5 kuukautta Vanha vauva – Paino, kehitys ja etapit

Sen 5 kuukautta! Eikö aika lennä? Vaikka olet ollut kiireinen hoidettaessa märkiä vaippoja, lapsesi on jo alkanut kehittyä omassa makeassa maailmassaan. Uusia virstanpylväitä, joita hän on saavuttanut jokaisen kuukauden kuluttua, antavat teille vaikeamman ajan pienelläsi ja hallitsee piilotettuja toimintoja. Seuraavassa on muutamia eri näkökohtia ja muutoksia, joita voit odottaa heiltä, ​​kun vauva siirtyy maailman viidentenä kuukautena.

5 Months Old Baby

1. Paino:

Vielä 5 kuukauden ikäisenä sinun pikku on kaksinkertaistanut painon, johon hänet oli. Pikatarkastus tässä vaiheessa olisi hyvä keskustella lääkärisi kanssa riskeistä, joita lapsesi on alipainoisesti ja mitä voit tehdä varmistaaksesi, että näin ei ole.

2. Vauvanhoito:

Vauvanhoito on tärkeä näkökohta, kun katsot 5 kuukauden ikäistä lasta. Vauva alkaa rullata talon takaa ja vatsaansa ja toistaa kaikki uudestaan. Huomaat kuinka tehokkaasti hän on oppinut työskentelemään jaloillaan ja on valmis ryömiä ympäriinsä. Hän liikkuu myös, joten kun olet iloinen nähdessäni hänet, varmista, ettet koskaan jätä häntä sängyssä vartioimatta, koska hän on vielä herkkä ja putoaa korkeasta sängystä jättää hänet huonosti loukkaantuneelle.

Huomaat myös, kuinka pikkuinen rakastaa musiikkia ja vastaa eri genreihin eri tavoin. Pelaa kaikenlaista ensin tunnistamaan haluamasi. Kun näet, että hän hymyilee yhteen ja taputtaa, olet löytänyt pikkuisen suosikin. Riippumatta siitä, mitä sinulla on ripustettu vauvan sängyn päälle, täytyy mennä. Vauvasi oppii työntämään matkaa ylöspäin ja kaikki langat hänen päänsä yläpuolella vain kutsuvat vaivaa.

Jos et vielä ole vauvannut taloa, nyt on aika. Aseta kaikki materiaalit korkeisiin kaappeihin ja terävien esineiden ei pitäisi olla ympärillä. Kumpikaan ei saa curling silitysrautaa tai kahvinkeittimet. Sinun pikku on oltava turvallinen, ja sinun pitäisi olla sinun tärkein huolesi juuri nyt.

3. Ruokinta:

Ruokailutottumukset saattavat nyt olla uuvuttavampia kuin koskaan, vaikkakin sinun on silti vältettävä täysin kiinteää ruokaa. Saatat löytää vauvan katsellessasi sinua, kun työskentelet ruokasi läpi haarukalla ja veitsellä. Imetys ei saisi olla pelkästään ruoan lähde, koska hänen ravitsemuksellisia tarpeitaan on nyt hoidettava. Kokeile muita kiinteitä elintarvikkeita, mutta hienota ja murskaa ne hyvin ja tarkista vauvan reaktio - onko hän tykkää vai ei, kertoo sinulle enemmän hänen ruoka-asetuksistaan.

4. Lepotila:

Viiden kuukauden ajan vauvasi nukkuu yön yli. Useimmat vauvat tekevät, joten älkää tyytykää, jos pienimmälläsi on epäsäännöllinen yöunet. Sen sijaan yrittää luoda parempi rutiini antamalla hänelle lämpimän kylpyamme ja näyttämällä hänelle kuvakirjoja. Pyydä häntä opettelemaan nukahtamasta, kun et ole itsesi ympärillä. Jätä hänet, kun hän saa hieman unelias sijaan pysyä loppuun asti. Kun se on päivällä, älä pakota tai viivytä naps. Tämä tekee hänestä kurja. Laita hänet nukkumaan heti toisella hän toimii kuin hän on uninen.

5. Kehitys:

Vauvasi voi vihdoinkin "riidellä" sanoja, jotka ovat järkeviä asettamalla vokaaleja. Odota hetki ja voit varmasti kuulla hänen sanovan "äiti" tai "dada". Heillä ei ole mitään merkitystä pienimmillään pääsi ja ovat vain sanoja. Odottaen muutama kuukausi auttaa häntä kuitenkin sanomaan, että nämä sanat tietävät, mitä tarkoittavat. Vauvasi kuulee puhuvan ja saattaa kääntyä päänsä päälle, kun hänen nimensä on nimetty. Hän saa paremman kiitoksen halkeilla ja ilmaisuilla. Hän saattaa yrittää istua suoraan ja pitää kädet ylös osoittaen, että hän haluaa noutaa. Aseta hänelle tyyny hänen selälleen aina antamaan hänelle tukea, jota hän tarvitsee. Huomaat myös, että hän on lopultakin oppimassa hänen käsivartensa käyttöä, sillä hän pitää maitonsa pulloa itsestään. Älkää unohtako hetkiä ja pidä poissa!

6. Elintarvikkeet ja lelut:

Rintamaito hedelmien ja vihannesten rinnalla pitäisi olla pikku vauvan ruokavalio nyt. Yritä antaa hänen viipaloidut banaanit tai keitetyt porkkanat, molemmat yhdessä. Hän saattaa miellyttää eri makua tai päätyä täysin vihaan sitä.

Tuo kotiin värikkäitä leluja vauvalle ja voit myös luovuttaa hänen kuvakirjojaan, vaikka ne ovat laminoituja, joita on vaikea repätä. Älä luovuta kynää juuri niin kuin se saattaisi vahingoittaa häntä, kun hän yrittää pilata. Monet yhtiöt saattavat yrittää houkutella sinut ostamaan "koulutustarvikkeita" auttamaan häntä kehittämään. Älä tule saaliiksi ja anna lapsellesi luonnollinen kasvu.

7. Virstanpylväät:

Viisi kuukautta vanha, vauva on varmasti onnellinen. Heillä on taipumus ilmaista paljon, joten yritä pitää päänsä muualla, he voivat pudota takaisin ja satuttaa itseään. Odotan muuta kuin yllättää heidän toimintansa ja kuinka pitkälle he ovat tulleet muutamassa kuukaudessa.

Yritä puhua lääkärillesi siitä, että olet liittynyt työhön ja jos se vahingoittaisi vauvaa jättämään hänet lapsenhoidon hoidosta. Sinun päiväsi sammumisesta on lopulta ohi ja tasapaino palaa elämässäsi. Anna kumppanille aikaa ja puhua asioista. Keskustele siitä, miten jakaa aikaa, ja varmista, että elimellasi on aikaa täydelliseen elpymiseen ennen kuin ajattelet toista raskautta, koska se voi johtaa muuten. Palatkaa maailmaan ja puhu ystäville ja perheelle, joita et ole voinut kommunikoida koskaan vauvan syntymän jälkeen.

Leave A Comment

13 − = 4