Slik påfører du hudpleieprodukter i riktig rekkefølge

Betyr det virkelig om du bruker ansiktsolje før fuktighetskrem? Eller hvis solkremet går på først eller sist?

Svaret er JA.

Du kan ha den mest fantastiske hudpleierutinen i verden, men hvis du'Hvis du bruker produktene dine i feil rekkefølge, kan du forhindre at huden din mottar de fulle fordelene. 

Dette kan ikke bare redusere den generelle effektiviteten til rutinen din, men det kan også føre til at huden din blir irritert, dehydrert eller ødelagt. (Åh, og det spilder også mye godt produkt!)

Her's riktig ordre for å bruke hudpleieprodukter:

Trinn 1: Makeup Remover

Hvis du bruker sminke, solkrem eller andre silikonbaserte produkter, er det en nødvendighet for en kvelden dobbel rengjøring. (Du kan hoppe over dette trinnet om morgenen.) 

Begynn med en sminke, som kan være en olje, balsam, melk eller micellar vann. Personlig liker jeg kokosnøttolje og en myk klut. Bevisst kokosnøtt ser fancy på benkeplaten din, men til og med gode gamle Nutiva vil gjøre jobben! Etter å massere det rundt i noen sekunder, draper jeg en våt, varm klut (som MV Muslin Cloth) over ansiktet mitt, og la dampen myke huden min i omtrent fem sekunder. Deretter bruker jeg den til å tørke av oljen forsiktig og gjenta opptil fire ganger. 

Denne metoden fungerer med hvilken som helst olje; balsam som søndag Riley's Cleansing Balm; eller melker som REN's Evercalm Cleansing Milk; og sikrer at både sminke og rengjøringsmiddel fjernes grundig. Alternativt, hvis du'bruke et micellært vann som Bioderma, fukt bare en bomullspute (jeg elsker Shiseido's), og sveip det rundt ansiktet ditt til alle spor av sminke er borte.

Dette er sminkefjerningsprodukter jeg anbefaler mest:

Trinn 2: Cleanser

Når sminke er slått av, det's tid for å faktisk rengjøre huden din. Du kan starte her om morgenen. Om kvelden vil dette skrittet også sørge for at du havner'Ikke igjen noen rester av sminkefjerner på huden din (hvor det kan føre til irritasjoner eller brudd).

Jeg anbefaler alltid å velge en sulfatfri rengjøringsmiddel for å unngå å forstyrre huden din's pH og svekke barrieren. Lett, helt naturlig skum som Consonant's og graydon's er mine favoritter, men jeg liker også geler som Derma E's Rensende Gel Cleanser. Hvis du har tørr hud, bør du vurdere en kremaktig vask som Burt's Bees Brightening Cleanser.

I slekt:Hvordan velge den beste Cleanser for huden din

Vær forsiktig med eksfolierende rensemidler, da deres slitasje kan forårsake irritasjon. I stedet, hvis du'D som en dypere rens, ta hensyn til Foreo Luna 2. Dens silikonbørster avgir lydpulseringer, og det's helt vanntett, slik at du kan la den stå i dusjen uten å bekymre deg for bakterieoppbygging.

Dette er de rensende produktene jeg anbefaler mest:

Trinn 3: Exfoliator eller Toner

Etterrensing, jeg'Jeg er stor fortaler for daglig mild peeling med alfa- eller beta-hydroksysyrer. Så lenge du'ikke overdrive det, deg'Du vil se en så positiv forskjell med hudens tekstur, tone og klarhet. Plus, dette trinnet vil bidra til å fjerne eventuelle døde celler som kan forstyrre absorpsjonen av dine andre produkter.

I slekt:Skulle du eksfoliere huden din hver dag?

Melkesyre er min foretrukne eksfolierende ingrediens fordi den's mild og hydratiserende, men hvis du har elastisk hud og leter etter mer dramatiske resultater, gå med glykolsyre. Jeg'm i et langsiktig forhold med min elskede Lotion P50, men Pixi, Nip + Fab og Cane + Austen tilbyr alle syreprodukter som gir lignende resultater. Hvis du'd foretrekker en manuell peeling, pulver exfoliators som Farmacy's eksfolierende korn eller Bobbi Brown's Buffing Korn er en mild måte å løfte fysisk av døde hudceller. 

Når du'ikke eksfolierende, en balanse toner er en god ide som en endelig rensing trinn, for å gjenopprette huden din pH og prep det for behandling produkter. Jeg liker Dr Roebucks Tone.

Dette er exfoliators og tonere jeg anbefaler mest:

Trinn 4: Behandlingsprodukter

Her's der de mest aktive produktene i rutinen kommer inn. Du vil ha dem på ren, bar hud uten mye dødcelleoppbygging, slik at de kan ha den beste muligheten til å trenge inn i dypt. 

Bruk noen akne flekkbehandlinger, antioksidant serum, forlate hydroksy-syrer eller retinoler / retinoider på dette tidspunktet. Tenk: Benzoylperoxider som Neutrogena's; vitamin C-seromer som Hyalmide; salicylsyre akne behandlinger som EradiKate; eller resept Retin-A. 

Antioksidanter kan påføres morgen og natt, men fordi retinoider brytes ned i sollys, bør de bare brukes på kvelden.

I slekt:Hvordan bruke Retin-A

Men vent ... hva om du vil bruke mer enn en aktiv? I noen tilfeller kan du & # x2014; men du'Jeg får nesten alltid bedre resultater hvis du holder deg til en aktiv om gangen. Så det kan bety at du har en om morgenen og en om kvelden, eller alternerende dem på forskjellige netter.

Når du lager flere aktiva, vil det være en høyere risiko for irritasjon, og noen kombinasjoner kan inaktivere hverandre eller redusere effektiviteten. I det minste, prøv å vente så lenge du kan i mellom lag.

Dette er de behandlingsprodukter jeg anbefaler mest:

Trinn 5: Hydrerende tåke eller serum

Jeg tror alle kan ha nytte av å inkorporere hydrerende tåker og serum i deres rutine. Hvis du'Være normal til fet, deres lette fuktighetsmidler kan gi all fuktighet du trenger, spesielt hvis du're påføring mykgjørende solcreme eller sminke neste. De'er også viktig for de med tørr eller dehydrert hud, som et første lag under tyngre kremer og oljer.

I slekt: 7 av Best Natural Face Mists

Jeg starter med tåke, legger den under mitt serum. (Du kan også tåle igjen før du legger til fuktighetskrem, olje eller sminke, for å virkelig pakke inn fuktigheten.) Pai's BioAffinity Tonic, Éminence's Neroli Mist og Caudalie's Grape Water er tre av mine all-time favoritter, da de inneholder naturlige ingredienser som bidrar til å berolige huden.

Som for serums, der'Det er ingen tvil om at Consonant HydrExtreme er det beste av det beste! Alt du trenger er et par dråper for å øke din hud på alvor's hydratiseringsnivåer.

Dette er serum og tåker jeg anbefaler mest:

Trinn 6: Kjemisk solkrem

Jeg gjør n'Ikke anbefaler kjemisk solkrem av disse grunnene, men hvis du'skal du bruke en, bør du ideelt sett sette den på før dagen din fuktighetskrem. At's fordi det fungerer ved å trenge inn i blodet, så du ikke't vil ha kremete, oljeaktige produkter for å fortynne dens absorpsjon og redusere beskyttelsen.

I slekt:Hvorfor du bør bruke en naturlig solkrem

Trinn 7: Fuktighetskrem og øyekrem

Neste kommer fuktighetskrem, hvis du trenger det. Ikke alle gjør det! Hvis huden din er vanlig til fet, kan du kanskje komme seg bort med et serum alene. Vær også oppmerksom på at når ansiktscremer er for rike og tunge, kan de ofte utløse brudd. 

I slekt:Trenger du virkelig å fuktighet?

Jeg pleier å hoppe over fuktighetskrem de fleste dager, med mindre det'er de døde av vinteren. (Min HydrExtreme er så effektiv!) Men noen jeg elsker er LXMI's creme du NilPore-Refining Moisture Veil, en shea-basert krem; Odacité's Beautiful Day Moisturizer, en jojoba og olivenolje blanding i en aloe basel; og Cyberderm's H2O Hydrering, som inneholder olivenolje og peptider. 

Dessverre, jeg'Jeg har ikke funnet mange flotte formuleringer der ute, det meste er blanding av vann, glyserin, oksyderte oljer og silikoner som bare gir det midlertidige utseendet til hydrert hud. Pass på å lese etikettene! 

Som for øyekrem, jeg'm av skolen av tanken at det er ikke't strengt nødvendig (det'er ikke det annerledes enn ansiktskrem), men hvis du'leter etter en med trygge ingredienser, jeg'D sannsynligvis gå med Derma E's.

Disse er fuktighetskrem og øye kremer jeg anbefaler mest:

Trinn 8: Ansiktsolje

Ikke alle må bruke en ansiktsolje, men hvis du gjør det, bør det alltid være ditt siste fuktighetssteg. Dette skyldes at det virker som en barriere som låses i de hydratiserende fordelene med dine andre produkter. (Så alt du satte på toppen av det vant'ikke absorbere så effektivt.) 

På min normale til kombinasjonshud pleier jeg vanligvis å bruke ansiktsolje fra RMS Beauty eller MV Organics i stedet for fuktighetskrem, med bare et serum og / eller ansiktstv under den. Hvis du'Vær veldig tørr, lag på tåke, serum, fuktighetskrem og ansiktsolje for maksimal fuktighet.

Fremfor alt, det'Det er viktig å velge en stabil olje som ikke gjør det't generere giftige frie radikaler (som fører til celleskader og hud aldring). Det betyr mettede eller monoumettede oljer, for eksempel kokosnøtt og jojoba-ikke-flerumettede (frø) oljer. 

Foruten typen olje, er kvaliteten også viktig. En frisk olje som ikke har'Ikke gått gjennom varmebehandling vil beholde mer av sine fordelaktige egenskaper, som antioksidanter og laurinsyre. Jeg tror også deg'er mindre sannsynlig å bryte ut fra en høyverdig olje. Jeg'm acne-utsatt, men RMS Beauty og MV Organics har aldri forårsaket en breakout! 

Disse er ansiktsoljer jeg anbefaler mest:

Trinn 9: Mineral solkrem

Hvis du'Bli som meg og foretrekker mineral solkrem, det bør være det siste hudpleieproduktet du bruker om dagen. I motsetning til kjemiske filtre fungerer sinkoksid og titandioksid ved å sitte på toppen av huden og reflekterer bort UV-strålene. 

Det er bare en håndfull mineral solkrem som faktisk inneholder nok sink oksid for tilstrekkelig UVA beskyttelse. I et nøtteskall, vil du ha minst 15 prosent sinkoksid; unngå titan-bare formler fordi de bare beskytter mot UVB. Jeg'har søkt høy og lav for gode mineral solkrem, og Cyberderm og Derma E har de mest elegante, ikke-blekende formlene jeg'har funnet.

Dette er mineral solkrem jeg anbefaler mest:

Trinn 10: Stiftelsen

Til slutt kan du legge grunnlag, hvis du bruker den!

Jeg anser sminke for å være hudpleie, så jeg'm ekstra forsiktig med å velge produkter uten mye kjemikalier, silikoner eller skadelige oljer. Min go-to-foundation / concealer er den kokosolje-baserte RMS Beauty "Un" Cover-Up, som er så hydratiserende at den gjør dobbelt arbeid som fuktighetskrem. Bare vær sikker på å sette den med pulver så du'Ikke altfor dugg!

I slekt: Slik bruker du RMS Beauty "Un" Cover-Up

Dette er grunnlaget jeg anbefaler mest:

Konklusjon

Jeg håper dette hjelper demystifisere lagringsprosessen! 

Når du er i tvil, er den generelle regelen å bruke dine produkter i orden av tynneste og tykkeste. Alt lett og flytende vil ha en lettere tid gjennomtrengende bar hud, mens tykkere kremer og oljer skal bli lagret til slutt, for å låse alt i.

Vurder også hvilket produkt eller behandling som er viktigst i din rutine. Hvis du trenger alvorlige resultater, bruk det før du hydrater eller beskytter, så det vant'Jeg må ikke synke gjennom så mange lag for å gjøre jobben sin.

Gi meg beskjed om dette fungerer for deg!

Hvilken rekkefølge bruker du hudpleieprodukter i?
Har du prøvd noen av disse produktene?

Leave A Comment

24 − 22 =