22 Amazing terveys hyödyt kardemumma – sinun pitäisi tietää Tyylit elämässä

Kardemumma on täynnä etuja. Se on kotoisin Intian ikivanhoille ja kauniille metsille. Se on mauste, jota on käytetty useita kertoja intialaista ruokaa ja on intialaisen kotitalouden suosikki. Se on tullut Ayurveda-lääketieteen alalla, ja sitä on käytetty useissa tuotteissa, jotka käsittelevät suu-infektiota ja haavaumia. Nykyään he ovat myös alkaneet päästä kauneudenhoitotuotteisiin ihastuttavan tuoksunsa vuoksi. Jotta voisimme oppia lisää kardemummista, suosittelemme lukemaan tämän artikkelin.

kardemumma-etuudet

Kardemummin parhaat terveysvaikutukset:

Kardemumma ei ole vain mauste. Haluatko tietää sen kauneuden ja lääketieteellisen arvon? Lue tämä artikkeli vain tietää kardemummin hyödyllisimmät 22 käyttötarkoitukset. Kardemummin hyödyt käsittelevät hiuksia, ihoa ja terveyttä.

1. ihana tuoksu:

Ensimmäinen ja mielenkiintoisin hyöty, jonka olemme löytäneet kardemummasta, on se, että se antaa ihanan tuoksun. Sitä on käytetty fancy-tuotteissa ja kosmetiikassa useaan otteeseen, ja se on suosikki naisten keskuudessa. Ei vain, että löydät myös kardemumma on useita erilaisia ​​saippuat, nesteitä, vartalokuorinta ja jauheet. Joissakin maissa, jotka sijaitsevat Aasian pohjoisosassa, on niiden eteeriset öljyt tehty kardemummin avulla. Koska se on täynnä erottuva, ihana ja houkutteleva tuoksu, kuka tahansa tunnistaa kardemumman.

2. Fair Complexion:

Asuminen trooppisissa maissa, kuten Intiassa, on helppo levittää helposti. Tämän vuoksi useimmat naiset valittavat ihonsa värin ja tekstuurin. He ovat liian pimeitä tai epämiellyttäviä. Mutta ei enää tarvitse huolehtia siitä, koska olemme ostaneet sinulle nopean ja yksinkertaisen ratkaisun, joka on kardemumma. Kardemumma antaa sinulle oikeudenmukaisemman ja kevyemmän värisävyn. Se poistaa virheet ja tummat paikat ja tekee ihollesi näyttävän nuorelta ja säteilevältä. Parasta mitä voit tehdä on ostaa tuotteita, jotka sisältävät kardemummia tai etsiä yksinkertaisia ​​kodin korjaustoimenpiteitä, jotka käyttävät kardemummaa iholle.

3. Verenkierto:

Kardemumma on myös hieno, kun parannetaan ihonväriasi. Se on todellakin paras kun puhutaan koko järjestelmän puhdistamisesta ja hoidosta. Se toimii antioksidanttina ja sallii kehosi toimivan normaalisti. Oikea verenkierto mahdollistaa ihon hehkumisen ja hiustenne rakenteen muuttuvan paksuiseksi, kiiltävaksi ja kauniaksi vain jonkin aikaa. Joten jos haluat näyttää kauniilta, suosittelemme, että käytät hämmästyttävää ja hyödyllistä kardemummaa. Takaamme, ettet pahoillasi.

4. Huulihoito:

Jos luulit, että kardemumma hoitaa vain ihon, sinun kannattaa ajatella kahdesti. Kardemumma antaa sinulle vain hyvän ihon, mutta myös pehmeät, kauniit ja houkuttelevat huulet. Kardemummainen eteerinen öljy, jota käytetään useisiin kosmetiikka-aineisiin, tekee huulillasi erittäin sileät. Kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä on ostaa huulirasvoja, jotka sisältävät kardemummia. Tätä ei pidä vaikea löytää, koska niin monet balms ja kosmetiikka ovat täynnä kardemummaa.

Katso lisää: Edut kuivista viinirypäleistä

5. Ravinto päänahalle:

Jotta päänahalle annetaan oikea ravinto, käytä kardemummia. Mustat kardemummit ovat täynnä antioksidanttisia ominaisuuksia, jotka antavat hiuksille kaikki ravinto. Juuresta kärkeen kaikki vahvistuu. Hiuksessasi oleva kosteus säilyy, ja et koskaan kohdata kuivia, tylsiä tai karkeita hiuksia uudelleen. Ei vain, että kardemumit käsittelevät myös päänahkaa, jos se on kutiseva ja täynnä hilse. Sen luonnolliset ominaisuudet antavat sinulle mahdollisuuden hyödyntää sitä ja täydentää hiuksiaan.

6. Käytetään keittämisen aikana:

Kakamaa on myös käytetty ruoanlaittoon. Se on ehdottomasti yksi tärkeimmistä ainesosista maailmassa tänään ja koska se kuuluu inkivääri perheeseen, se on täynnä makua ja tuoksua. Voit käyttää kardemummia tehdessäsi jälkiruokia, teetä, kahvia ja paljon maukkaita ja syötäviä mausteisia ruokia. Ne ovat Intian kaltaisen maan suosikki ja niitä on myös laajalti arvostettu. Useita kertoja kakut ja leipä ovat kardemummalla ja niin ovat myös Biryani ja pulao. Kardemumti on siksi jokaisen Intian kotitalouden voittaja ja suosikki.

7. Masennus:

Ne, jotka kärsivät masennuksesta ja ahdistuksesta, ovat luultavasti hyvin stressaantuneita tai väsyneitä tietyn elämäntilanteen aikana, mikä on heikentänyt niitä suurille ulottuvuuksille. Ayurveda mukaan tehokkain ja yksinkertaisin tapa torjua tällaiset tilanteet ja tapaukset on kardemummaista teetä. Se on luonnollinen ainesosa, joka puhdistaa elimistösi, virkistää soluja ja antaa sinulle mahdollisuuden taistella masennustilanteissa elämässäsi.

8. Huono henki:

Nyt voit myös päästä eroon huonoista hengityksestä kamaamun avulla. Se voidaan ehdottomasti käyttää suun pestä, joka huolehtii suun terveyden ja edistää terveitä hampaita. Suu ei saa koskaan haisua, koska tämä hämmästyttävä ainesosa tekee. Voit myös torjua suu-infektioita ja haavaumia kardemummin avulla. Joten jos haluat haju paremmin, suosittelemme käyttämään kardemummaa.

Katso lisää: Litchi Edut

9. Suuri Masking Agent:

Kardemumma toimii myös erinomaisena peiteaineena. Tämän voimakas tuoksu torjuu kaikki epätoivottavat epämiellyttävät tuoksut ja tuoksut. Se toimii myös erinomaisena väriaineena, joka antaa iholle pienikokoisuuden ja hyvän haju. Koska useimmat näistä päivähoidoista saaduista ihotuotteista ovat epämiellyttäviä hajuja tai hajuja, kamaamiä käytetään useita kertoja tämän tukahduttamiseksi. Tämä on yksi syy, miksi kauneudenhoitotuotteet eivät koskaan haisee. Kaikki on kardemumien taikaa.

10. Kylmä ja influenssa:

Hyvä tapa torjua kylmää ja influenssaa on kardemummin avulla. Se on loistava parantava ominaisuus, joka auttaa sinua hävittämään tämän sairauden vain muutaman päivän sisällä. Paitsi, että tämä pitää järjestelmänne vahva ja aktiivinen ja torjua myös yhteisiä sairauksia. Jotta voisit löytää nopean helpotuksen estetystä nenästä, suosittelemme käyttämään kardemummaa.

11. Syöpäkäsittely:

Kardemumilla on suuri rooli anti-syövän mausteena. Sen uute sisältää polykemikaaleja, kuten indoli-3-karbinolia, ja diindolyylimetaani parantaa immuniteettia ja aktivoi luonnollisia tappajasoluja. Se toimii myös anti-inflammatorisena työkaluna, joka auttaa torjumaan hormoneihin liittyviä syöpiä, kuten rintasyöpää, eturauhassyöpää ja munasarjasyöpää. Se auttaa myös estämään syöpää auttamalla tupakoinnin lopettamisessa. Kardemumma auttaa kaatamalla savustusta sen voimakkaan maun ja tuoksun takia. Jos etsit apua tupakoinnin lopettamiseen, vain pudota siemeniä suuhusi. Vakuutan teille, että se auttaa.

12. Vähentää verenpainetta:

Kardemumman tiedetään auttavan potilaita, jotka kärsivät vaiheen 1 verenpaineesta. Kardamomilla tiedetään olevan antioksidanttisia ominaisuuksia, joilla on kyky hävittää radikaalit. Useimmissa Intian keittiöissä tämä makea ja aromaattinen yrtti on runsaasti tiettyjä antioksidantteja, jotka auttavat säätelemään verenpainetta. Se hyödyttää verenpaineen lievittämistä alentamalla verenpainetasoja, systolista ja diastolista ja lisäämällä fibrinolyyttisiä (veren hyytymistä estäviä) toimintoja. Se laskee sydämen lyöntiä, kontrolloituun rytmiin ja lievittää verenpainetta. Niinpä ihmisillä, jotka kärsivät vaiheen 1 verenpaineesta, ehdotetaan ottavan noin kolme grammaa kardemumipulveria päivässä. Se voidaan ottaa raakana tai sekoittaa keittoihin ja paistoihin tai lisätä ne leivonnaisiin.

Katso lisää: Cantalupen ihon edut

13. Boost Sex Drive:

Voit piristää seksielämääsi, tämä mauste voi olla kätevä myös. Se on erittäin tehokas ominaisuuksia, jotka auttavat parantamaan mielialaa ja tarjoamaan seksuaalista jännitystä. Se voidaan pureskella suoraan tai ottaa kahvin juomana. Tämä yhdistelmä stimuloi sukupuolielimiä, ylimielisiä mielikuvituksia ja myös aiheuttaa erektiota. Se auttaa luomalla tunteen hyvinvointia ja lisää libidoosi. Se luo sukupuoleen kohdistuvan halun molemmissa sukupuolissa. Intiassa pariskunnalle annetaan ensimmäisenä iltana kardemumma ja kesar, kun se täydentää energiaa raskailta häät rituaaleilta ja lisää sukupuolta. Tätä keksintöä voidaan käyttää ajoittain pariskunnille, jotka ovat menettäneet kipinän seksuaaliseen elämäänsä. Tämä pieni vihreä mauste toimii energiaa tehostajana ja stressin lievittäjänä, joka on erittäin suositeltavaa terveelliselle seksielämälle.

14. Valvoo kolesterolia:

Kardemumma auttaa myös säätelemään kolesterolitasoja. Siinä on tiettyjä mikro-ravinteita, jotka estävät lipidien lisääntymisen kehossa. Kardemumissa esiintyvät maksan ja sydämen antioksidantit auttavat merkittävästi hallitsemaan kolesterolia ja ehkäisemään minkä tahansa sepelvaltimotaudin, kuten korkean verenpaineen ja ateroskleroosin. Se auttaa myös verihyytymien ehkäisyyn ja ylläpitää veren virtaavuutta. Tee kahdesta teelusikasta kardemummaisen jauhe kebunsiemenistä valmistetusta suklaasta. Se tulee ottaa kolme kertaa päivässä huonon kolesterolin alentamiseksi. Se toimii luonnollisena ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä sydänongelmiin.

15. Anti Asthmatic:

Kuten yllä mainittiin, kardemumma auttaa asianmukaisessa verenkierrossa, jolloin hengitys helpottuu. Se taistelee tulehdusta ja rauhoittaa limakalvoja. Kardemumma on luonteeltaan lämmin ja auttaa sulattamaan vatsan rintaan ja helpottaa rintakehän ruuhkautumista. Siksi astman tai keuhkoputkitulehduksen kärsiville ihmisille, kardemummien säännöllinen saanti pieninä osuuksina on erittäin hyödyllistä. Se myös taistelee oireita, kuten hengityksen vinkuminen, yskä, hengästyminen ja rintakehä.

16. Hydrates the Skin:

Kardemumsi siemenet, jotka sisältyvät päivittäiseen ruokavalioon tai jopa yksinkertaisesti pureskellut 2-3 kertaa päivässä, voivat itse asiassa antaa hyvää nesteytystä iholle. Tämä on yksi helpoista tavoista saavuttaa tavoite ja tekee ihosta pehmeää ja joustavaa.

17. Antibakteeriset aineet:

Kardemumin siemenillä on antibakteerisia ominaisuuksia, jotka pitävät ihon poissa kaikista infektioiden muodoista ja bakteeriongelmista. Kardemummin siemenet parantavaa voimaa tunnetaan aika ajoin.

18. Parantaa ruokahaluisuutta:

Jauheta kardemummeen siemeniä ja lisää se curryihin tai muutoin pureskele joitain kardemummin siemeniä päivittäin, jos sinulla on ruokahaluttomuus. Tämä on yksi tämän mausteen luonnollisista eduista. Varmista, että teet joka päivä.

19. suuistuoreita:

Välittömän tavan käsitellä suusta tulevaa huonoa hajua on pureskella joillekin kardemummeille. Halotoosia voidaan hoitaa helposti kardemummeillä. Se on yksi parhaista suun fresheners että voit.

20. Hemmottelee ruoansulatushäiriöt:

Jotta saat parhaan mahdollisen ratkaisun ongelmiin, kuten ruoansulatushäiriöt, ilmavaivat ja röyhtäily, paras on lisätä kardemummeen siemeniä ruokavaliossa. Näiden siementen pureskelu auttaa myös ruoansulatuskanavan stimuloimisessa.

21. Vahvistaa immuniteettia ja aineenvaihduntaa:

Toinen hyödyistä, joita kardemummin siementen odotetaan antavan sinulle säännöllisellä kulutuksella, on immuunijärjestelmän myönteisten vaikutusten stimulointi ja sairauksien torjunta sekä hyvin toimiva aineenvaihdunta. Tämä auttaa pitämään oikean painon myös. Varmista, että kardemummeen siemenet on otettu rutiininomaisesti jossakin tai muussa muodossa. Voit lisätä sen teetä sekä ruoanlaittoastioita. Sitä voidaan käyttää myös suoraan.

22. Detoxifies Body:

Kardemumien siemeniä sisältävien mineraalien, antioksidanttien ja vitamiinien korkeat tasot tekevät siitä ihanteellisen vaihtoehdon ruumiin detoksifikaamiseksi kertyneistä toksiineista. Se puhdistaa myös veren. Myös kalsiumin, urean ja munuaisten toksiinien ylimäärä voidaan poistaa kardemumsiemäillä. Yleensä se puhdistaa järjestelmää ja ylläpitää hyvää terveydentilaa munuaisissa. Tästä syystä sinun pitää syödä kardemumsiemeniä päivittäin.

Näin ollen kardemummin edellä olevista 22 terveydellisestä hyödystä voimme päätellä, että mauste, jota kutsutaan myös harias laichiksi, on mausteiden maisteri, joka auttaa meitä torjumaan erilaisia ​​terveysongelmia, jos ne otetaan optimaalisesti päivittäin. Se tekee ihomme ja hiuksemme myös kauniiksi.

Kuvan lähde: Shutterstock

Leave A Comment

+ 56 = 57