Hvordan bruke en eddik skyll på håret ditt for sunt, skinnende, tangle-free hår

Hver gang jeg går på farge på Tony Chaar Salon, kommer jeg til vasken og jeg'm alle som & # x2014; "Hold balsammen'Jeg har bare eddik skyll, takk. "

Så spretter jeg nesten ut av salongen med voluminøst, skinnende, sjampo-kommersielt hår. Og ... scene.

Kan du fortelle jeg elsker eddik skylling? Jeg gjør n't tror vi'Jeg snakket om hvor mye.

Det var ikke't til jeg fant min livsfarger, Tony Chaar (han er virkelig så fantastisk!), at jeg oppdaget denne nå-essensielle delen av min hårpleie rutine. 

Tony er en stor advokat for eddik skyll, men merkelig, jeg hører aldri om det fra andre frisyrer. Kanskje du har havn't heller. Så her's alt du trenger å vite...

Hva er en eddik skylling?

En eddik skylle er en flytende løsning av eddik og andre styling agenter som du dispenser gjennom rent, vått hår etter shampooing og condition. (Selv om du ikke't  tilstand når du bruker eddik skyll.)

Avhengig av formelen kan det komme forfortynnet, eller du må kanskje fortynne det med vann. Og du kan velge å forlate den eller skylle den ut etter søknad. Mer om det om et sekund!

Eddik skyll fordeler

Eddik skyller er perfekt for ALLE hårtyper. Her's hvorfor du'd vil bruke en:

1. En eddik skyll bygger volum

"For fint hår er en eddik skylling magisk," sier Tony. "Hvis du har limt hår og bruk en fuktighetsgivende sjampo og balsam, du'Jeg kommer ikke til å hoppe. Så jeg ville ikke bruke en balsam i det hele tatt på veldig fint hår. Jeg anbefaler en eddik skyll for å legge til kroppen, og du kan helt la det inn. "

Mannen har rett! Jeg'Jeg har funnet ut at jeg bruker et fortynnet eddik skyll og forlater det i håret mitt, gir meg mykt, totalt volum som ikke gjør det'Det er ikke tørt eller sprø og fungerer bedre enn såkalte volumerende sjampo og balsam.

2. En eddik skyll beskytter din farge

Hvis du har fargebehandlet hår, kan eddik hindre det i å falme. "Eddiket tetter hårets nagel og gjør det ikke'Ikke la fargen løpe ut, sier Tony.

Du vet sikkert at fargefare skjer i dusjen. Vann, spesielt varmt vann, åpner håret for å fargelegge molekylene. Men når du må vaske håret ditt, legger du eddik skyll (og bruk lunkent vann!) Vil begrense denne prosessen fordi den forsegler håret snittet raskere.

3. En eddik skyll legger til skinne

"En eddik skyll gir automatisk mer skinn på håret ditt," sier Tony. Hvis du har kjedelig hår, klandre det på hardt vann og rester fra stylingprodukter som samler på overflaten av håret ditt, og forårsaker et mørkere og mer matt utseende. 

Akkurat som deg'd bruker en syrebasert toner i hudpleierutinen din for å oppløse døde hudceller, syren i eddikspyling oppløser oppbygging på håret ditt.

4. En eddik skyll fjerner oppbygging

Du'Jeg har hørt om å klargjøre sjampo, ikke sant? Vel, en eddik skylling er en clarifier også. Foruten å gjøre håret skinnere, er det andre fordeler med å fjerne oppbyggingen. 

Jeg'Jeg snakket om hvorfor du bruker klarerende sjampo, men de samme punktene gjelder for eddik skyll. De kan a) gjøre håret ditt "ta" farge bedre, b) forbedre hydrering fra en maske, c) kvitte seg med klorinnlegg, d) nøytralisere brassiness og e) behandle en fet hodebunn. En eddik skylling er også et godt middel når håret ditt bare føles bla og ingenting fungerer virkelig.

5. En eddik skyll detangles

"En eddik skyll slår noen balsam i verden," sier Tony. At's ikke å si at du må gi opp balsam, hvis du liker det og trenger det, men vurder å legge til eddik skyll som et siste skritt.

Fordi det er å forsegle håret i nakken, gjør det håret mer glatt, noe som igjen gjør det mer håndterbart og lettere å kamma gjennom og stil. Gode ​​nyheter for de av oss som er knotty!

Den beste eddik skyller

René Furterer Lumicia Lysende Skinn Skyll

De ne pluss ultra av eddik skyller, og den eneste som Tony anbefaler, er fra René Furterer. Det pleide å bli kalt Fioravanti Clarify and Shine Rinse, men nå's kjent som Lumicia Illuminating Shine Rinse.

Det er et salongkvalitetsprodukt, så formuleringen er topp. Eddiken er laget av acerola kirsebær fra Chile, og det er også 14 planteekstrakter, inkludert ingefær og kanel. Du kan bruke den rett fra flasken hvis du skyller den ut med vann. Hvis du fortynner det med vann før du påfører det, kan du enten skylle det eller legge det inn.

Yves Rocher Skyllende eddik

På den rimeligere enden av skalaen er Yves Rocher Skyllende eddik. Den's gjort med bringebær eddik og er forfortynnet, slik at du kan hente den rett på håret ditt. Denne må du skylle ut. Jeg må si at duften er veldig flott!

dpHUE Apple Cider Eddik Hår Skyll

En av de nyeste eddikskyllene som er tilgjengelige er dpHUE Apple Cider Eddik Hair Rinse. Foruten eple cider eddik, det stiller også håret med argan olje og aloe vera. De anbefaler å skylle det ut for best resultat. 

Klorane eddik skinn skylle med kamille

Klorane eddik skinn skyll med kamille er spesielt for blond til lysebrunt hår, da det inneholder kamille ekstrakt som vil lette og lysere høydepunkter. Fri fra silikoner og konserveringsmidler, dette er også en av de mer naturlige eddik skyllformlene på markedet. Det kan brukes fortynnet eller ufortynnet.

John Masters Organics Herbal Cider Hair Clarifier & Color Sealer

John Masters Organics Herbal Cider Hair Clarifier & Color Sealer er laget med bare åtte organiske ingredienser, inkludert organisk eplecider eddik og essensielle oljer. Den's ment å bli brukt en gang i uken, fortynnet. Etter å ha forlatt det på håret ditt i tre minutter, skyller du det ut. 

Philip B pH Restorative Detangling Toning Mist

Philip B pH Restorative Detangling Toning Mist er et eddik skyll i et sprayformat som er designet for å brukes ut av dusjen, som et forlatt produkt. Du tømmer det bare over fuktig hår, og stil som vanlig. Det bidrar til å fjerne det, balanserer håret ditt's pH og tames frizz. 

Christophe Robin Brightening Hair Finish Lotion med frukt eddik

Christophe Robin Brightening Hair Finish Lotion med frukt eddik er også en forlatt eddik tåke (a.c.a. en "finishing lotion"). Denne er formulert for å lyse blondt hår; der's er også en regenererende versjon for skadet hår og en rensende versjon for alle som har problemer med hodebunnen.

AG Hårfjerning Apple Cider Eddik forlate-på tåke

Sist men ikke minst er det AG Hair Remedy Apple Cider Eddik Leave-On Mist. Dette er en spray som inneholder 98 prosent plantebaserte ingredienser. Bonus: Takket være alle essensielle oljer, fordobles det som aromaterapi! Den's ment å være tapt i rent, fuktig hår uten å skylle ut.

Hvordan bruke en eddik skyll

Hvorfor du burde'Ikke gjør din egen eddik skyll

Det er mange tutorials dukker opp over Internett, om å lage din egen eddik skyll med enten hvit eddik eller eple cider eddik hjemme. Faktisk stole mange advokater av "no poo" (ingen sjampo) på en eddik og natron metode for å avklare deres scalps.

Hvis du'Skyll bare med hjemmelaget eddik en gang i en blåmåne, så kan det ikke være en stor avtale. Men sjekk ut dette langsiktige no-poo'er. Stoppende sjampo er ikke det som gjorde at håret hennes ble så blondt. Eddik kan faktisk lyse (og skade!) Håret ditt over tid.

"Folk bruker så mange ting hjemme, men jeg gjør det'Ikke anbefale å lage din egen eddik skyll, "sier Tony." Du'Re virkelig skruer med hårets pH. Den's er for hard. Det kan også forsegle kutiklet for mye, så håret vil nesten snappe på samme måte som håret ditt reagerer på for mye protein. "

Også din formel vil aldri bli så god som den profesjonelle typen. "Hvis du bruker raffinerte eddik som skyll, er det's for sterk. Men hvis du fortynner det, hvordan vet du hvor mye? Du kan'Jeg er virkelig nøyaktig på samme måte som et profesjonelt produkt har blitt designet. "

Jeg'm tilbøyelig til å lytte til hva han anbefaler, fordi helt siden jeg begynte å gå til Tony's salong for noen år siden, jeg'Jeg hadde flere komplimenter på håret mitt's farge og tilstand enn noen gang før. Så ja, ingen hippie hjemmebehandlinger for meg som kan forårsake ødeleggelse med håret mitt!

Konklusjon

Eddik skyll er den eneste jeg'Jeg har hørt om det som fungerer på hver eneste hårtype for å forbedre så mange ting fra glans til glatthet til farge til volum. 

Den's det nærmeste jeg kjenner til et magisk hårdrykk. Takk til Tony, det er nå en stift for meg, og forhåpentligvis vil det også være for deg! 

Shop Editor's Picks

Har du prøvd en eddik skyll?
Hvilke fordeler har du lagt merke til med håret ditt?

Leave A Comment

− 1 = 3