Bhujangasana Jooga (Cobra Pose) – vaiheet ja sen edut Tyylit elämässä

Katsokaa kuinka sopivat ihmiset menneinä päivinä olivat! Täydelliset käyrät, hyvin muotoillut ja toned lihakset, litteät vatsat ja mitä ei. Katsokaa nyt elimiä, joissa elämme, muodoltaan, huonosti ylläpidetystä ja surullisesta tarinasta.

Kun ei käytetä, ainakin kolmekymmentä minuuttia päivässä, elimistö joutuu istuvan elämään. Tämä tuo mukanaan monia terveyskysymyksiä, joista osa voi halvaantua tai poistaa elämämme. Onko tämä mitä haluamme? EI

bhujangasana

Joten ottakaamme lupauksen tänään, lupaus hoitaa kehomme, mieli ja sielu. Opimme nyt ja lue lisää siitä, mitä jooga voi auttaa meitä. Jooga antiikin taiteen ja tieteen on ollut monta vuosisataa. Ihmiset eri puolilla maailmaa ovat hyötyneet useammalla kuin yhdellä, harjoittelevat vaihtelevia asanoja ja joogan asentoja. Joten miksi et sinä?

Asiantuntijat sanovat, että suurin osa kehon vaivoista ja sairauksista johtuu huollon puutteesta tai teeskentelevistä tavoista jättää huomiotta kehon tarpeet, joita käytetään päivittäin. Kehomme muistuttaa koneen, joka jos ei öljytty ja huollettu hyvin, antaisi ajoissa. Tämä on varmasti mitä emme halua tapahtua meidän inhimillämme! Joten syödä hyvin; juoda paljon vettä ja käyttää päivittäin.

Tänään haluaisimme puhua yhdestä erityisestä asana, Bhujangasana. Asento tunnetaan käärmeen yläreunassa olevista poseista, jotka voivat auttaa selkärankaa ja kehon chakreja. Lukekaa siis ja pidä siitä hyvin tietoinen.

Bhujangasana Jooga (Cobra Pose)

Nimi Bhujangasana tulee sanskritin sana "bhujang" eli käärme tai käärme. Siksi asana kutsutaan Cobra-poseiksi. Tämä asana on backbend pose, jossa persoonallinen henkilö muistuttaa käärettä, jonka huppu kohosi. Asana on osa Surya Namaskarin (auringon tervehdys) sekvenssiä ja myös asanoja Padma Sadhanassa. Asana on erittäin hyödyllinen ja tiedetään herättävän kundalini, tuhoaa sairaudet ja myös kehon lämpöä.

Bhujangasana Jooga (Cobra Pose) - vaiheet ja sen edut:

Seuraavassa selostetaan yksityiskohtaisesti, miten bhujangasana-joogaa tai cobraa voi esittää vaiheittaiset ohjeet ja niiden hyödyt, muutokset, vinkit aloittelijoille ja muut vinkit helposti seurattava tätä jooga-asennetta.

Bhujangasana Jooga (Cobra Pose) Vaiheet:

Bhujangasana Jooga (Cobra Pose) - vaiheet ja sen edut Tyylit elämässä

1. Aloita makaamasta vatsaasi, kämmenten alla olkapäät. Kyynärpääsi on sijoitettava lähelle vartaloa. Jalkojen yläosat on painettava matolle alas, jolloin jalkojen pidentäminen.

2. Paina lantion luustoa alaspäin ja aktivoi myös reiteen lihakset. Kun teet tämän, sinun on tuntenut, että ranteenne kouristuu, kun vatsanne sopii ja tukee selkärankaa.

3. Nyt hengitä ja paina kätesi maahan, pidennä kätesi niin, että rintakehäsi nousee eteenpäin ja ylöspäin.

4. Pidä haarukka rungon alle, kun lantion luu liikkuu kohti napasi. Tämä lantion kallistus auttaisi sinua ylläpitämään avoimuutta alemman selkärangan kun kaari.

5. Nosta itsesi vain siihen pisteeseen, jossa lantion luu pysyy maassa ja et tunne painetta alhaalla.

6. Paina olkapäitäsi selkäsi selkälihaksia. Aseta kyynärpääsi lähelle rintakehääsi ja kyynärpäät hieman taivutettu. Tee selkälihakset ja kädet toimivat tässä asennossa.

7. Nosta silmäsi ja leuka, säilyttäen mukavan tilan kaulan takana. Pidä tämä pose 20-30 sekunnin ajan syvään hengitykseen.

8. Viimeisen hengityksen aikana henkää hitaasti, jolloin saat pään ja rinnan alas. Tunne selkärangan pituus, vetämällä vartaloa eteenpäin kädet.

9. Hengitä ja nosta itseäsi kädet ja polvet, ja palaa lapsiin poseeraa ulospäin.

Edut Bhujangasana Joogasta (Cobra Pose):

Bhujangasana Jooga (Cobra Pose) - vaiheet ja sen edut Tyylit elämässä

Fyysiset edut:

1. Tämän bhujangasan tarkoituksena on lisätä selkärangan joustavuutta ja vahvistaa sitä.
2. Se venytti kehon eri osat, kuten rintakehän, hartioiden, keuhkojen ja vatsan.
3. Cobra pose vahvistaa selkälihaksia ja käsiä.
4. Sisäelimiä venytetään ja hierotaan tekemällä tätä asanaa.
5. Asana auttaa sinua avaamaan keuhkot ja sydän.
6. Se auttaa stimuloimaan vatsan elimiä ja myös yrityksiä pakaroihin.

Terapeuttiset edut:

1. Bhujangasanin tiedetään hyödyttävän ihmisiä, jotka kärsivät astmasta.
2. Tätä asanaa tiedetään rauhoittavan irakiota.
3. Se auttaa lievittämään stressiä ja väsymystä.

Katso lisää: Padmasana-hyödyt

Muutokset Bhujangasana Joogalle (Cobra Pose):

Bhujangasana Jooga (Cobra Pose) - vaiheet ja sen edut Tyylit elämässä

On parempi välttää tekemästä tätä positiota kentällä, jos olet jäykkä. Kiinnitä metallinen tuoli seinää vasten ja tee tämä asento käsilläsi istuimen etureunalla ja jalkojen palloilla maan päällä.

Voit levätä kyynärpäät lattiasi hartioiden alla vähentääkseen lihaskouristuksia.

Varotoimet Bhujangasana Joogalle (Cobra Pose):

Bhujangasana Jooga (Cobra Pose) - vaiheet ja sen edut Tyylit elämässä

Tätä asanaa on vältettävä ihmisillä, joilla on selkävauriot ja rintaneula-oireyhtymä.
Vältä tätä asanaa, jos sinulla on päänsärkyä.
Raskaana olevat naiset eivät saa suorittaa tätä asanaa.
Ne, jotka ovat saaneet sisäelinten leikkausta, eivät saa suorittaa tätä asanaa.
Ihmiset, jotka kärsivät niveltulehduksista nielussa tai ranteissa, eivät saa suorittaa tätä asanaa.

Cobra Pose Vinkkejä aloittelijoille:

Bhujangasana Jooga (Cobra Pose) - vaiheet ja sen edut Tyylit elämässä

Aloittelijat saattavat löytää taitoluistelun erittäin vaikeaksi, joten on parempi olla liikaa. Jotta löytäisit korkeuden, jolla voit tehdä tämän asanan selkäsi nukkumasta, ota kädet pois lattiasta hetkeksi. Löydät korkeus laajennuksen kautta.

Valmisteleva ja seuranta esittää:

Sethu bandha sarvangasana ja urdhva mukha svanasana ovat tämän asanan valmistelevia poseja.
Suurin osa backbend-asanoista voidaan suorittaa seurauksena asaneiksi Bhujangasanalle.

Nyt me tulemme hieman yksityiskohtaisempiin bhujangasan tai kobra pose. Ensinnäkin saamme tietää enemmän antiikin ja alkuperäisestä merkityksestä ja alkuperästä. Viittaus tähän erityiseen poseeraukseen otettiin Gheranda Samhita-nimisestä pyhistä kirjoituksista ja sen merkitys sanoo, että sinun on pidettävä laivastosi isoin varpaan kosketettuna pohjaan ja nousemalla sitten kuin käärmeen huppu. Bhujangasan tai kobra-pose on sanottu herättävän tulen kehossa, joka puolestaan ​​polttaa pois kaikki taudit ja stimuloi myös "kundalini". Bhujangasanasta on monia muita etuja.

Todellakin sanotaan, että täydellinen terveydentila voidaan saavuttaa, jos sinulla on kaikkein sopiva ruoansulatusjärjestelmä ja kun tiedät bhujangasan-askeleet, että tällaiset terveysolosuhteet ovat helpommin sinulle. Tämä johtuu siitä, että kobra-pose on yksi parhaista tähän tarkoitukseen ja se myös sytyttää ruoansulatusvoiman, joka puolestaan ​​polttaa pois kaikki huonot bakteerit ja sairaudet, jotka aiheuttavat bakteereita ja säätelee myös energiaa hyödyllisimmillä poluilla.

Mitkä ovat valmisteleva ja seuranta Jooga asettaa Cobra Pose?

Ennen kuin harjoitat bhujangasan-askeleita, voit siirtyä yksinkertaiseen Sahaja hasta Bhujangasanaan. Kun olet valmis kobra-pose-harjoitustyössään, voit kokeilla useita poseja peräkkäin. Nämä ovat Vakra hasta Bhujangasana, Niralamba Bhujangasana, Shalabhasana, Naukasana ja Dhanurasana.

Katso lisää: Paschimottanasana-askeleet

Let's Take Some More Vinkkejä Bhujangasana Jooga (Cobra Pose):

Ennen kaikkea älä ole ohuita kehoasi eikä pakota sitä venyttämään, kun se ei enää voi. Tämä ei johda sinua mihinkään bhujangasanin eduista, vaan sillä on haitallisia vaikutuksia kehoon. On olemassa syitä, joiden vuoksi jotkut ihmiset saavat lonkansa suoraan lattialla tässä asennossa, kun taas jotkut ovat sitä nostaneet. Syy on, että jotkut ihmiset ovat joustavampia kuin muut. Toinen syy on se, että aseiden pituus ja kaikkien ruumiiden muodot eivät ole samat, joten voi olla eroa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että edut vaihtelevat.

Toiseksi, älä yritä kovin kovaa, koska et sitten pysty tekemään tarkkaa poseetta. Tämä tarkoittaa, että sinun täytyy rentoutua pääosin selkääsi saadaksesi oikean aseman. Jos kireät tai stressaat selkääsi, et voi saada sitä kaaren tarvitsemaa Bhujangasanaa ja ilman sitä ei ole mitään hyötyä harjoittaa tätä asentoa. Jooga koskee myös rauhoittamista ja niin sinun pitäisi tehdä se.

Kolmanneksi, tarvitset kehon tasapainoa kaikin tavoin, joten yritä tehdä tasapainoinen rutiini joogaasenteista. Tasapainottamaan kehon kaaria ja painoa, voit harjoitella Shalabhasanaa heti Saral hasta Bhujangasan jälkeen ja siirtyä sitten toiseen versioon.

Milloin ei tee Bhujangasanaa?

Bhujangasana Jooga (Cobra Pose) - vaiheet ja sen edut Tyylit elämässä

On olemassa useita varotoimia ja vasta-aiheita, kun harjoitellaan Bhujangasanaa. Tämä aiheuttaa ei saa harjoittaa ollenkaan raskaana oleva nainen ja niillä, jotka kärsivät vaikeista selkärangan ongelmista, haavaumasta ja tyrestä. Tämä pose on parasta niille, joilla on jäykkä selkä ja myös niille, jotka ovat kuukautisia. Jos teille on tehty leikkaus keuhkoihin, sydämeen, takaisin, aivoihin ja vastaaviin, niin tämä cobra-pose on jälleen tiukka no- no sinulle.

Et myöskään lisää tällaisen asanan harjoittamisen aikaa ja kestoa yhdellä kertaa. Ensin sinun on tehtävä se noin 10 sekunnin ajan ja toista se noin 5 kertaa ja sitten kasvaa 1 minuutiksi ja sitten 5 - 10 minuutiksi.

Katso lisää: Anantasana Pose

Leave A Comment

89 − 81 =