Gyan Mudra – miten tehdä askeleita ja etuja Tyylit elämässä

Luulen, että te kaikki tiedät, että fyysinen ruumis on valmisteltu viidestä elementistä, jotka ovat - ilma, tulipalo, vesi, maapallo ja Aakash (eetteri - pienet solujenväliset paikat ihmiskehossa). Näiden perusasioiden epätasa-arvo häiritsee vastusjärjestelmää ja lähdesairautta. Joissakin näistä elementeistä johtuva puute voidaan suorittaa yhdistämällä yksi kehon osa toiselle tietyssä tilassa Mudrasin kautta.

Gyan mudra

Sormien rooli Gyan Mudrassa:

Kun sormi osoittaa, että elementti tuo kosketuksiin peukalolla, se tuodaan tasapainoon. Joten epätasa-arvoinen sairaus paranee. Mudras löysi sähkömagneettiset virtaukset kehon sisällä, jotka tasapainottavat erilaisia ​​elementtejä ja palauttavat terveyden. Sormien liitos vaikuttaa ihmiskehoon. Kun sormi elementin puolesta saatetaan kosketuksiin peukalon kanssa, tämä elementti tuo tasapainoon. Joten sairaus aiheuttaa epätasapaino on parantunut. Mudras käynnistää sähkömagneettiset virtaukset kehon sisällä, jotka tasapainottavat erilaisia ​​elementtejä ja palauttavat terveyden. Sormien liitos tekee tuloksen ihmiskehosta.

Katso lisää: Mushti Mudra Edut

Viisi elementtiä viisi sormea ​​Gyan Mudra:

 • Indeksi :  Ilma-edustaa viisautta, laajentumista ja avoimuutta muutokseen. Se liittyy planeettaan Jupiter ja elementti Eter.
 • Vähän : Vesi edustaa voimamme yhteydenpidossa ja kommunikoinnissa muiden kanssa sekä kommunikoimaan alitajuisesti Selfin. Se liittyy Mercury-planeetan ja veden osaan.
 • Thumb: Tuli - Se edustaa yksilöä tai egoa.
 • Rengas : Maa - edustaa fyysistä terveyttä, elinvoimaa, armoa ja kauneutta. Se liittyy planeettoihin Sun ja Venus sekä elementti Fire.
 • Lähi: Aakash- edustaa tunteiden muuntamista omistautumiseksi ja kärsivällisyydeksi. Se liittyy planeetta Saturnus ja elementti Air.

Gyan Mudra Merkitys, vaiheet ja edut:

Tässä annamme yksityiskohtaisen selityksen Gyan mudran tai Dhyan mudren tai Jnana mudran merkityksestä, miten toimia, etuja ja merkitystä.

Gyan Mudra Merkitys:

Gyan Mudra on vaikuttava mudra (muutoin käsiasema), joka on taitava tuhansia vuosia yogeille, jotka tuovat rauhaa, hiljaisuutta ja uskonnollista kehitystä. Se liittyy planeettaan Jupiter. Suurten pyhiä mestareita, kuten Guru Nanak, Buddha, Mahaveer ja Kristus, taiteellinen kuvaus altistuu usein tämän käden asemalle. Laskennassa sen henkiseen luonteeseen Gyan Mudra on laaja ja monipuolinen terveys hyötyä, joka rakentaa sen yhden kokeneimmista mudreista.

Tunnustettu "tietämyksen mudraksi", se ehdottaa itsestään avointa versiota, joten voit käyttää koko elämäsi oppitunnin helposti ja rauhallisesti. Se herättää viisautta ja tietämystä. Gyan Mudra on ylivoimainen, kun hän puhuu jonkun kanssa.

Gyan mudraa voidaan kuvata ensisijaiseksi mudraksi kaikissa sormen mudreissa. Gyan mudran lisänimitykset ovat Vayu-vardhak mudra plus Dhyan Mudra. Tässä työssä saat vaihe vaiheelta, miten Gyan mudra, sen kuntohyödyt, sen hoitoominaisuudet ja muutkin Gyan mudra -erot.

Katso lisää: Mukula Mudra Merkitys

Kuinka tehdä Gyan Mudra tai Vaayu Vardhik Mudra:

Kesto: 30 - 45 minuuttia päivässä, lisäksi yhdessä erässä muuten kolmessa osassa (ts. 10-15 minuuttia, kolme kertaa päivässä).

Ihanteellinen aika: Kuitenkin Vaayu-vardhak mudra tai gyan mudra voi toimia jonkin aikaa päivällä.

Gyan Mudra Vaiheet:

Gyan Mudran on tarkoitus olla mieluiten yhdessä meditaation asanojen kanssa. Tässä vaiheessa ovat Gyan Mudran askeleet:

 • Istu alas meditatiivisessa poseessa, esimerkiksi Sukhasana (Easy Pose), Padmasana (Lotus Pose) tai Vajrasana (Diamond Pose). Saatat silti suorittaa Gyan Mudra kun seisoo Tadasana-joogassa (Mountain Pose) muuten tyytyvänä istuessaan tuolissa.
 • Varmista, että selkäsi pidetään suorana plus rintakehä ja lisäksi pää on tarttunut ylös.
 • Rentoudu kätesi polvillasi kämmenten vastapäätä ylöspäin.
 • Napauta etusormen kärki peukalon kärkeen.
 • Sormen hidastetta pidetään lisäksi suoraan rinnakkain toistensa kanssa. Molemmat kädet suorittavat tämän Mudran.
 • Sulje silmäsi ja keskitä henkeesi.
 • Jotta voit parantaa Gyan Mudran tai dhyan mudran tehokkuutta, voit laulaa sana Om (Aum) yhdessä jokaisen ulospäin.

Gyan Mudra Edut:

1. Gyan Mudra herättää juuri chakraa, vähentää jännitystä ja surua. Se liittyy laajentumiseen ja tosiasioihin. Se on hyvin rauhoittavaa ja tuovat harjoittajaa uskonnolliseen avoimuuteen helpottamaan myös meditaatiota.

2. Se on lisäksi tunnustettu perinteisessä ayurveda lisätä ilma-elementti, mikä innostaa aivoja, sallia mielen, hermoston ja aivolisäkkeen. Se voi auttaa parantamaan keskittymistä lisäksi lopettaa unettomuus.

3. Vaayu-vardhak mudra lisää vaayu-ilmaa kehon sisällä. siksi vahvistettu, ilma sallivat mielen, juurtuvat positiivisesti tunteisiin ja ennen kaikkea selvitykseen, sanovat hermostoa (aivojen kanssa), helpottavat sähköisten impulssien vaikutuksia pitkin hermoja, sallivat aivolisäkkeen plus, niin koko järjestelmä hormonaaliset rauhaset, sallivat lihakset, vapaaehtoiset ja tahaton, sallivat äänihuulet ja äänen, antavat sydämen voiman, lisäävät sen tehokkuutta, tekevät ihon ja limakalvojen kuivaksi, luovat nivelet ja nivelruston kuivaksi.

4. Elementti Air on lisäksi osa ruumiillista huumoria Vaata. Vaayu-vardhak mudren ansiosta ilmaa kehossa vetoaa Vaata-huumoriin. Tämän vuoksi tämä mudra on erinomainen mudra, joka valloittaa Vaata-puutteen. Vaikkakin sen on oltava asiantuntijan valvonnassa henkilöillä, joilla on aiemmin Vaata-laitos (ts. Vaatan ylijäämä elimistössä).

Gyan Mudra - Suppiliteetti mieliin:

 • Gyan Mudra on äärimmäisen tavallisin mudra, jota harjoittavat yogiat ja joita viisaat viisaat kuvaavat lisäksi avatareja meditaatiotilassa.
 • Gyan Mudra tunnustetaan ymmärtämyksen sinettiksi, koska se innostaa tietoa, käsitystä ja kykyä ymmärtää.
 • Mudra on vain käsiasento. Lisäksi on olemassa monia tunnettuja käsiasentoja, joita käytetään hyödyntämään erilaisia ​​aivojen refleksejä ja ohjaamaan myös kehon energiavirtausta.
 • Pohjimmiltaan mudra on mielenterveyden työmatka mieleen, nykyisin vauvojen poseerauksena, varis-poseina tai tuolin poseina, joka on kehon joustavuus.

Katso lisää: Ushas Mudra

Kun olet halunnut tunnistaa kaikki yksityiskohdat siitä, miten voit tehdä Gyan Mudra, tässä voit viitata. Tässä on myös kaikki kaikki vinkit, jotka merkitsevät etuja ja varotoimenpiteitä, jotka auttavat sinua löytämään yksinkertaisemman seurata järjestelmää.

Tässä esitelty artikkeli koskee vain Gyan-jooga-asennetta ja yksityiskohtaisia ​​ohjeita sen vaiheista ja ohjeista.

Kuvan lähde: suljinpakkaus

Leave A Comment

65 + = 68