitystä. Hengitys on normaalia ja uloshengitys on voimakasta. Jokaisen uloshengityksen yhteydessä vatsalihakset on supistettava.

Sivananda yoga

Siihen kuuluu istua ristiselkäisiä joogamattoja pitäen samalla suoran selän ja kaulan ja leikkaavat asennon. Sijoita kätesi polvillesi. Vatsan lihasten tulee olla täysin rentoja. Osittainen hengitys tehdään normaalisti ja hengitysosa on voimakasta. Jokaisen uloshengityksen yhteydessä vatsan lihakset supistetaan. Tämän hengitystyön käyttäminen 30 kertaa pitäisi riittää aloittelijalle.

Tätä harjoitusta ei saa tehdä, jos olet ajan mittaan, kärsii korkeasta verenpaineesta tai muusta sydänsairaudesta.

Katso lisää: Dhyana Joogassa

3. Mikä on Anuloma Viloma?

Tämä hengitystekniikka tunnetaan myös vaihtoehtoisena sierainten hengityksessä.

Tämä harjoitus sisältää mukavat istuimet ristipäillä. Sulje silmäsi ja pidä lihakset rauhassa. Nyt oikea peräaukko painetaan oikean käden peukalolla ja syvään henkeä on siirrettävä vasempaan sieraimeen. Säilytä tämä 5 sekuntia. Sitten vapauta oikea sieraimen ja injektoi ilma sisään. Toista prosessi vaihtoehtoisilla sieraimilla. Toista tämä sykli 10-15 kierrosta.

Tätä harjoitusta ei pidä harjoitella, jos olet raskaana tai sinulla on aikaa.

Katso lisää: Mikä on Anusara Jooga

4. Surya Namaskara:

suryanamskar

Surya namaskar tai auringon tervehdys on paras tehdä kohti aurinkoa auringon nousun tai aamuyöllä. Se auttaa meitä rentoutumaan auringon säteilyn aikana ja saamaan päivittäisen b-vitamiini D: n. Tämä asana, kun se tehdään säännöllisesti, johtaa parempaan asentoon, venyttää lihaksia ja auttaa menettämässä ei-toivottua flab. Se auttaa lievittämään ahdistusta.

Näiden neljän askeleen jälkeen on olemassa 12 Basic Asanan vakio-ohjelma:

1. Headstand (Sirsasana)
2. Olkapää (Sarvangasana)
3. aura (halasana)
4. Kala (Matsyasana)
5. Istuva eteenpäin taivutettu (Paschimottanasana)
6. Cobra (Bhujangasana)
7. Locust (Shalabhasana)
8. Bow (Dhanurasana)
9. Spinaalin kierre (Ardha Matsyendrasana)
10. Crow (Bakasana) tai riikinkukko (Mayurasana)
11. Seisova taivutus (Padahastasana)
12. Triangle (Trikonasana)

Sivananda-joogan keskimääräinen istunto kestää 90 minuuttia.

Kuvan lähde: suljinpakkaus

Leave A Comment

56 − 51 =