Anapanasati – meditaatiotekniikat Tyylit elämässä

Anapanasati-meditaatio tai Hengitys-meditaatio on eräänlainen meditaatio, joka keskittyy mieleesi hengityksen avulla. Sitä ei käytetä pelkästään rauhoittamaan mieltäsi ja selvittämään sen hyödytöntä sotkua, joka on voinut kertyä siellä, mutta myös auttaa edistämään tietoisuutta ja tietoisuutta. Buddha on esitellyt ensimmäistä kertaa meditaatiota Maha-satipatthana Sutta -tapahtumassa, suurta kiitosta Mindfulness-perustuksista. Kuitenkin se vaatii paljon huomiota, johdonmukaisuutta ja huolellisuutta, koska mielessäsi ei ole aivan helppoa pysyä liian keskittyneenä hengityksesi pitkään.

anapanasati meditation

Katso lisää: Sahaja Joogan meditaatiotekniikka

Tämä meditaatio on erittäin tärkeä buddhalaisille munkille, sillä Buddha painotti paljon tällaisen meditaation merkitystä valaistumisen saavuttamiseksi. Sanotaan, että kun Buddha istui Boddhisatva-puun alla ja odotti saavansa valaistumista, hän harjoitti Anapana-tuntia tai hengityksen meditaatiota. Näin ollen tämä meditaatio auttoi selkeyttämään mieltään ja keskittymään sen saamaan vastauksen yleismaailmalliseen kysymykseen.

Tämän meditaation vaiheet ovat yksinkertaisia ​​ja helppoja noudattaa. Ensimmäinen askel on löytää mukava ja hiljainen paikka, jossa voit istua ja harjoitella meditaatiota ilman pelkoa häiriintyä ennen kuin olet suorittanut toimenpiteen. Pääset eroon matkapuhelimista ja kannettavista tietokoneista, koska ne toimivat huonoina häiriötekijöinä. Kun olet asettunut paikkaan, päätä asento. Voit valita kävelyn tai makuuasennon, mutta ei ole suositeltavaa. Kiinnostavat perusasiat ovat joskus parhaimmat, joten istuvat selkääsi suoraan, keho rentoutuu ja kädet polvillasi ovat paras asento käyttää.

Anapanasati - meditaatiotekniikat Tyylit elämässä

Katso lisää: Jyoti Meditaatio

Seuraava askel on aloittaa hengitysmenettely. Aloita keskittämällä hengityksesi ja hidastaen niitä asteittain. Jokaisen hengityksen tunne tuntea koko kehon ja jokaisen hengittämisen tunne olemassaolon. Pudota kaikki häiriötekijät ja tunne mielesi tyhjäksi. Kun mieli on rauhoittunut tai asettuut, aloita keskittymällä tiettyyn pisteeseen kasvoissasi - silmässä, nenässä, korvassa tai suussa. Vahvista tarkennuksesi keskittymällä hengityksen virtaukseen siinä vaiheessa. Voit jopa aloittaa laskemisen hengityksesi hengittämisen ja hengittämisen aikana.

Kun olet saavuttanut tarkennuksen tai mielen hiljaisuuden, voit käyttää sitä täyttämään tavoitteenne meditoinnin takana. Taitavat meditoijat käyttävät usein keskittymistään hengitykseen tunnistamaan tasapainon ja energian virtauksen kehossamme ja sen vuorovaikutuksessa ympäröivän kanssa. He sitten jatkavat tämän elämän virtauksen hallitsemista ja parantavat haavoja, helpottavat kipua ja niin edelleen. Voit jatkaa pitämään hengitystäsi ja rauhoittamaan mieltäsi, jos se on järkyttynyt, voit miettiä asioita, jotka sinun täytyy selvittää tai rakastaa Buddhaa, voit istua ja odottaa valaistumista. Koko meditaation ajaksi pitää keskittyä yhteen asiaan. Tämä asia voi olla mikä tahansa, mutta älä anna sinun keskittyä harhailla.

Hengitystaitoa on vaikea kehittää. Usein harjoittajat saavuttavat lopullisen keskittymiskohdan, jossa he tuntevat iloa, jota yleisesti kutsutaan raivotukseksi. Rippaus tapahtuu eri meditoijina eri muodoissa. Joillekin se on värin tai ominaisuuden kohotettu tunne, muille se on kuin fyysinen tunne. Kun saavutat tämän kohdan, sinun on keskityttävä keskittymiskohtaan kaikella energiallasi ja älä häiritse yrittämällä analysoida tätä raukeamista. Tasapainoinen ja tarkka keskittyminen on välttämätöntä ylläpitää keskittymiskorkeutta ja auttaa mieltäsi menemään syvemmälle kuin tässä vaiheessa. Kuitenkin ei ole kovin usein, että meditaattorit ja erityisesti aloittelevat voivat saavuttaa tämän lopullisen painopisteen.

Katso lisää: Kuinka tehdä Reiki Meditaatio

Meditaatio on erinomainen tapa auttaa itseäsi tulemaan tietoisemmaksi ja tietoisemmaksi kaikesta, joka ympäröi sinua. Se voi auttaa sinua kääntämään elämäsi kokonaan.

Kuvat Lähde: Shutterstock, 2.

Leave A Comment

57 − 50 =