DHT hiustenlähtö – syyt ja hoito Tyylit elämässä

Hiustenlähtö on tullut vakava huolenaihe miesten ja naisten keskuudessa. Se voi ilmetä erilaisista tekijöistä, kuten epäterveellisestä elämäntavoista, aliravituista ruokavaliosta, lääkkeellisistä vaikutuksista tai jopa geneettisistä tekijöistä. Niin paljon kuin nämä tekijät, DHT on myös tärkein hiustenlähtöä sekä miehillä että naisilla.

DHT-hiusten-tappio

DHT: n ylituotanto päänahassa häiritsee ravinteiden virtausta karvatuppiin, mikä heikentää ja lopulta kutistuu. Koska DHT on mieshormoni, vaikutus näkyy enemmän miehillä kuin naisilla. Tärkein syy miespuolisten hiustenlähtöön tai "androgeenisen hiustenlähtöön" johtuu pääasiassa tämän androgeenikuoren, DHT: n.

Katso lisää: Ennenaikaista hiustenlähtöä

Mikä on DHT?

dht and hair loss in women

DHT tai dihydrotestosteroni on mieshormoni ja sukupuolisteroidi. DHT on pääasiassa syntetisoitu testosteronista entsyymillä, jota kutsutaan 5-alfa-reduktaasiksi kiveksissä, suolissa, lisämunuaisissa ja karvatupoissa. Tämä syntetisointi alkaa heti kun henkilö saavuttaa murrosikä ja se on DHT, joka on vastuussa sekundääristen seksuaalisten ominaisuuksien kehittymisestä. DHT: n lisäksi sillä on vaikutusvaltainen rooli erilaisissa aineenvaihdunnassa, kuten verisolujen muodostuksessa, hiilihydraattien metabolia, maksan toiminta ja luun muodostuminen.

Katso lisää: Miten estää etusuojaa

Kuinka DHT aiheuttaa hiustenlähtöä:

Millä tavalla Does DHT Cause Hair Loss

Vaikka DHT on vastuussa kasvojen hiusten kehittymisestä murrosikana, ironista on myös syynä hiustenlähtöön tai kaljuuntumiseen joissakin miehissä. DHT aiheuttaa hiustenlähtöä rajoittamalla hiusnehtien kykyä kasvaa. Hiuslakka, joka on tärkeä osa karvatuppista, on pääasiassa hiusten kasvua. Tämä ihon papilla on suurin suhde androgeenireseptoreihin näissä. Siksi DHT: n ylituotannossa päänahassaan se pääsee suoraan karvatuppien läpi ihon papilla. Kun tämä DHT saavuttaa follikkelit, se rajoittaa vitamiinien, kivennäisaineiden ja proteiinien virtaa, mikä on välttämätöntä karvatuppien yleiselle terveydelle.

Ilman asianmukaista ravintoa karvatupet alkavat kutistua prosessissa, joka tunnetaan nimellä "Miniaturization". Tässä prosessissa hiukset alkavat kasvaa lyhyiksi ajanjaksoiksi ja pienentyvät, kevyemmät ja hienommat, kunnes ne saavuttavat vellusvaiheen. Velluskarva on erittäin hieno, vaalea ja tuskin havaittavissa. On osoitettu, että 95%: lla miehen muodonmuutoksia aiheuttavat DHT: n tämän vaikutuksen karvatupoissa. Suurempi DHT: n tuotanto, suurempi on pienentäminen, mikä lisää hiustenlähtöä.

Katso lisää: Hiustenlähtökeppien päänahassa

DHT hiustenlähtö hoito:

hoito For DHT Hair Loss

On tunnettua, että DHT: n taso on vaikuttava rooli hiustenlähtöön. Vähentämällä DHT-tasoa voit tehokkaasti vähentää hiusten laskua. Kuitenkin DHT: n tuotanto elimistössä riippuu täysin geneettisestä rakenteesta. Niinpä ainoa tapa vähentää DHT-tasoa on käyttää DHT: n estäjiä, kuten 5-alfa-reduktaasia. Nämä lääkkeet vähentävät DHT: n tasoa päänahassa, mikä puolestaan ​​estää hiustenlähtöä.

Kliinisesti DHT-pitoisuuden alentamiseksi päänahassa, potilaille on määrätty 5-alfa-reduktaasi-inhibiittorilääke nimeltä Finasteride. Kuitenkin ennen tämän lääkkeen ottamista on tärkeää kuulla hiustenlähtö asiantuntija kuten useita tekijöitä, kuten lääketieteellinen historia, henkilökohtainen elämäntapa ja etusija on otettava huomioon. Näillä 5-alfa-reduktaasi-inhibiittorilääkkeillä on useita haittavaikutuksia, kuten erektiohäiriö, alempi sukupuolihäiriö ja korkea rintasyöpäriski. Näiden lääkkeiden ottaminen voi myös aiheuttaa sinulle suuremman riskin aivojen sumuista, muistin menetyksestä ja masennuksesta. Jotkut näistä haittavaikutuksista voivat jatkua, vaikka hoito olisi päättynyt.

Edellä mainitun lääkityksen lisäksi DHT: n tasoa kehossa voidaan myös säätää kuluttamalla korkeaproteiinista ruokaa ja ottamalla proteiinilisäaineita. Sisältää proteiinipitoisia elintarvikkeita ruokavaliossa, joten voit vähentää voimakkaasti DHT: n aiheuttamaa hiustenlähtöä.

Kuvan lähde: 2, 3, 4.

Leave A Comment

+ 2 = 3