17 erilaiset puutyypit Intiassa ja niiden ominaisuudet ja käyttötarkoitukset

Puutyyppi: Puu tunnetaan yleisimmin käytetyksi materiaaliksi. Vaikka voit todella poimia kaikenlaista puuta rakentaa huonekaluja, on tarpeen valita oikea tarpeisiisi. Metsän yleisin tuote on puu, jota käytetään puuteollisuudessa. Vuosi kestää kasvien kehittymisen puulle. Kuitenkin tavallisin laji, josta tulee puu, on angiospermät. Angiospermit ovat kasveja, jotka tuottavat kukkia ja suljettuja siemeniä. Kasvien gymnosperms -luokkaan kutsutaan puita (ne, jotka tuottavat siemeniä, jotka ovat paljastuneita, kuten mänty, kuusi jne.). Angiospermistä saatu puu kutsutaan kovapuuksi, kun taas gymnospermistä saatuja puita kutsutaan havupuiksi.

17 erilaiset puutyypit Intiassa ja niiden ominaisuudet ja käyttötarkoitukset

Miksi puu: sen merkitys

Oletko miettinyt, miksi todella tarvitset puuta? Seuraavassa on joitain syitä.

a. Tukeva: Useimmat metsät ovat tukevia ja kestävät hyvin pitkään. Kova puu on tyypillisesti altis seisomiselle kulumisesta, joten se on luotettava.

b. Pienempi energia: Tuotanto sekä puun jalostuskustannukset käyttävät paljon vähemmän energiaa verrattuna muihin rakennusmateriaaleihin.

C. Tehokas korvaaminen: Puu katsotaan myös tehokkaaksi korvaukseksi muille materiaaleille, jotka edellyttävät suurta määrää fossiilisia polttoaineita niiden tuottamiseksi.

Puun luokitus ja niiden nimet:

Lehtipuut tulevat lehtipuilta, joilla on laaja lehtiä. Ne kestävät kauan aikaa kasvaa ja siten niiden tiedetään tuottavan tällaista tiheää puuta. Heillä on tumma sävy ja ovat kalliita kuin havupuut. Lehdet ovat alttiita kulutusta varten, joten ne kestävät pitkään.

Havupuu tulee havupuista, joiden lehdet näyttävät neulan muotoisilta. Pehmeät puut ovat tavallisesti vaaleita ja tyypillisesti edullisemmat.

Tutustu eri puulajeihin ja niiden käyttötarkoituksiin.

Yksi laajasta ja yleisesti käytetystä materiaalista on puu. Tiesitkö, että monilla puulajeilla oli monenlaisia ​​käyttötarkoituksia? Se, jonka pinnasi on valmistettu, voi olla erilainen kuin yksi vaatekaappisi. Tutustu monenlaisiin käyttötarkoituksiin ja sen tyyppeihin.

Lehtipuut:

Kovapuut ovat niitä, joiden puusta on peräisin lehtipuita. Ne ovat tukevia ja pysyvät ajan testina. Kovametallipuita voidaan parhaiten todistaa niiden kestävyydestä ja lujuudesta. Katso joitakin hienoja lehtipuutavaraa.

a. Tammi:

Tammi on lehtipuu, josta pohjoinen punahihto on kallein. Se kuuluu kasvislihan ryhmään ja on pohjoisen pallonpuoliskon kaltainen, johon kuuluvat Amerikka, Aasia, Eurooppa ja Pohjois-Afrikka. Tammet ovat syvä ruskea ja kupariväri. Tunnista tammen puusi yksinkertaisesti etsimällä makuja. Jos huomaat pihvejä, se varmasti on tammen puu. Puun kuori tulee pieniä, kovaa ja hilseilevää kuorta, joilla on teräviä lehtiä, jotka ulottuvat keskiviivasta.

17 erilaiset puutyypit Intiassa ja niiden ominaisuudet ja käyttötarkoitukset

Käyttää: Se on käytetty kovapuutavaraa monen vuoden ajan. Lattiat, homewares, viini tynnyrit ovat joitakin tavaroita, jotka on valmistettu tammipuusta tai missä tammea sopii.

b. Vaahtera:

Maples kuuluvat angiosperm-luokkaan ja ovat kotoisin Aasiasta. Ne ovat noin 128 muunnelmia. Ne kasvavat 10-45 metrin korkeuteen ja ovat lehtipuita. Maples tunnetaan yleisimmin syksyn lehtiväreissään. Ne voidaan nopeasti ymmärtää vastakkaisella lehtijärjestelyllä ja kukka myöhään talvella tai kevättalvella. Niiden väri vaihtelee valkoisesta lähes valkoiseen kermanväriseen. Se voi olla melko hankala tunnistaa vaahtera puu, koska monet muutokset. Kuitenkin se tunnetaan useimmiten sen lehdistä.

17 erilaiset puutyypit Intiassa ja niiden ominaisuudet ja käyttötarkoitukset

Käyttää: Maple-puuta käytetään lihakaupan lohkoina, altaaseenkuiluissa, keilaradissa ja myös jousen raajoissa sen jäykkyyden vuoksi.

C. Mahonki:

Mahonkipuu on suorakaiteinen punaruskealla puulla. Se on alkuperältään Amerikkaa ja se on lehtipuu. Mahonkojen tunnistaminen on hieman helppoa. Tunne puun ymmärtää, onko se pehmeä vai kova. Mahanki on kova. Puun kulmat on oltava pehmeitä. Jos se ei ole, niin se on veener. Jyvän on oltava pitkä ja hieno. Paras molybdeenin osoitin on pimeät hienojakoiset viivat. Lopuksi, tarkkailla väriä. Jos se on punaruskea, se on mahonkia. Jos se on nuori, puu on vaaleanpunaista.

17 erilaiset puutyypit Intiassa ja niiden ominaisuudet ja käyttötarkoitukset

Käyttää: Mahonkia käytetään huonekalujen, veneiden, soittimien ja paneelien valmistukseen. Ne tunnetaan parhaiten heidän kauneudestaan.

d. Kirsikka:

Cherry on Euroopasta ja Länsi-Aasiasta. Kirsikkapuuta tunnetaan punertavanruskeasta värisävystä, joka on kaunis. Niiden kukat ovat joko vaaleanpunaisia ​​tai valkoisia ja niillä ei ole hajua. Ne kukoavat kevättalvella ja tiedetään tuottavan vaalean vihreitä marjoja. Näin voit tunnistaa ne. Heillä on suuret ja kiiltävät lehdet, jotka järjestetään vaihtoehtoisesti puun oksilla. Vaikka puun alareunassa olevat lehdet ovat keskikokoisia, yläosat ovat vaaleankeltaisia. Heillä on tukeva kuori ja pehmeämpi puun ylöspäin. Jotkut kirsikkapuut luonnollisesti kuorivat kuoren, joka näyttää mahonkiväriä. Tämä on varmasti kirsikkapuuta!

17 erilaiset puutyypit Intiassa ja niiden ominaisuudet ja käyttötarkoitukset

Käyttö: Sitä käytetään parhaiten huonekalujen ja kaapin esineiden valmistukseen. Mustan kirsikkamuunnoksen puuta käytetään sisärenkaiden, veenien, kahvien ja muiden tieteellisten instrumenttien valmistukseen.

e. pähkinä:

Pähkinäpuu on houkutteleva kahdesta syystä: yksi saksanpähkinöistä ja toinen puusta. Niiden puun väri sopii huonekalujen valmistamiseen, jotka vaihtelevat vaaleanruskeasta tummaan suklaanruskeaan pähkinäpuuhun kuuluvat lehtipuulajikkeen alle ja ovat kotoisin Länsi-Euroopasta, nimeltään Gaul. Puu tuottaa ravitsevaa ja kovaa pähkinää. Puun rakenne on poikkeuksellisen kova ja helposti tunnistettavissa niiden suklaanruskealla värillä, joiden viljamallit ovat hyvin hienoja ja suoria. Heillä on myös epäsäännöllisiä kuvioita, joissa on monia pyörteitä ja käyriä.

17 erilaiset puutyypit Intiassa ja niiden ominaisuudet ja käyttötarkoitukset

Käyttää: Niitä käytetään pääasiassa hienojen huonekalujen, nupujen, veenien tai muiden veistettyjen esineiden valmistukseen.

f. Ruusupuu:

Rosewood on lehtipuuta ja on kotoisin Intiasta. Rosewood-puut ovat nopeasti kasvavia, joita pidetään myös Etelä-Iranissa. Puu on erityinen, ja ne kuuluvat Intian erityisjärjestöjen suojelemiseen. Puun puu on syvä mahonki, jonka tiedetään täyttävän iän. Sen punoitus pienenee riippuen sen saaman auringonpaisteen määrästä, mikä tekee siitä sopivan puun huonekalujen valmistukseen. Ruusupuun tunnistus alkaa vahvalla haju, jonka avulla voit helposti löytää. Puu on kovaa ja tukevaa ja painaa noin 53-75lbs. Ne ovat poikkeuksellisen kestäviä.

17 erilaiset puutyypit Intiassa ja niiden ominaisuudet ja käyttötarkoitukset

Käyttää: Sitä käytetään huonekaluissa, syömäpuissa ja muissa puunäytöissä.

g. Teak:

Teak on toinen kova puu, jossa on pieniä valkoisia tuoksuvia kukkia, joilla on suuria paperi-tyyppisiä lehtiä. Puu on nahasta kuin tuoksu, joka on jauhettu tuoreena. Näin tunnistaminen on helppoa. Se on kotoisin Etelä- ja Etelä-Aasiasta. Puun väri on väriltään keltaista, ja sen tiedetään tummentavan iän myötä erittäin kovaa puutavaraa.

17 erilaiset puutyypit Intiassa ja niiden ominaisuudet ja käyttötarkoitukset

Käyttää: Se käytetään pääasiassa ulkokalusteiden ja veneiden kannet, leikkuulaudat, sisätilojen lattiaan.

Hevoset:

Puuvilla on toinen luokittelu puusta, joka tarjoaa hienoa puuta monesta eri tarkoituksesta. Ne ovat havupuita ja niiden puutavara ei ole niin kallis kuin lehtipuu. Tässä on joitain hienoimpia havupuuta, jotka ovat olleet käytössä jo pitkään.

a. Mänty:

Mänty on hieman taipuisampi kuin muilla lehtipuilla, jotka ovat käytettävissä. Niiden kestävyys vaihtelee ja voi kestää kauan, kun se on rakennettu hyvin. Se on kuitenkin tukeva, mutta se voidaan nopeasti naarmuttaa ja hammastella. On tiedossa loimi, kun se altistuu kosteudelle tai on ylimääräistä kosteutta. Se kasvaa pohjoisen pallonpuoliskon alueilla ja tiedetään vastustavan kutistumista tai turvotusta. Kuoren väri on yleensä valkoista tai vaaleankeltaista. Siinä ei ole tyypillistä kuvaa ja se on kevyt. Niinpä niiden tunnistaminen on helppoa.

17 erilaiset puutyypit Intiassa ja niiden ominaisuudet ja käyttötarkoitukset

Käyttää: Sitä käytetään useimmiten huonekaluihin, ikkunoihin ja kattoihin. Eräiden mäntyjen hartsia käytetään tärpätin lähteenä.

b. Tuhka:

Valkoista tuhkaa käytetään laajasti kaupallisista syistä ja kasvaa laajalti Itä-Yhdysvalloissa. Puu on kovaa ja raskasta. Tuhkapuun tunnistaminen voi alkaa etsiä jyviä, kuten tammen, ja vaihtelee valkoisesta vaaleanruskeaan. Heillä on kudottu kuva ja ne voidaan tunnistaa niiden näkyvällä valkoisilla pisteillä, jotka voidaan helposti havaita.

17 erilaiset puutyypit Intiassa ja niiden ominaisuudet ja käyttötarkoitukset

Käyttää: Se käytettiin kehyksissä, akseleissa, vasaroissa, tammoissa ja jääkiekkoissa. Se on verrattain kalliimpaa kuin muuhun havupuuhun.

C. Hickory:

Hickory on kotoisin Itä-Yhdysvalloista. On noin 15-16 lajia Hickory, joista 8-10 ovat kaupallisesti erittäin tärkeitä. Yksi vaikeimmista ja raskaimmista puista on hirsipuu ja vaihtelee värin mukaan. Tyypillisesti se vaihtelee punaruskeasta, vaaleanruskeasta tai valkoisesta. Värimuutoksella on raidallinen ulkonäkö ja puulla on karkea rakenne. Hickory-puun tunnistaminen kuoren pystysuorilla harjanteilla. Voit myös etsiä pähkinöitä ja niiden lehtiä, jotka kasvavat erottavasta varresta.

17 erilaiset puutyypit Intiassa ja niiden ominaisuudet ja käyttötarkoitukset

Käyttää: Hickory-puuta käytettiin vaunujen, vaunujen ja kärryjen pyörien ja päiden muodostamiseen. Nyt käytetään lattiapäällysteiden, huonekalujen ja työkalujen kahvoja.

d. Pyökki:

Pyökki on kotoisin Euroopasta, Aasiasta ja Pohjois-Amerikasta. Beechillä on vahva ja tukeva puu, jolla on pienet huokoset ja näyttävät samanlaiselta kuin vaahterapu puu. Puu on vaaleaa kermanväristä ja on verrattain halpa. Näiden tunnistamiseksi voit etsiä pyöreitä pähkinöitä, jotka ovat hyvin pieniä ja joilla on kolmiomainen muoto. Lehtien väri on yleensä vihreä kesällä ja talven sävyt ovat keltaisia. Puun kuori on sileä ja hieman hiutalainen koskettaessasi.

17 erilaiset puutyypit Intiassa ja niiden ominaisuudet ja käyttötarkoitukset

Käyttää: Sitä käytetään veener vanerin, lattian ja muiden rautateiden valmistukseen. Sitä käytetään myös polttoaineena, koska se on erittäin tiheää sekä hyvä polttokyky.

e. Koivu:

Koivilla on laaja valikoima muunnoksia. Keltainen koivu on kaupallisesti tärkeä puu ja mieluummin miellyttävä ilmasto. Se on kotoisin pohjoisen pallonpuoliskolle. Keltainen koivu on vaaleankeltaista valkoiseen puuhun, jossa on punaruskea sydänpuu. Valkoisella koivulla on kuitenkin valkoinen väri, kuten vaahtera. Se on pehmeä puu ja tulee koivusta. Tunnista koivu katsomalla niiden soikea lehtipohja sahalla hammastetuilla reunoilla. Koivupuu on helposti saatavilla ja edullisempi.

17 erilaiset puutyypit Intiassa ja niiden ominaisuudet ja käyttötarkoitukset

Käyttö: niitä käytetään vanerin, laatikoiden, laatikoiden ja sisustuksen valmistukseen. Koivun veener käytetään lattiaan ja paneeliin.

f. Setri:

Cedar on tiedossa kasvatettu Yhdysvalloissa, Keski-Amerikassa ja Etelä-Amerikassa. Se on puna-ruskea väri, jossa on kevyitä raitoja ja kauniita rakeita. Voit helposti tunnistaa setri sen aromi ja hyönteisten hylkivä laatu. Se on kohtuullisen kallista ja eräänlainen havupuu.

17 erilaiset puutyypit Intiassa ja niiden ominaisuudet ja käyttötarkoitukset

käyttää: Sitä käytetään rakentamaan kannet, arkut ja kaapit.

g. Redwood:

Punapuu on alkuperäiskansia Tyynenmeren Yhdysvalloissa, ja sen tiedetään kasvavan yli 300 metriä ja kestää jopa 2500 vuotta. Se on havupuuta, ja sitä sanotaan kestävän hajoamiseen ja hyönteisiin. Etsi syvä-punertavan ruskean ja merkkikasvun renkaat tunnistamaan ne nopeasti. Se on vahva ja erittäin harvinaista ja arvokasta.

17 erilaiset puutyypit Intiassa ja niiden ominaisuudet ja käyttötarkoitukset

Käyttää: niitä käytetään pääasiassa käsityö-, ulkokalusteet. Puu on kohtalaisen kovaa.

h. Katko:

Hemlock on kevyt ja siinä on yhtenäinen rakenne koko. Se on vähemmän vastustuskykyinen hajoamiseen. He ovat syntyperäisiä Yhdysvalloissa. Sydämet ovat punertavaa ruskeita, kun taas sapat ovat hieman vaaleampia. Varo kasvun renkaita niiden tunnistamiseksi. Hukkukerroksen puuta on noin 10 lajia ja näin tunnistaminen tarkasti voi olla hankalaa. Varo kuvasta alla olevaa kuvaa.

17 erilaiset puutyypit Intiassa ja niiden ominaisuudet ja käyttötarkoitukset

Käyttää: Sitä käytetään ovien, puutavaraa, paneelien, levyjen ja lankojen valmistukseen.

i. Fir:

seuraava puu on kuusia. Fir tunnetaan toimivan helposti ja antaa hyvän viimeistelyn. Ne löytyvät Pohjois- ja Keski-Amerikasta, Aasiasta, Pohjois-Afrikasta ja Euroopasta. Ne voidaan helposti tunnistaa muusta havupuusta niiden neulamaisten lehtien ja niiden kartioiden avulla. Sen monet lajit voidaan tunnistaa niiden järjestelyllä lehdet ja niiden koon ja muodon. Jotkut kuusen puusta tiedetään kuitenkin halkeilevan tai kiertyvän riippuen kosteustasosta. Mutta kestävin puu vastustaa saviä. Yleensä puu on väriltään vaaleanruskea, jolla on ripaus keltaista ja punaista.

17 erilaiset puutyypit Intiassa ja niiden ominaisuudet ja käyttötarkoitukset

Käyttää: Niitä käytetään koristeellisiin tarkoituksiin, pilings ja vaneri. Douglas-kuusia käytetään tehdastyöhön, lattiaan ja huonekaluihin ja kaappeihin.

h. kuusi:

kuusi on vahva ja kova. Sillä on paljon vähemmän vastustuskykyä savesta, ja sen tiedetään olevan kevyt. Sydämet ovat punaruskeita ja sapwood on keltainen. Määritä kuusi suoraa viljaa, jolla on hieno ja hieman keskikokoinen rakenne. Se on kotoisin Pohjois-Amerikasta.

17 erilaiset puutyypit Intiassa ja niiden ominaisuudet ja käyttötarkoitukset

Käyttää: Sitä käytetään korien, yleisen myllytyön tekemiseen ja mastoihin ja paikkoihin ilma-aluksille ja laatikoille.

Minkä pään pitäisi valita huonekalujen tekemiseen Intiassa??

Voit käyttää mitä tahansa puuta rakentaa huonekaluja, mutta mitä sinun täytyy pitää mielessä, jokainen niistä kuitenkin antaa eri lämpöä. Katso tämä opas valitsemalla oikea puu tarpeisiisi.

1. Teak: Teak-puu on kohtalaisen kova ja arvokas. Kuitenkin sitä voidaan helposti työstää ja se on vahva valkoisia muurahaisia ​​ja termiittejä vastaan. Puu on kestävä ja palonkestävä. On myös tiedossa, että se ei syövytä rautaa ja sitä käytetään vain raskaaseen parempaan työhön. Teak-puuta pidetään kaikkein arvostetuimpana puuna koko puun luokittelussa. Vaikka teak kalusteet voisi polttaa taskusi hieman, se kuitenkin kestää hyvin pitkään. Se löytyy yleisesti Keski- ja Etelä-Intiasta.

2. Rose Wood: Seuraava sellainen puu on ruusupuu, joka on vahva ja kova. Se kestää suurta kiillotusta ja näyttää kauniilta valmistumisen jälkeen. Se on saatavana suurina mittoina ja sitä käytetään ylivoimaiseen huonekalujen valmistukseen. Sitä käytetään myös kaappien ja muiden koriste-esineiden valmistukseen. Rosewooda pidetään erittäin arvokkaana. Se on yleisesti Madhya Pradeshissa, Karnataka, Kerala ja Orissa.

3. Sissoo Puu: Se tunnetaan yleisesti nimellä tali. Puu on erittäin vahva ja kestävä. On tiedossa säilyttää sen muoto ja se voidaan maustaa helposti. Se on usein hyvä puu koriste-esineisiin. Sissoo-puuta käytetään hienoisten huonekalujen ja -kaappien valmistukseen. Sissoo-puu on yleinen Uttar Pradeshissa, Bengalissa, Assamissa, Mysoressa, Maharashtrassa ja Orissa.

4. Sal Puu: Sal-puuta on Kerala, Karnataka, Madhyapradesh, Tamil Nadu ja Orissa. Se on lähellä viljaa ja on erittäin kestävä ja sitkeys. Puuta haurasta käytetään korkealaatuisten huonekalujen, kaappien ja muiden koriste-esineiden valmistukseen. On tunnettua säilyttää muodonsa hyvin ja kestää hyvin kauan.

5. Mäntypuu: Mäntypuuta esiintyy yleisesti Himalajalla ja muilla vuoristoalueilla. Valkoinen mänty on pehmeää, kun taas toinen on erittäin kovaa. Se on erittäin raskasta ja rakeistettua karkeasti. Kuitenkin tiedetään hajoavan, kun se on kosketuksissa maaperään. Sitä käytetään ovien, ikkunoiden kehysten valmistukseen. Valkoista mäntää käytetään otteluiden tekemiseen.

Yllättävää ei ole? No, erilaiset metsät ja niiden käyttötarkoitukset ovat todella erilaisia. Joten, voi auttaa sinua tietää vähän puun luokittelusta ennen kuin aloitat itse valintasi. Oppaamme on hyvä tapa aloittaa ymmärtämällä monenlaisia ​​metsiä ja mitä he ovat sovelluksia. Aloita metsästys!

Leave A Comment

92 − 89 =